Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Zmiana Windows 7 32-bity na 64-bity

Vergras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wszystkich użytkowników mam kilka nurtujących mnie pytań.

1.) Mam dysk podzielony na 4 partycje, jedna z nich (C:) to systemowa,
zmieniając Windows 32-bity na 64-bity potrzebny jest format wszystkich
dysków czy tylko jednego - systemowego. Oczywiście wiem, że
zainstalowane gry,programy nie będą działać po zmianie. Polecacie format czy jednak nie jest on konieczny i dlaczego.

2.) Czy mój komputer spełni wymagania Windows 64-bit, jego specyfikacja:

NVIDIA GeForce GTS 250
4GB RAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 2,80 GHz
HDD 500 GB
Płyta główna: P5KPL/1600

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Gry zainstalowane na 32 bitach powinny dzialac. Wystarczy, ze zainstalujesz odpowiednie sterowniki. Ja np na C mialem programy i windowsa a na D i E gry. Sformatowalem dysk C i zainstalowalem W7 64b i wszystko dzialalo jak zainstalowalem sterowniki :D

Opublikowano

Jak ludzi przy 2gb zmieniają. Niech i sie cieszy ;d I tak jak sie nie myle 32 bit czyta tylko 3.25, więc teraz do 4 dojdzie xD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź, nie pytałem czy jest sens zmieniać system - natan1234, dla mnie sens jest bo 3,25 GB aby widział to mnie osobiście nie zadowala. Kostki RAM tanieją, więc dokupienie jeszcze 4 GB w jednej kostce nie stanowi problemu a w przypadku 32 bitów to jednak byłby bezsens. Proszę o zamknięcie.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...