Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] Wszystko o domu aukcyjnym

Venti.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W kolejnym poradniku opiszę wszystko nt. domu aukcyjnego. Zaczynamy !

Dom Aukcyjny ( AH ) jak wiemy jest miejscem, gdzie kupujemy lub wystawiamy przedmioty. AH znajduje się na głównym rynku naprzeciwko Rhix'a możemy również korzystać z niego z paska menu, który znajduje się na górze ekranu. Waluta, która obowiązuje to AD i tylko za nią można kupywać przedmioty.

Menu

131e18e3.jpg

Na górze menu mam trzy zakładki są to Browse, która służy do przeglądanie ofert, My Consignments, tutaj wystawiany swoje przedmioty oraz My Bids, twoje oferty licytowanych przedmiotów. Podczas przeglądania ofert możemy zobaczyć jak nazywa się przedmiot, kto go sprzedaje, kiedy kończy się aukcja i cena zakupu. Na dole menu mam dwie zakładki Place a Bid i Buy Out, pierwszą z nich składamy ofertę zakupu czyli ile możemy zalicytować przedmiot natomiast drugą zakładką kupujemy przedmiot za daną ilość AD za ile wystawił sprzedający.

Wystawianie przedmiotów

7a075215.jpg

W polu, gdzie pisze Starting Bid wpisujemy ilość AD od ilu będzie licytowany przedmiot, w drugim polu wpisujemy za ile przedmiot ma zostać kupiony oczywiście jeśli chcemy nie musimy oba pola wypełniać możemy dać licytację albo kup teraz to od was zależy. W następnym polu wybieramy z listy na ile dni będzie wystawiony przedmiot a następnie klikamy post, w zakładce Clear kasujemy nasze ustalenia oferty. Mamy wystawiony przedmiot. Pamiętaj!, że za każdy wystawiony przedmiot musimy zapłacić odpowiednią opłatę za wystawienie a, kiedy nasz przedmiot zostanie kupiony oddajemy prowizję w postaci 10% z tego za ile sprzedaliśmy przedmiot.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobrze wszystko opisane o domie aukcyjnym ale mysle ze zbedne bo wystarczy popatrzyc i juz sie wie jak sie itemki wystawia:) ale lajka zostawie bo nigdy poradnikow to tej wspaniałej gry nigdy mało :)

pre_1400711970__sygna.png

Opublikowano

dobra wszystko jasne ale gdzie są kupione przedmioty kupilem przedmioty i nie mogę ich nigdzie znaleść a AD zjadło.

Opublikowano

dobra wszystko jasne ale gdzie są kupione przedmioty kupilem przedmioty i nie mogę ich nigdzie znaleść a AD zjadło.

W skrzyńce pocztowej, tam odbierasz wszystkie zakupione przedmioty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiele osób się mnie pyta, co to jest Ah, więc postanowiłem tutaj o tym napisać. Ah jest to skrót z ang. od Domu akcyjnego. Maxi, jak możesz dopisz to tam gdzieś ;) A tak poza tym jak to mówią "Good Job" ;)

xD 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie otrzymałem AD za sprzedaż itemka. Na poczte nic mi nie przyszło od rana, co robić? Jestem pewny w 200% że item sprzedany jest, bo nie mam go w ekwipunu, a jak dam "moje aukcje" to pisze, że puste, a wcześniej był itemek.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

• 10 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Neverwinter] Wszystko o domu aukcyjnym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...