Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zepsuty pendrive.

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z pendrivem.

Nie dawno ktoś na niego stanął i się połamała obudowa, płytka się troche wygięła, 4 części łączące wyjście usb z resztą pendrive się urwały, oraz samo wejście się wykrzywiło.

Nie wiem czy to dobrze ponazywałem xD.

Macie tutaj zdjęcie jak to wygląda, mam nadzieję że coś zobaczycie bo jakość nie najlepsza.

http://tinypic.com/view.php?pic=2sai5v4&s=5

Jak dociskam pendrive albo ruszam nim po podłączeniu to świeci się na zielono, ale komputer go nie wykrywa, albo jak wykrywa to pisze że ma 0bajtów. Raz na jakiś czas na 10 sekund ruszając go, uda mi się ustawić aby było go widać ale potem znowu znika :D

Dałoby się to naprawić chociaż na 5 min żeby przerzucić jeden folder ? Potem mogę nawet go wyrzucić:P

Opublikowano

Pewnie na łączy USB z płytką lut pękł. Przyjżyj mu się dokładnie może coś zauważysz.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Jeżeli moduł pamięci flash i micro procesor na płytce nie jest w żaden sposób uszkodzony lub nie nastąpiło żadne zwarcie to można odlutować stare (niełączące) gniazdo USB i przylutować nowe lub prowizorycznie 4x kabelki i do jakiejś przedłużki USB czy coś i podłączyć.

Trudno po zdjęciu i opisie stwierdzić czy nie jest fizycznie uszkodzony.

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...