Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - dobry sprzęt?

matysiakmatys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Chciałbym aby osoby które się znają, powiedziały mi, ile fpsów mogę się spodziewać po takich parametrach kompa w minecraft'cie. Będzie system windows 7 ultimate ; )

Procesor: ntel Pentium Dual Core G2020 LGA1155 BOX

Karta graficzna: Club3D ATI Radeon HD7770 GHz Edition 1GB DDR5/128bit DVI/HDMI/DP PCI-Express

Ramy: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9

Jeżeli coś jeszcze potrzeba to napiszcie a zedytuje ; ). I napiszcie, co najlepiej wymienić (Jeśli trzeba).

@ref

Opublikowano

Ja mam baaardzo podobnego ;D Też HD7770 Ghz tylko proca mozniejszego (AMD X4 750K [4X3.50/4.00Ghz] i chodzi na max z texturką x128 i wszystko na maxs z optifine tylko na Normal +32 jest widowczność (render distance) Zainstaluj OF żeby było więcej FPS bo ja na takich ustawieniach mam ich 27->40->100(max 100...)

a ten @2UP sobie posty nabija. Zgłoś go. Ja już to robię.

Opublikowano

Ja mam baaardzo podobnego ;D Też HD7770 Ghz tylko proca mozniejszego (AMD X4 750K [4X3.50/4.00Ghz] i chodzi na max z texturką x128 i wszystko na maxs z optifine tylko na Normal +32 jest widowczność (render distance) Zainstaluj OF żeby było więcej FPS bo ja na takich ustawieniach mam ich 27->40->100(max 100...)

a ten @2UP sobie posty nabija. Zgłoś go. Ja już to robię.

Wiesz pewnie zapomniałem dodać ważną sprawę. Mianowicie, ja się dopiero rozglądam za zakupem komputera i patrzę czy taki my wystarczy do przyjemnej gry : D

Opublikowano

a... no to wpakuj innego procka bo ta karta się zmarnuje (szczególnie, że jeszcze można ją jeszcze troszkę podkręcić xD Minecraft = +5/10 fps po podkręceniu <3) Jak chcesz złożyć kompa to pisz do mnie =)

tak 4 rdzenie przynajmniej po 2.40 jak możesz, byś mógł go używać kilka lat do gier. PS. Mój sprzęt bez problemu uciąga BTF3 na ULTRA (ale GTA 4 już nie :p Ta gra na żadnym sprzęcie nie działa z 40 fps'ami na B.Wysokich :))

Opublikowano

a... no to wpakuj innego procka bo ta karta się zmarnuje (szczególnie, że jeszcze można ją jeszcze troszkę podkręcić xD Minecraft = +5/10 fps po podkręceniu <3) Jak chcesz złożyć kompa to pisz do mnie =)

tak 4 rdzenie przynajmniej po 2.40 jak możesz, byś mógł go używać kilka lat do gier. PS. Mój sprzęt bez problemu uciąga BTF3 na ULTRA (ale GTA 4 już nie :P Ta gra na żadnym sprzęcie nie działa z 40 fps'ami na B.Wysokich :))

Pisałem już do jednego typka i mi złożył kompa właśnie z takimi parametrami (Na lepsze mnie nie stać xD) :D

Opublikowano

To weź jakąś inną obudowę, ale koniecznie innego procka!

Weź jakiegoś troszke mocniejszego AMD jak już nie wiesz co brać :) Ten procesor na długio nie wystarczy (patrzyłem na necie to od 29zł) Weż jakiegoś za 100zł aby coś działalo bo z takim procem to możesz mieć problemy z minecraftem. On wbrew pozorom żre więcej proca niż grafiki =1

Opublikowano

To weź jakąś inną obudowę, ale koniecznie innego procka!

Weź jakiegoś troszke mocniejszego AMD jak już nie wiesz co brać :) Ten procesor na długio nie wystarczy (patrzyłem na necie to od 29zł) Weż jakiegoś za 100zł aby coś działalo bo z takim procem to możesz mieć problemy z minecraftem. On wbrew pozorom żre więcej proca niż grafiki =1

Procek jest za 228 zł brutto : x. Ale i tak dalej nie wiem ile fps mniej więcej mogę mieć xD. Jakoś 60+, 80+ ?

Opublikowano

ehh... pisałem. Na maksymalnych ustawieniach tylko, że render distance Normal +32 i txt x128 mam u sb 30 do 100fps (czyli płynnie) ty masz wszystkie parametry podobne, więc może kilka fps mniej =) Jask tyxt nie używasz spokojnie 100fps+ a jak używasz HD x128 to 30przy wybuchach TNT ;) PŁYNNOŚĆ GWARANTOWANA ;D

A za 29zł na ceneo było... Za te pieniądze ZNAJDŹ INNY PROCESOR CZŁOWIEKU BO BĘDZIESZ NARZEKAŁ NA ZAMULANIE!... I potem możesz mieć problemy z grami więc... -,-

Opublikowano

ehh... pisałem. Na maksymalnych ustawieniach tylko, że render distance Normal +32 i txt x128 mam u sb 30 do 100fps (czyli płynnie) ty masz wszystkie parametry podobne, więc może kilka fps mniej =) Jask tyxt nie używasz spokojnie 100fps+ a jak używasz HD x128 to 30przy wybuchach TNT ;) PŁYNNOŚĆ GWARANTOWANA ;D

A za 29zł na ceneo było... Za te pieniądze ZNAJDŹ INNY PROCESOR CZŁOWIEKU BO BĘDZIESZ NARZEKAŁ NA ZAMULANIE!... I potem możesz mieć problemy z grami więc... -,-

29 zł za procesor? To w ogóle możliwe? xD Skoro aż tak mnie przekonujesz, to Ci zaufam i poszukam innego procka ;). Dzięki za wszystko :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...