Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy to oby napewno spalona płyta główna?

dsfger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oddałem laptopa do serwisu (Samsunga R530) i powiedzieli mi, że jest spalona płyta główna. Jak naciskam laptopa od dołu (po lewej stronie na środku) to laptop się normalnie włącza.

Jak próbuje włączyć laptopa normalnie to zapala się tylko ta pierwsza dioda i nie wyswietla sie nawet samsung, kompletnie nic.

Czy to napewno spalona płyta glowna?

sasawf.png

Opublikowano

Normalnie włącza,czyli odpala się system,i możesz z niego normalnie korzystać?

tak

możliwe ze pcb wygięte rozkręć i sprawdz

co

sasawf.png

Opublikowano

Skoro laptop Ci się normalnie włącza, to po co oddawałeś go do serwisu ?

''Jak naciskam laptopa od dołu (po lewej stronie na środku) to laptop się normalnie włącza. ''

''Jak próbuje włączyć laptopa normalnie to zapala się tylko ta pierwsza dioda i nie wyswietla sie nawet samsung, kompletnie nic.''

sasawf.png

Opublikowano

Zrozumiałem to po głębszej analizie, wybacz. Tak jak ktoś wyżej napisał sugerowałbym wygięcie części PCB, najlepiej rozkręć laptopa i zobacz czy płyta główna jest dobrze przykręcona i czy przypadkiem jakaś część obudowy lub podzespół na nią nie naciskają. Gdyby cokolwiek na płcie było spalone stawiam na to iż nie mógłbyś kompletnie korzystać z komputera.

Opublikowano

Zrozumiałem to po głębszej analizie, wybacz. Tak jak ktoś wyżej napisał sugerowałbym wygięcie części PCB, najlepiej rozkręć laptopa i zobacz czy płyta główna jest dobrze przykręcona i czy przypadkiem jakaś część obudowy lub podzespół na nią nie naciskają. Gdyby cokolwiek na płcie było spalone stawiam na to iż nie mógłbyś kompletnie korzystać z komputera.

Okej a co to pcb

sasawf.png

Opublikowano

Ja miałam w lapku kartę graficzną spaloną to normalnie się włączał wywalał błąd po zainstalowaniu sterowników .

Opublikowano

Zobacz czy płyta jest prosta i obudowa na nią nie naciska, nic trudnego

Ok thx. Lukne jutro

sasawf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...