Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt pod oc .

Pomocna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jak do gier sprzęt to nie bardzo. Podaj ten budżet mniej więcej chociaż, bo można złożyć sprzęt za te 2, a można za 4, więc lepiej podać ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Renderowanie , robienie animacji w 3D i czasem do programowania . Podsumowując potrzebuje procesor który dużo potrafi wytrzymać a ceny intela mnie trochę odstraszyły .

Opublikowano

Weź AMD w takim razie, też dobre procki, ale musisz dokupić chłodzenie.

W AMD jest stosunek CEny do jakości.

Po dokupieniu chłodzenia można nieźle podkrecić.

Opublikowano

Weź AMD w takim razie, też dobre procki, ale musisz dokupić chłodzenie.

W AMD jest stosunek CEny do jakości.

Po dokupieniu chłodzenia można nieźle podkrecić.

8 wątków masz w Xeonie 1230v3 (3,7ghz Haswell > 4,7 FX, bo gdzieś do tylu powinien wydoić).

Nie wiem tylko jak to wygląda, jeśli one się mają do FX jeśli chodzi o zastosowania profesjonalne oraz na jakie MOBO można je włożyć.

Opublikowano

Raczej wolała bym coś pod amd bo te xeony średnio mi pasują . Pracowałam na serwerze z xeonem i nie miał jakiś świetnych osiągnięć .

Jak bym mogła prosić o złożenie jakiegoś fx do 3 tyś . Zestaw nie pod gry więc grafika nie musi być najlepsza ale żeby nie była za słaba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...