Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] co to hyper carry i kto nim jest?

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osoba/Champion, który/a carryuje większość meczy (Lub dany mecz).

Opublikowano

Hypercarry to postać (najczęściej adc) który ma lepsze late od innych w którym sam potrafi wygrać grę.

Do hypecarry należą między innymi

Twitch

Kog

Tristana

Vayne

652601399840421198520.png

Opublikowano

@UP2 Do tych z mocnym feedem dodałbym :

- Akali,

- Katarina,

- Jax,

- Lux,

- Ahri,

- Swain,

- Kennen,

- Ziggs.

Lepsze late mają według mnie :

- Fizz,

- TF,

- Volibear.

Ogólnie to jest dość dużo postaci z mocnym late, ale wiadomo, to zależy od przeciwników, nie od Twojego championa :)

@Down Zgadzam się, pewnego razu gdy grałem przeciwko vayne która trollowała (miała statystyki bodajże 0/11/3) i jedynie jej build był w miarę normalny, zniszczyła mnie gdy byłem nafeedowanym ezem... Ultimate daje jej zbyt dużą mobilność

Opublikowano

hyper carry to cos typu vayne, jest bardzo mocna w late i moze czasem sama wygrac gre (oczywiscie z pomoca teamu)

Opublikowano

Dobra... widzę że większość nie kmini co to jest HyperCarry :O

HyperCarry:

Twitch

Kog'Maw

Vayne

Niby nadchodzący Lucian, ale to się okaże.

Tristana

HyperCarry w lolu odnosi się tylko do pozycji AdCarry, są to postacie z bardzo mocnym late.

Jak widze że ktoś pisze iż Voli/Fizz jest HyperCarry to mnie ciary przechodzą.

Ładnie wprowadzacie autora w błąd :)

Opublikowano

ogólnie widząc wasz tok myślenia to każda postać po feedzie jest super caryy....

jeżeli chodzi o lategame, to na pewno postacie lategamowe tj. vayne, nasus,kayle.morde

Opublikowano

HiperCARRY to jak sama nazwa wskazuje, ADC...

Kompletna głupota... również APC może być hypercarry, chodziażby:

Karthus

Ryze

Jedyny warunek to piekielne mocny lategame, gdzie nawet mimo braku ogarnięcia przez większość drużyny jest w stanie w zasadzie w pojedynke pociągnąć TF.

Opublikowano

@Up

Może dlatego, że to nie hypercarry. Zed nie rozpierdoli ci całego enemy teamu w kilka sekund. Ledwo zabije jednego kolesia i już nie ma energii...

@Top

Co do listy hypercarry, to ktoś tu zapomniał wymienić Cassiopei - bardzo spamowalne skille, aż 3 AoE, wysokie przeliczniki.

Opublikowano

Dlaczego nikt nie wymienił Zeda?

Bo to jest asassyn, nie hypercarry?

@Up

Może dlatego, że to nie hypercarry. Zed nie rozpierdoli ci całego enemy teamu w kilka sekund. Ledwo zabije jednego kolesia i już nie ma energii...

@Top

Co do listy hypercarry, to ktoś tu zapomniał wymienić Cassiopei - bardzo spamowalne skille, aż 3 AoE, wysokie przeliczniki.

Cassio nie jest hypercarry przez to że jest zależna od trafienia q/w, poza tym średni range.

HiperCARRY to jak sama nazwa wskazuje, ADC...

AD CARRY, AP CARRY, widzisz nazwę carry?

652601399840421198520.png

Opublikowano

Draven - Jak sie go nie buduje only AS to ma pierdolnięcie

Varus - Full AD (dodaj infi lub dwa) Q na poczatku TF i przeciwnicy nie maja 1/4 - 1/2 (zaleznie od AD) hp

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Draven - Jak sie go nie buduje only AS to ma pierdolnięcie

Varus - Full AD (dodaj infi lub dwa) Q na poczatku TF i przeciwnicy nie maja 1/4 - 1/2 (zaleznie od AD) hp

Ja ci gratuluję i życzę powodzenia podczas grania w LoL'a. Jak ty piszesz o NIE składaniu Dravena only AS to już jest nieźle(no chyba to jest oczywiste), a na dodatek , że używasz Q Varusa bez nałożenia pasywki W pogrąża cię jeszcze bardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...