Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer. Czy to jest wykonalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam maszynę która stoi i jest gotowa do użycia. Mam pytanie? Czy mój pomysł na serwer jest oryginalny?

Gracze...Jak będą zakładali gildię, robi się dla nich cub 50x50 i nie tylko. Od razu wygenerują się małe domki. Jakaś farma.

Żeby było jeszcze ciekawiej na serwerze byłyby dinozaury. I co jakiś czas one atakowałyby te wioski. Wgrałoby się jeszcze kilka ciekawych modów do ulepszenia gry. Jeszcze byłyby klasy takie jak: Król, Rycerz, Łucznik, Alchemik, Wieśniak. Po wbiciu 50 Levela gracze mogą wybrać ślady: Alchemika, Łucznika, Rycerza (Klasę będzie można wybrać tylko raz więc trzeba się zastanowić). Każda klasa miałaby /kit co 24h

Królem zostałoby się po wbiciu 150 Levela. Jak uzyskać level? To proste...Wystarczy zabijać ludzi, dinozaury, moby.

Co o tym sądzicie? Czekam na komentarze.

Opublikowano

No.. Powiem ci że jeszcze nigdy nie wpadł mi do głowy pomysł z dinozaurami, dlatego jestem jak najbardziej na tak, abyś otworzył taki serwer :)

Opublikowano

Liczy się oryginalny pomysł... no i właśnie go znalazłeś. Tego naprawdę jeszcze nie było. Tylko jest mały problem... jak coś takiego zrobić.

Potrzebowałbyś masy czasu na przygotowanie tego wszystkiego, jednak jeśli wszystko byłoby OK to na pewno znaleźliby się gracze.

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

Oczywiście! napewno na takim czymś zagram!

//edit: Może ci w czymś pomóc przy tym serwerze?

Najbardziej przydałaby się pomoc w pluginach a najbardziej na Dinozaury...Bo mod na nie mi za bardzo nie odpowiada pisz na pw.

Liczy się oryginalny pomysł... no i właśnie go znalazłeś. Tego naprawdę jeszcze nie było. Tylko jest mały problem... jak coś takiego zrobić.

Potrzebowałbyś masy czasu na przygotowanie tego wszystkiego, jednak jeśli wszystko byłoby OK to na pewno znaleźliby się gracze.

Mam jeszcze bardzo dużo ciekawych pomysłów. Dużo roboty z tym będzie...Ale dowiedziałem się że jest wykonalny pomysł :)

No.. Powiem ci że jeszcze nigdy nie wpadł mi do głowy pomysł z dinozaurami, dlatego jestem jak najbardziej na tak, abyś otworzył taki serwer :)

Chcę właśnie otworzyć go jak najszybciej. Jest pewien problem. Plugin na dinozaury to najgorsze. Jak ktoś oferuje pomoc niech napisze na pw. Byłoby bardzo fajnie :)

Opublikowano

Według mnie masz marne szanse na zrobienie takiego servera. Dlaczego?

Dinozaury (mod) jest dostępny tylko na SP, a ty potrzebujesz MSP.

Zbudowanie farmy , budynków itd. Jest to możliwe w pewnym stopniu. Jeśli dobrze myśle, to będziesz musiał edytować plugin Factions i to bardzo mocno.

Jest to może w jakimś stopniu wykonalne, ale czeka cie dużo pracy i nerwów. Może Ci się uda, może nie. Musisz załatwić sobie ekipę w której skład między innymi będą wchodzić :

Technicy

Programistycy Javy (do edycji, pisania pluginów)

Opublikowano

Według mnie masz marne szanse na zrobienie takiego servera. Dlaczego?

Dinozaury (mod) jest dostępny tylko na SP, a ty potrzebujesz MSP.

Zbudowanie farmy , budynków itd. Jest to możliwe w pewnym stopniu.

Jeśli dobrze myśle, to będziesz musiał edytować plugin Factions i to

bardzo mocno.

Jest to może w jakimś stopniu wykonalne, ale czeka cie dużo pracy i

nerwów. Może Ci się uda, może nie. Musisz załatwić sobie ekipę w której

skład między innymi będą wchodzić :

Technicy

Programistycy Javy (do edycji, pisania pluginów)

gościu ma 100% racje

a z tego co pisałeś wywnioskowałem ze z java masz niewiele wspólnego

te nieszczęsne pluginy na dinozaury..... plugin a modyfikacja jednak sie trochę od siebie różnią

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej pisali, bez solidnego programisty się nie obejdzie!

Jak dla mnie jeden minus, jaki?

Taki, że nie przepadam, a wręcz nie na widzę wgrywać jakiś modów do majnekrafta i grać. ; 3

logo.png

Opublikowano

Według mnie ciekawy pomysł, klasy postaci, generowanie, tylko minus jest taki, że będą dinozaury.

Omiń te dinozaury i idź w ślady RPG. Wtedy pomysł będzie naprawdę świetny.

Opublikowano

Po co piszecie miliard razy, że owy użytkownik "potrzebuje" dużą grupę programistów javy? Nie jest aż takim wielkim problemem zrobić plugin, który generuje wioskę. Wystarczy, że wczyta ją z pliku .schematic. Taki plugin to kilkanaście minut roboty.

Dinozaury? Możesz zrobić swoje modele dinozaurów, a potem tylko trzeba zrobić moda. Kolejne kilka dni.

Na resztę znajdziesz już odpowiednie pluginy na dev'ie bukkita.

Pomysł jest oryginalny, ale gracze pograją tam chwile, bo ogółem to nie ma co robić na tego typu serwerach. Musisz coś jeszcze wymyślić, aby przyciągnąć graczy, żeby zostali oni na dłużej.

Co do pytania w nazwie tematu - jest to wykonalne.

Kliknij tutaj, bo Cie zjem.

sopherlandia@gmail.com

Opublikowano

Widząc co piszą ludzie wyżej nie wiem czy się śmiać czy płakać. Widzę tu tylko brednie, wypisywane przez ludzi którzy nie mają w ogóle żadnego pojęcia o tym co piszą. Po pierwsze musisz zadać sobie pytanie czy ci się chce. Jeśli tak to po drugie, czy masz maszynę która to wszystko pociągnie? Nie mów od razu że tak, bo na same 100 slotów z tymi wszystkimi dodatkami potrzebujesz 32 GB. Dwa warunki spełnione? Świetnie!!! To teraz zapraszam do poszukania kursów JAVA na internecie, które będą cie kosztowały około 500 zł za lekcję. Nie odechciało ci się jeszcze? A więc jeśli nie i nauczysz się podstaw musisz napisać własny generator obsługiwany komendą. Gdy już takie coś napiszesz, musisz napisać modele 3D tych wszystkich dinozaurów, zrobić skórki, i to wszystko skleić. Zasada pierwsza dla takiego serwera. Nigdy ale to przenigdy nie używaj innych pluginów niż autorskie. Skoro już będziesz to wszystko miał musisz zająć się pisaniem pluginu na klasy, poziomy, itd. itp. Masz już wszystkie potrzebne pluginy? Świetnie!!! Nie pozostaje ci nic innego jak reklama. Ale myśle że na takim shicie nikt by nie grał. Dlaczego? Rozgrywka na takim trybie była by zbyt monotonna. Ciągle to samo. Walka z dinozaurami i graczami. Coś jak wojny gildii w swoim wydaniu. Same wojny gildii nudzą się po około tygodniu gry, a gdy ciągle zabijały by cię dinozaury to jeszcze szybciej. Ale wróćmy do reklamy. Jak mówiłem reklama to jest kluczowy element w takich typu serwerach. Musisz znaleźć kogoś, kto jest sławny, i by cię rozreklamował. Musisz dobrać dojrzałą administracje. I już to wszystko. Ciesz się z serwera.
PODSUMUJMY:

CZAS PRACY: 2 LATA.

ILOŚĆ NIEPRZESPANYCH NOCY: ok. 400

SUKCES: MARNY. 10% SZANSY

POLECENIE?: NIE GODNE POLECENIA.

A więc wracaj do grania na hardcore u skkf'a albo innego shitu, i skończ szkołę informatyczną(szkoła średnia) a może wtedy wszystko ogarniesz.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...