Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bonusy w akcesoriach

En1CeKa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastanawiam się jakie bonusy się bardziej opłacają +4 def czy +4% dmg ?

Chodzi mi głównie o hardmod bo właśnie mam zabić wall of flash.

Gość kalka762
Opublikowano

Raczej 4 def, bo to 2. niewiele Ci da.

Opublikowano

Tak, ale on się pyta czy +4 Def, czy +4% Dmg.

Wiesz co, zależy od Twojej broni. Ja zazwyczaj robiłem akcesorie

"pół na pół" lub specjalnie do danego bossa.

Jeśli masz w miarę defa, to rób Dmg i odwrotnie.

Jeśli chcesz zabić WoFa, podaj Twoją broń i zbrojkę.

Ja na tym etapie jeszcze żadnych bonusów nie robiłem i go zabijałem,

więc dasz radę na pewno.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Wiem, ale to nie chodzi o to że chce zrobić bonusy specjalnie na WoF, ja jestem w stanie go pokonać w tej chwili, mam cały molten set więc bez problemu.

Tylko już powoli zaczynam zmieniać bonusy w itemach i nie wiem jakie bardziej będą przydatne jeśli chodzi o hardmod.

I jeszcze takie jedno pytanie czy zabezpieczacie sobie dom przed hardmodem, żeby wam się biomy nie rozprzestrzeniły?

Opublikowano

Na początku możesz czasami mieć problemy z dotarciem do demon altarów i rozwaleniem ich także proponuje 4 def. Jeśli chodzi o zabezpieczenie domu to sie nie da zabezpieczyć - słoneczniki na hardmode nie działają. Jedyne co możesz zrobić to wybrać korupcje lub święty biom bo i tak po pewnym czasie same dotrą do domu. Także rozwal go, demon altary i święć wodą okolice domu :-)

Opublikowano

Ja osobiście myśle że +4% dmg jest lepsze a co do biomu to możesz otoczyć teren swojego domu (do okoła) tunelem o grubości 5 albo więcej klocków i ci biom nie przejdzie.

Opublikowano

Pewnie ze def owiele lepszy ... potem i tak zmieni seta wiec na cholere mu dmg i to tak malo jak musi na hardmodzie szybko nowy set zdobyc ? Zero myślenia z waszej strony ... Bierz deff cisnij WoFa i baw sie w bicie altarow i szukanie surowcow jak najszybciej ....

76561198013232167.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc, raczej będę starał się robić eq z defem co wydaje się dobrym pomysłem jako, że gram w terrarie pierwszy raz (co prawda ogarniam);] Może za drugim razem jak zagram to spróbuję dmg.

Opublikowano

"a co do biomu to

możesz otoczyć teren swojego

domu (do okoła) tunelem o

grubości 5 albo więcej klocków i

ci biom nie przejdzie."

Zgadza się ale ziemia na tym terenie musi być czysta (nie może rosnać ani trawa ani nic) bo inaczej biom przejdzie.

Przykład - latające wyspy zmieniają biom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...