Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][1.5.1][HP NAD GŁOWAMI][NOWY SYSTEM GILDI][WIĘKSZY EXP][NOWE DROPY]

DISABLED

Pytania dot. serwera.  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci si? prezentacja?.

• Tak.
      12
    • Nie.
      5
  2. 2. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak.
      12
    • Nie.
      5
  3. 3. Czy wprowadzi? exp z stone?.

• Tak.
      15
    • Nie.
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę o zamknięcie tematu, i zapraszam do drugiej prezentacji bez tagu zapowiedź pod tym linkiem

http://www.mpcforum.pl/topic/986477-niedziela-130016160smcmmosurvivalfrakcjenowe-dropyfortunkaexp-stonehp-nad-glowamistart-niedziela-1300/?p=7991404

5b724ce4000af5554eaebd46.jpg JokeCraft

informacje2.png

Start serwera przewidziany jest na niedzielę 17:00

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

ADRES IP : Zostanie podane dziś ew. jutro o 14.

LINK DO ITEMSHOP : Będzie podane na spawn.

TYP : Survival/Frakcje

SLOTY : 60

WERSJA : 1.5.2 Prawdopodobnie po tygodniu zmiana na 1.6

PREMIUM : Nie potrzeba :)

BIAŁA LISTA : Nie

pluginy2.png

Pluginy na serwerze są idealnie dobrane i zoptymalizowane, aby gra była miła i bez lagów.

Dzięki idealnie skonfigurowanym w tym autorskim wtyczkom wprowadzone są nowe, ciekawe dropy,

spolszczone komendy, HP nad głowami graczy i wiele innych!

Administracja4.png

Sosu - Właściciel

Rekrutacja ON!

Jest dodany nowy system gildii, dzięki któremu za założenie gildii płacimy itemkami,

EXP jest powiększony dzięki czemu łatwo wbić wymarzony LVL,

Piękna i dopracowana mapa sprawia, że gra się jeszcze przyjemniej,

Serwer jest tworzony przez grupę profesjonalistów, dopracowany

Zabezpieczenia przed cziterami oraz x-ray

Ciekawe i oryginalne pluginy dopasowane pod każdym względem

Gwarantowaną zabawę!

Plugin MCmmo który dodaje do gry możliwość używania skili

Plugin dodający EXP ze STONE

Na serwerze, aby założyć gildię potrzeba :

10 Emaraldów

10 TNT

10 Diamentów

♦ 10Złota

10 Żelaza

Start serwera piątek

Godzina 17:00

Dla pierwszej osoby która wejdzie na serwer, VIP na tydzień.

Co posiada VIP?

Chciałem
aby ranga VIP, nie była przesadzona,
przedstawiam wam przedmioty oraz przywileje które posiada VIP
.

Cena : 11.07 SMS

Czas : 1 Miesiąc

Uprawnienia :

Zwiększona szansa dropu przedmiotów o 0,5%

Założenie przedmiotu na głowę /hat

Powrót do miejsca śmierci /back

Teleportowanie do siebie za zgodą /tphere

Zmiana nicku na kolorowy /nick

Rezerwowy slot

♦ /kit vip raz na tydzień czyli:

♦ Diamentowy miecz

♦ 5 Złotych jabłek

♦ 64 Buteleczki expa

♦ Żelazne eq

Kupno

VIP'a będzie możliwe w Niedzielę, aby nie powtarzała się sytuacja w

której ktoś kupi rangę, i będzie zabijał wszystkich nowych graczy na

serwerze.

Nabór na rangę KidMod

Uwaga! Pod uwagę brane będą tylko ładne, przejrzyste, oraz ciekawe

wypowiedzi a nie "Mam 12 lat i chcę kidmoderatora bo umiem budować i pomogę."

Wzór:

Imie:

Nick:

TS3:

Mikrofon:

Czas poświecony moderatowaniu:

Doświadczenie:

WorldGuard 1/10

WorldEdit 1/10

Informacje o pluginach 1/10.

Będziesz płacił składki administracyjne? (11zł)

Aktualnie na
serwerze robiona jest mapa, oraz ciekawe autorskie pluginy,
wypowiadajcie się, chętnie posłucham propozycji dot. wgrania pluginów
lub dodania czegokolwiek.

Serwer jest
od graczy dla graczy, chcemy aby gra była jak najbardziej przyjemna dla
was jak i dla nas, serwer stał długo, oraz byście spędzili mile chwile
oraz mieli niesamowite wspomnienia! :).

Szanse na drop przedmiotów ze stone :

Diament - 0,8 %.

Emarald - 1%
Perła endermana - 0,6 %

Złoto - 1,2 %

Żelazo - 2%

Dla pierwszej osoby na serwerze, VIP na okres tygodnia!

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

Imie: Michal

Nick: misiuPL

TS3: Posiadam

Mikrofon: Rowniez posiadam

Czas poświecony moderatowaniu: 3-4 Godziny dziennie, moze i wiecej iz sa wakacje : )

Doświadczenie:

WorldGuard 9

WorldEdit 7

Informacje o pluginach 7,5

Będziesz płacił składki administracyjne? (11zł) Jasne : )

Opublikowano

Beka w chuj.

Beka to jest gdy się widzi twój serwer :D Po raz 24 raz...

Ja z chęcią wejdę i zobacze, Napewno warto ;)

Opublikowano

Jednak na starcie będzie 60 slot. Chociaż trochę boje się że Avaterys zddosuje od razu na starcie, ale warto spróbować.

Opublikowano

Przez wakacje, zapomiałem że dzisiaj piątek, tak więc serwer jednak odpalimy albo w niedziele, albo w poniedziałek, chce poprostu aby wszystko było w 100% dopracowane, i nie było żadnego zbędnego gówna, przez które coś będzie niszczyć grę, dodano szansę na drop przedmiotów którą widać u góry. tak więc przepraszam za problemy, i pozdrawiam.

Opublikowano

Nie no zapowiada się super ;) Długo szukałem porządnego serwera. Teraz mamy okazje zobaczyc coś naprawdę dobrego. Jeszcze doświadczenie HeadAdmina mówi samo za siebie. Polecam :)

Generalnie, to zjadłbym jakiegoś batona.

Sieciowiec. CCNA Discovery i IT ESSENTIALS. Póki co :)

Opublikowano

Dziekujemy za opinie, dodam również że poszukujemy sponsora na serwer TS3 który zostanie wysoko nagrodzony! :)

Opublikowano

Jednak na starcie będzie 60 slot. Chociaż trochę boje się że Avaterys zddosuje od razu na starcie, ale warto spróbować.

DDos'y są karalne, Jak chcę spędzić wakacje w więzieniu, To niech sobie je robi :P Ja serwera nie mogę się doczekać, Mam nadzieję że wypali i nie padnie po kilku dniach ;) Jak poprzednie. ;)

Opublikowano

Nie padłby żaden, gdyby Avaterys nie dołożył do tego ręki, tym razem 60 slotów zamiast 40, tylko myśle że będzie tak jak wtedy, bo już nie raz grając na serwerze widziałem intela, i avaterysa wyzrucajacego bedrock itd na spawnie.

Co powiecie na dodanie małej waluty na serwer i małego sklepiku z drewnem, stonem, itd?.

Serwer redstone w ofercie csrv został zakupiony, lecz czekam na włączenie go.

Opublikowano

Nie padłby żaden, gdyby Avaterys nie dołożył do tego ręki, tym razem 60 slotów zamiast 40, tylko myśle że będzie tak jak wtedy, bo już nie raz grając na serwerze widziałem intela, i avaterysa wyzrucajacego bedrock itd na spawnie.

Co powiecie na dodanie małej waluty na serwer i małego sklepiku z drewnem, stonem, itd?.

Serwer redstone w ofercie csrv został zakupiony, lecz czekam na włączenie go.

Zupełnie się nie opłaca kupować w craftserve serwerów

Przykładowo tutaj za 150 zł masz 8G ram dedyka już ;)

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml

Lub dokładasz 50zł i masz 16g ram co uciągnie ci 250 graczy

Co do ddosów, jeśli wiemy kto ddosuje to nie problem wykryć po IP, a nawet jeśli ktoś ma zmienne IP to host lub początek IP się nie zmienia ;) i wystarczy wysłać odpowiednie zgłoszenie https://www.cert.pl/ znam już kilka takich przypadków ;**

Co do serwera to powodzenia

Opublikowano

Imie: Kuba

Nick: TheMrEnghet

Wiek: Tak, mam te głupie 12 lat ale to tylko liczba, czo nie? D: Mam nadzieję że weźmiecie to pod uwagę że nie wszyscy którzy mają 12 lat to idioci. c;

TS3: Tak, mam.

Mikrofon: Tak, mam.

Czas poświecony moderatowaniu: Spory.

Doświadczenie: Od beta 1.4

WorldGuard 1/10 - W granicach 7

WorldEdit 1/10 - 9

Informacje o pluginach 1/10. - 8

Będziesz płacił składki administracyjne? (11zł) Jeśli sms, to tak.

Mam nadzieję że moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie. Jakby coś, to powiadomcie mnie na PW bo nie zawsze przeglądam wszystkie tematy w których piszę^^ Pozdrawiam c;

Opublikowano

Zupełnie się nie opłaca kupować w craftserve serwerów

Przykładowo tutaj za 150 zł masz 8G ram dedyka już ;)

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml

Lub dokładasz 50zł i masz 16g ram co uciągnie ci 250 graczy

Co do ddosów, jeśli wiemy kto ddosuje to nie problem wykryć po IP, a nawet jeśli ktoś ma zmienne IP to host lub początek IP się nie zmienia ;) i wystarczy wysłać odpowiednie zgłoszenie https://www.cert.pl/ znam już kilka takich przypadków ;**

Co do serwera to powodzenia

Tak wiem, i dziękuję za radę, lecz poprostu podoba mi się panel csrv oraz brak ddosowania, wiec jestem przekonany do tej oferty.

Opublikowano

Tak wiem, i dziękuję za radę, lecz poprostu podoba mi się panel csrv oraz brak ddosowania, wiec jestem przekonany do tej oferty.

Niestety muszę Cię uświadomić że craftserve jest bardzo podatne na ddosy, a ich administracja nic z tym nie robi ;)

Wiem z własnego doświadczenia.

Opublikowano

Sosu, ale Ty jesteś fałszywy...

Nikt nic nie rozdawał, a mi przypisujesz winę, z powodu Twoich głupich urojeń. Smutne trochę, bo to Ty kolegom rozdawałeś itemki, budowałeś mechanizmy, mam nawet SS-y, jak ktoś zainteresowany mogę podesłać, chyba gdzieś na dysku je jeszcze mam.

Z Intelem jesteśmy dobrymi kolegami, ale nic nigdy mu na żadnym serwerze nie dałem.

Nie będę już pisał więcej, bo i tak mi odpiszesz na to, że to wszystko nieprawda, że Ty jesteś uczciwy, po co będę się fatygował.

Ataków DDoS nie zamierzam wykonywać, chyba, że po raz kolejny ukradniesz moje pliki, czy mapę, tak jak zrobiłeś z prezentacją. A właśnie, do takiego stopnia jesteś leniwy i nie potrafisz nic sam zrobić, że aż prezkę kopiujesz?

Jeżeli zobaczę jakieś moje pluginy, czy mapkę, wyślę zgłoszenie do pewnych osób, bo łamiesz nie tylko polskie prawo, ale i prawo Mojangu. Ale nie wybiegajmy w przyszłość, może akurat zrobisz coś sam i serwer Ci wypali, kto wie, chociaż jest to mało prawdopodobne, choćby po Twoim gimbusiarskim zachowaniu i niezdrowym podejściu do sprawy prowadzenia serwera.

Padłem.

CraftServe ma jedne z najsłabszych zabezpieczeń na rynku hostingów, lekki DDoS z słabiutkiego botnetu i serwer leży i kwiczy. Mogę zaprezentować za Twoją zgodą, jak dostanie z 10GB/s, co się stanie. ;-)

Ale długi ten post...

Pozdrawiam,

AvaterysPL.

BTW : Kantharis, czekam na hejcenie mnie za to jak Cię miałem oszukać na tym FreeBuildzie z Twojej sieci, który miałem robić. xD Pozdrów Inviego, jako jedyny z Waszej ekipy ogarnięty koleś, z którym można było pogadać. :)

Opublikowano

Avaterysie nie mam zamiaru mieć z tobą do czynienia bo wiem co potrafisz zrobic. Żadnych Twoich plików nie będzie, możesz być pewny ps. odbanuj mnie na swoim serwerze. Po co Ci kolejne multikonto ? Mało banków dostałeś ?

Opublikowano

Jak kolega Avaterys wspomniał, Sosu to oszust ;) jeszcze 2 dni temu. Pisał do mnie, czy niechciałbym żeby mi zasponorował serwer, a teraz pisze. Czego ja tam nie robiłem, beka z typa. Serwer padnie bardzo szybko, zobaczycie ;) Szybciej niż serwy Avy xD taki żarcik.

Opublikowano

Niestety musze potwierdzic slowa @EratexPL.

Gralem na poprzedniej edycji, tej 40 slotowej, caly czas byly jakies jazdy ze daje EQ, VIPy, sam widzialem jak tepal ludzi, gdy mielismy wojne z gildia.

dodatkowo ktos tam mowil, ze namawial do kupowania w itemshop czegos, w IS byly nawet diaxy, do takiego stopnia serwer pod zarobek...

rozmawialem z avaterysem, on jako jedyny tam cos zrobil, widzialem go ciagle na serwerze, cos zmienial, a ty gowno robiles disabled, nawet orto nie ogarniales...

wejde na start, zobacze, czy serwer jak i jego zachowanie sie zmienilo, oby, bo serwer dlugo nie postoi z takim gownem.

Opublikowano

Niektóre rzeczy, tak, racja, były diaxy w IS, ale 16 i to za 20zł, których i tak nikt nie kupił, ale teraz będzie w is tylko VIP. Żadne tepanie nie miało miejsca, na serwerze przesiadywałem prawie cały dzień, do kupowania z IS nikogo nie namawiałem, 2 razy aby sprzedałem coś taniej, bo grałem tamtym czasem na mchc, i chciałem odbanować kolegów, ale skoro serwer miał 75zł/85 czyli prawie opłacony był w 9 dni, to pozwoliłem sobie wysłać smsa za 3,60, z orto to jak najbardziej ściema, bo jestem najlepszy z klasy, i rzadko kiedy popełniam jakiś błąd. Ale tym razem będzie wszystko inaczej, chce zrobić serwer na dłuższą mete, aktualnie jest opłacony na 59 dni, przy czym czekam na aktywowanie maszyny.To prawda, mając serwer z avaterysem zrobiłem calkiem niezle gówno, ale postaram się to naprawić

Opublikowano

mam nadzieje, ze ci sie uda, ale niesmak pozostanie, tymbardziej, ze wine przypisujesz avaterysowi, a rozmawialem z nim pare razy na ts3, skype, koles bardzo ogarniety, zna sie, pomogl mi wiele razy, a Ty niszczysz mu reputacje, bo tak.

gralem i wiem co sie dzialo, nigdy nie widzialem, aby dawal EQ, a bylem tez duzo czasu na serwerze.

trzymam kciuki za to, zeby ten serwer sie udal.

Opublikowano

To prawda, avaterys żadnego eq nie rozdawał nigdy, przyznaję racje.

Co do serwera - W niedzielę o godzinie 14-17 będzie start, wiecej informacji podam jutro ok 15. zobaczę jak uporam się z mapą.

Wlasnie trwa budowa mapy ip zostanie podane za ok 3h.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...