Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebna pomoc przy wyborze laptopa, SAMSUNG vs ASUS

eryq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moje pytanie kieruję do osób które mają jako takie pojęcie o sprzęcie :)

Potrzebuje komputera na studia, ma mi służyć do nauki oczywiście :D ale także do jakiś gier ,filmów, internetu itp.

Potrzebuję komputera dobrego i niezawodnego który będzie mi długo służył.

Zastanawiam się nad tymi dwoma:

http://allegro.pl/k55a-intelcore-i5-3210-8gb-500gb-hdmi-usb-3-0-win8-i3347285110.html

oraz

http://allegro.pl/gamer-samsung-17cali-2x3-2ghz-8gb-750-hd7670-win-i3318968204.html

Który według was jest lepszy pod względem parametrów, asus czy samsung?

Opublikowano

Jak chcesz kupować komputer na studia, to za cholere nie kupuj 17 cali. Ja mam 15,6, a cholera mnie bierze jak mam z tym na uczelnie iść, za ciężki!

Opublikowano

W swojej karierze miałem już 3x samsung (2x 15,6 ' i 1x 17 ') i powiem że 15,6 ' jak na ekran w laptopie to dosyć sporo + łatwiej pokrowiec/plecak dokupić czy podstawke chłodzącą.

Aktualnie od roku (mija w połowie lipca) pracuje na Samsung rf 511 (wersja z 1TB dysk, 8GB RAM, i7 2670QM, BluRay) i powiem że nie miałem z nim żadnych problemów, bateria trzyma jakieś 2.5h przy przeciętnym używaniu i 45 min z zewnętrza myszka i klawiatura + gra na trybie "Wysoka wydajność".

Polecam samsunga z własnego doświadczenia, z Asus'em zbyt wielkiej styczności nie miałem więc nie będę sie wypowiadał w jego sprawie.

Co do tematu to nie brał bym 17 ' calowego laptopa na studia

Podaj ile chcesz wydać to może znajdziemy coś lepszego.

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...