Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w minecraft na multiplayer!

bamsye123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od tygodnia mam problem z Minecraft. KIedy wchodzę na byle jaki serwer to mam bardzo duże lagi. Na singlu wszystko działa poprawnie w granicach 40-50 fps. Na multiplayerze wszystko klatkuje do tego stopnia, że nie ma możliwości grania. Mam łącze 10Mb/s

63865403

Minecraft jest oryginalny.

Szukałem na wielu stronach ale na żadnej nie znalazłem wskazówki jak rozwiązać ten problem.

Specyfikacje komputera :

System : Windows Vista SP2

RAM : 2 GB

Grafika : AMD Radeon HD 6700 Series

Procesor : Intel Core 2 Quad 2,66 GHz

Opublikowano

Komputer dość słaby.

Polecam ściągnąć optifine i dać renderdistance normal albo short

Jak to nie pomoże polecam ściągnąć program game booster bardzo pomaga : )

Tutaj łącza nie mają prawie żadnego znaczenia :)

Opublikowano

Spróbuję, mam nadzieję, że coś to pomoże. Ale tak jak dodałem na począktku, mam ten problem od tygodnia a na singlu dobrze działa, więc to chyba nie wina słabego komputera.

Niestety te czynności nie pomogły. Na multi mam 3 fps-y podczas gdy na single mam 40-50. Nie ogarniam tego. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły :(

Opublikowano

Jeszcze raz powtarzam, że wcześniej nie miałem tego typu problemów. Battlefield 3 spokojnie na średnich działał więc aż tak źle nie jest. Tylko z tym MC mam problem na multi od tygodnia.

Opublikowano

Jesteś pewny? ja na singlu też mam 30+ fps, a gdy wchodzę na serwer gdzie na spawnie jest ponad 50 graczy + Duże budowle to mi laguje...

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...