Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Commodo FireWall

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam takie mały pytanie skierowane do osób, które go używają. Otóż w zakładce "Start" pokazana jest na ilość "Włamań sieciowych.

I ja się pytam, czy to rzeczywiście jakiś hacker chce mi się wwalić na komputer czy może coś Windows się wali.

Bo cały czas wyskakują takie włamania.

Aplikacja:

Windows Operating System

Cel:

Przychądzacy

Protokół:

ARP

Brak portu źródłowego

Docelowy IP:

192.168.1.18

Czyli tka jakby coś od rutera chciało wleźć xD

ps. na LAN jestem sam reszta łączy się przez wi-fi

Refresh.. nikt się na tym nie zna ??

x

Opublikowano

To żeś teraz zajebał. Ty jesteś na lan reszta jest na wi-fi ...... Jeśli wszyscy jesteście podpięci do tego samego routera to wszyscy jesteście w tej samej sieci lan i wszystkie komputery się widzą o ile mają tak samą maskę.... Ale mniejsza z tym...

W tym firewall to jest po prostu moim zdaniem źle przetłumaczone bo są to po prostu połączenia do twojego komputera, które comodo uważa za groźne a wcale takie nie muszą być ale mogą.

Adres IP jaki podałeś jestem pewien że nie jest do routera. Za pewne ma go, któryś z komputerów w domu. Jak chce ci się sprawdzać w cmd na każdym kompie wpisz ( ipconfig ) zlokalizuj kartę sieciową i będą tam wszystkie potrzebne parametry.

Może być też tak, jak ja mam w szkole akurat, jest komputer zawirusowany i sieje po całej sieci wirusa. Więc może ktoś w domu ma takiego na kompie i tyle.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No bo cały czas przychodzi mi połączenie od 192.168.1.18- router ma na końcu 1-ke

Znajdę dziada :D

ps. wybacz moją gafę.. ale jakiś debil mi, źle coś powiedział ( debil co rzekomo jest mądrzejszy odemnie, albo ja go źle zrozumiałem)

Dobra temat close

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...