Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

cRecipes [Craftuj itemki inaczej!].

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3204347.png

____________________________________________________________________________________________________

Otóż chciałbym wam zaprezentować plugin cRecipes, który pozwala nam wprowadzić na serwer własny crafting przedmiotu.

____________________________________________________________________________________________________

Jak zrobić własny crafting?

Tworzymy notatnik

Klikamy na górze "Plik" Zapisz Jako i recipes.yml potem piszemy to:

shaped:
'Nazwa przedmiotu w workbenchu':
block: DIAMOND (Blok lub item z wielkich liter)
recipe:
ingredients:
a: 52 (ID craftowanego itemu)
shape:
- aaa
- aga - Okno craftingu Można to zmienic w ingredients: powyżej nie koniecznie musi byc a moze byc obojetnie jaka Np:
- aaa
details:
- Opis itemu. np. Diament z piOpis
permission: craft.diamond - Tu piszemy nazwe permisji np. xx.diax

Download

[url]http://www63.zippyshare.com/v/30388460/file.html

Skan

[url]https://www.virustotal.com/pl/file/5fa283a9143f3d72a841601d1297c9abc4325b756ee45b849d45d2099748d0b9/analysis/1373049415/

Mam nadzieję że ten TuT będzie przydatny.

Do moderatora
jeśli zrobiłem coś nie tak proszę nie usuwać tematu tylko dać mi czas na zmianę.Proszę o zdjęcie kilku % ostrzeżeń.

Opublikowano

ingredients:
a: 52 (ID itemu z jakiego ma byc item)

To są tak jakby identyfikatory tych itemków które wpisuje sie w shape, popraw to bo to nie tylko jeden, można tam dać np żelazne kilofy i diax kilof (id podałem na pałe, nie pamiętam)

a:277

b:277

- aba
- aba - Okno craftingu Można to zmienic w ingredients: powyżej nie koniecznie musi byc a moze byc obojetnie jaka Np:
- aba

Proponuje zebys ogólnie to bardziej wytlumaczył.

Opublikowano

Blaze, Widziałem to już gdzieś w dziale Tutoriale jednak aczkolwiek napracowałeś się i dam ci tego like :)

2 bugi ,,,,

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

No, bardzo fajny plugin ;) Już go gdzieś widziałem, ale na prawde można wprowadzić na serwer coś swojego :) Lajk

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Szukałem kiedyś i nie znalazłem a dzisiaj już gdy go nie potrzebuje, to znajduję na głównej stronie tutoriali, hehe. Dzięki tak czy siak.

• 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...