Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy wypaliłby taki serwer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Wraz z 2 kolegami mamy świetny pomysł na serwer Survival + Wojny Gildi na Modach jakiego jeszcze nie było ! Poniżej zamieszczę szczegółowe informacje na temat rozgrywki i od razu mam pytanie - Czy taki serwer by miał szansę wypalić ?

1. Mody

Mamy zamiar dodać mody, które dodadzą do gry nowe potwory, nowe bronie, magię oraz trochę potrzebnych rzeczy. Oto Lista i krórki opis przykładowych modów jakie mogą być na serwerze :

- Mo' Creatures - Dodaje ok. 30 mobów, takich jak : wilkołaki, duchy, ogry, skorpiony, lwy, zjawy i wiele więcej. Co za tym idzie, pojawią się nowe przedmioty.

- Balkon's Weapon Mod - Dodaje nowe bronie i akcesoria, takie jak : włócznie, topory, młoty, tarcze itd...

- Backpack - Prosty mod, który dodaje nam plecaki do gry. Nadaje grze przygodowy klimat.

- Infernal Mobs - dodaje do gry Mini - Bossów, czyli rzadkie odmiany potworów, np Zombie, z 2x więceh HP, który jak nas dotkie to porazi nas piorun itd...

- Better Bows - Doda do gry kilka nowych ciekawych odmian Łuków.

Wciąż szukamy moda na magię, jeżeli nie znajdziemy to zrobimy to pluginami.

2. Konstrukcje

Na Mapie będą 3 główne miasta. Początkowe trochę mniejsze, ale 2 kolejne raczej duże. Do każdego miasta będzie droga, więc raczej się nie zgubicie. W każdym mieście będzie :

- Domek dla specjalnych Graczy,

- Sklepy z Bronią, zbrojami, miksturami i magicznym sprzętem,

- Targowisko,

-Od 15 do 20 Misji w każdym mieście,

- 6 Huntów w każdym mieście,

3. Misje

W każdym mieście będzie do wzięcia od 15 do 20 misji ( z czasem to będziemy powiększać ). Na czym te misje będą polegały ? Będą to zadania, począwszy od prostych posyłek, typu pogadaj z tamtym kolesiem, udaj się i znajdź coś, aż po zabijanie potworów i nawet graczy. Będą również misje typu, dostarcz mi węgiel itd... Za każdą misję będzie nagroda, czasem pieniądze, czasem bronie, a czasem nawet diamenty. Oczywiście będą niedaleko miast ukryte lokacje, w których będą misje specjalne, ale one nie będą już takie proste.

4. Hunty

Co to hunty ? W dosłownym tłumaczeniu polowania i na tym będą one polegały ! Hunt ma klasyfikację od Rango E do Rangi S. E to hunty najprostsze, typu zabij 3 Zombie i przynieś ich mięso, a S to polowania na Specjalne i trudne potwory. Za każdy Hunt będzie nagroda w postaci $.

5. Gildie

Nie będzie to kolejny serwer gdzie każdy może sobie gildię założyć i po 1 dniu przestać grać. Na gildię trzeba zarobić. Założenie Gildii kosztować będzie 2500 $. Flagi i Teren też będzie trzeba opłacić. Poza tym trzeba będzie jeszcze co tydzień płacić 1000 $ Do właściciela serwera, żeby było wiadome, czy gildia jest aktywna. Czasem będą wyjątki, ale wtedy trzeba stanąć przed Sądem.

6. Fabuła

Nie będzie żadnej 10 godzinnej fabuły, ani nic. Będą tylko zadania, które zatamują nudy i nie będzie żadnej Fabuły. Co najwyżej konkretne zadanie będzie posiadało fabułę, jak zombie zabiły mi Syna, zabij ich bandę i pomścij go.

7. DLC

Każdy z was pewnie wie co to DLC. Tylko co DLC ma wspólnego z MC, a zwłaszcza serwerem ? Już tłumaczę ! Nie chcemy wprowadzać Vipa, który kosztuje 15 Zł i daje pierdyliard Diaxów, Diaxowe Eq, milion pieniędzy - Nie ! Zamiast tego dodamy Dodatki, czyli DLC, które będą urozmaicały grę, a przede wszystkim będą tanie. Cena 1 DLC to będzie 3 - 4 zł SMS. Czasem nawet jakieś drobne znajdą się za 1 zł - 2 zł. Na razie mamy 1 DLC, które będzie wprowadzone :

DLC : Mroczne Królestwo

- Nowe Miasto - Wioska Śmierci,

- 15 Nowych Zadań,

- 6 Nowych Huntów klasy S,

- Domek na 2 Tygodnie w Wiosce Śmierci,

- Nowe sklepy z lepszym i bardziej magicznym sprzętem,

- Nowy Sklep z Mrocznym arsenałem tylko w tym mieście !

- Miecz Mroku,

- Wyróznienie na Chacie - Mroczny Rycerz/Poszukiwacz Mroku/Pogromca Mroku ---- Do wyboru.

- Nowy Dungeon, a nagrodą jest Mroczny Łuk,

- Mroczna Przygoda.

Cena : 3'99 SMS.

Uważam, że jest to ciekawa sprawa, a cena nie jest duża. DODATKOWO ! W KAŻDYM MIESIĄCU BĘDZIE PRZECENA O 1 ZŁ NA LOSOWE DLC.

8. Hosting/Sloty/Premiera

Hosting : Będzie to zdecydowanie Pixel Team. Tanio i porządnie.

Sloty : Na okres próbny i BETĘ 25 Slotów. Wolimy na Start, żeby było 20/25 slotów, a nie 15/80,

Premiera : No cóż, trza będzie poczekać, bo dopiero dziś zaczynamy, ale myślę, że pomysł świetny :D

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA !

Opublikowano

1.Jeśli bd w stanie to wszystko ogarnąć to powinno wypalić.
2.20 slotów na taki duży projekt?! Jeśli chcesz aby to wypaliło i chciałbyś aby ludzie tam chętnie grali to daj min 50 slotów. Piszesz ,że czasem trzeba będzie pracować w grupach....czy sądzisz ,że 20 osób jest się w stanie ogarnąć? Ja z doświadczenia wiem,że nie. ;)
Powodzenia w tworzeniu sev,bardzo ciekawy pomysł!
Nie poprzestawajcie na modach,dodajcie własne pluginy,ścieżkę dźwiękową,etc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@bloshod

Myślę, że jak zaczniemy pracę to ogarniemy mody,pluginy etc... 20 Slotów, byłoby może na tydzień ? Chodzi o to, żeby sprawdzić, czy wszystko na hostingu odpali i czy nie będzie lagów, te 20 slotów to taka BETA będzie.

@kamyrdol

Są takie ? Ile ? 3 porzadne ? Serwerów z modami i rzeczami jak te tutaj jest nie wiele, może 10 dobrych ?

Opublikowano

Bzdura, na sam początek 20 slotów niech będzie, pomyślcie czy 15 / 100 to dużo? Raczej nie, ale 15/20 to już coś, później można zwiększać ilość slotów,lepszy mały a pełny , niż duży a pusty

1390684250-U762298.png

Opublikowano

@UP

Dokładnie ! Hosting będzie na Pixel Team, mają tam świetne Oferty i jest bardzo tanio. Postawimy u nich Wood, na którym damy chyba na start, czyli BETĘ 25 Slotów. Będzie nas 3 Adminów i ewentualnie będzie rekrutacja na moderatorów. Wolimy 20/25 niż jak jest czasem 8/100. Jeżeli serwer będzie pełny i się spodoba graczom i pomogą nam oni w sponsoringu to zwiększymy sloty.

Opublikowano

Dziękuję za opinię ! Zaktualizowałem Temat i dziś z kolegami chyba zaczynam pracę, najpierw na serwerze Hamachi, potem się wszystko skopiuje i BAM !

Opublikowano

Pewnie ! Tylko wiesz... Zdobycie i Konfiguracja Pluginów z Modami, żeby wszystko współgrało może zając z tydzień. Zbudować Miasta i Drogi to 1 - 2 dni, a potem trzeba wymyślić questy i hunty i gotowe. Jeżeli będziemy codziennie działać to może w 2 Tygodnie skończymy, ew. 3 tygodnie, tylko może być problem. Bo mojang dał do wersji 1.6 nowy launcher i z tego co słyszałem 3/4 no premium nie działa, więc może nie być populacji, ale raczej to wszystko ogarną do czasu startu.

Opublikowano

Serwer jest naprawdę ciekawy (jeśli nic nie skopiecie podczas roboty ;) ) ,więc polecam się nie śpieszyć. ^.^
Zamiast na Hamachi postawcie na localhoscie przy otwartych portach routera/czy co ty tam masz. Z tym Hamachi ostatnio problemy są.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dzięki za opinię ! Myślę, że to taki pierwszy serwer będzie tego typu, z DLC, huntami itd... Właśnie, czy podoba wam się ten pomysł z DLC ? Uważam, że lepszy niż Vip, który da stack diaxów,diax eq i Wyróżnienie VIp... Dodane będzie kilka nowych DLC - wiadomo. Możliwe, że jakieś nowe lokacje w DLC będą, a na pewno zrobimy DLC po 1,23 zł, czy jakoś tak np. 100 LVL + 1000 $.

@Świerkol czemu ?

Pytanko. Wolicie zwykłego Vipa, który coś tam da, czy takie tańsze DLC, które urozmaicą grę.

Opublikowano

Według mnie świetny i genialny pomysł, tylko 1 rzecz mi się nie podoba.

Mianowicie - DLC za SMS. Według mnie za SMS powinny być jakieś drobnostki, exp, etc, a nie DLC. ;-)

Opublikowano

No właśnie odchodzę od tego pomysłu :D Damy normalnego Vipa, zaraz robię porządną prezentację, z pewnymi informacjami i dokładnością. Vip da mnóstwo rzeczy, a nie będzie drogi. Na pewno nie po jakieś 15 zł, za darmowe diaxy i wyróżnienie :D

Opublikowano

Serwer pokazuje si z@jebiście, a przy okazji moge pomóc z budową. A na jaką wersje mc?

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Ja się wypowiem tak,nie polecam ci pixelteamu... dlaczego ? już tłumacze przy dużej ilości graczy serwer przy pełnym obciążeniu się cały czas resetuje wiem to z własnego doświadczenia , projekt bardzo mi się podoba biorę teraz serwer vps 8 gb ramu uciągnie spokojnie 2 serwery 40 slotowe,teamspeak 3 oraz stronę www i tak mam jeden swój pomysł który własnie również realizuje,niedawno zacząłem ale wiem że nie wykorzystam wszystkich zasobów tego vps,mysle ze dla swojego serwera uruchomię 4 gb ramu więc jeżeli przeczytasz inne opinie na temat pixelteamu to się przekonasz jeżeli chcesz mogę ci udostępnić drugą połowę tego vps dogadamy napisz na priv jeżeli już masz jakąś części tego projektu to dobrze jestem w stanie nawet ci pomóc w ogarnięciu pluginów i nie tylko , A jeżeli masz skype lub teamspeak 3 oraz mikrofon to na pewno się dogadamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...