Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft, lagi (nie mylić ze spadkiem fps)

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam pewien problem. Gram sobie na modach, mam ich około 20, w tym może z 4 duże, reszta typu rei' minimap i średnio co 15 sekund, najczęściej gdy coś kopie, gra mi się zatrzymuje, taki lag. Powtarza mi się to seriami.

Bardzo mnie to wkurwia.

Może to być wina mojego bardzo słabego kompa, aleeeeeeee.................

Gdy zmieniłem wersje na 1.6.1 to było tak samo, może troche rzadziej, ale jednak.

Opublikowano

Hm..Myślę że właśnie słaby komputer jest tu winą.

Może odinstaluj kilka tych większych modów które nie są ci aż tak potrzebne.

8wlpa9.jpg

Opublikowano

Hm..Myślę że właśnie słaby komputer jest tu winą.

Może odinstaluj kilka tych większych modów które nie są ci aż tak potrzebne.

Przecież napisałem, że na 1.6.1 też miałem takie lagi, przed wydaniem tej wersji były spadki fps, ale nie takie lagi

Opublikowano

1.6.1 jest wersją zbugowaną, nic nie poradzisz. Jedyne co możesz zrobić to dopisać na nowych launcherze parę GB ram.

mam 2 GB Ram, gdy zmieniłem na tysiąc dwieście coś to albo było gorzej, albo tak samo, ciężko mi rozpoznać

Opublikowano

Otóż mam pewien problem. Gram sobie na modach, mam ich około 20, w tym może z 4 duże, reszta typu rei' minimap i średnio co 15 sekund, najczęściej gdy coś kopie, gra mi się zatrzymuje, taki lag. Powtarza mi się to seriami.

Bardzo mnie to wkurwia.

Może to być wina mojego bardzo słabego kompa, aleeeeeeee.................

Gdy zmieniłem wersje na 1.6.1 to było tak samo, może troche rzadziej, ale jednak.

Wiesz co to są kolego lagi?... Np gdy coś napiszesz, wiadomość pojawia się powiedzmy po 5 sekundach.

Ściny, czyli nie że klatki lecą jedna po drugiej tylko jedna klatka np na 3 sekundy. Czyli ścinyy gry..

Mody - hm.. przydatne/nieprzydatne. Jeżeli ludzie mają słabe kompy, to polecam modów nie instalować <3

Opublikowano

Wiesz co to są kolego lagi?... Np gdy coś napiszesz, wiadomość pojawia się powiedzmy po 5 sekundach.

Ściny, czyli nie że klatki lecą jedna po drugiej tylko jedna klatka np na 3 sekundy. Czyli ścinyy gry..

Mody - hm.. przydatne/nieprzydatne. Jeżeli ludzie mają słabe kompy, to polecam modów nie instalować <3

Po raz 3 raz napisze -

bez modów mam to samo...

Nie umiecie czytać ze zrozumieniem, przecież to logiczne, że na 1.6.1 nie mam tych modów.

Po za tym nie obchodzi mi definicja słowa lag

Opublikowano

Świat, który Ci się renderuje obciąża twój procesor w bardzo dużym stopniu. Jeżeli zgrasz na serwerze multiplater zauważysz ogromną różnicę wydajności gry.

Zainstaluj najnowsze sterowniki oraz Jave 1.7 (lub aktualizacja).

Najlepszym rozwiązaniem jest wykupienie serwera na hostingu, który oferuje możliwość wgrania modyfikacji i wchodzenie na ten serwer : )

Kliknij tutaj, bo Cie zjem.

sopherlandia@gmail.com

Opublikowano

Świat, który Ci się renderuje obciąża twój procesor w bardzo dużym stopniu. Jeżeli zgrasz na serwerze multiplater zauważysz ogromną różnicę wydajności gry.

Zainstaluj najnowsze sterowniki oraz Jave 1.7 (lub aktualizacja).

Najlepszym rozwiązaniem jest wykupienie serwera na hostingu, który oferuje możliwość wgrania modyfikacji i wchodzenie na ten serwer : )

ale to właśnie na serwerach mam te lagi, neveria brenda.

Jave mam najnowszą

#edit czy to może być wina launchera by zyczu?

Opublikowano

Sprawdziłem serwer Neveria i sam mam tam duże problemy z stabilnością gry. Możliwe, że jest to wina modyfikacji, które obciążają clienta.

Z tego co mi wiadomo to launcher zyczu działa jak minecash : > (ma podgląd do lastlogin)

nie jest tak jak myślisz, zajrzyj tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/983278-disclaimer-minecraft-by-zyczu/

Opublikowano

Wina twojego komputera ... Najwidoczniej za mało ramu masz dopisanego ... albo za słaby komputer

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Wina twojego komputera ... Najwidoczniej za mało ramu masz dopisanego ... albo za słaby komputer

Tydzień temu nie było takiego laga, nie było też wtedy 1.6.1

Opublikowano

1. Prawdopodobnie masz za słaby komputer
2. Masz przypisane za mało pamieci RAM

3. Duza ilosc modow na mała ilosc ram = Lagi : )

Opublikowano

mam 2 GB Ram, gdy zmieniłem na tysiąc dwieście coś to albo było gorzej, albo tak samo, ciężko mi rozpoznać

Rozwiązanie jest proste - musisz ustawić MNIEJ RAM. Np. 700Mb.

Dlaczego mniej? Ponieważ jak dajesz sobie 1GB RAM na gre, to część tej pamięci jest tworzona w swap a nie w ram, co powoduje lagi. Jeżeli nie używasz texturepacków to 512M powinno w zupełności wystarczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...