Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10,5 cm StuH 42 - Hetzer, błąd - POMOCY!

h0w !?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz ludzie. Mam taki błąd, otóż. Zakupiłem za pkt doświadczenia, a później za kase działo 10.5 do Hetzera. Problem jest taki, że nie moge go zamontować za cholere. Kręciłem silnik, zmieniałem na gorszy, nic nie pomaga. Mógłby mi ktoś jakoś pomóc, co zrobić, żeby takie działo zamontować? to 7.5 to sie nadaje na... Wycieranie podłogi szczerze mówiąć :)

Pozdrawiam i liczę na pomoc, kupiłem hetzera, którym lubie grać, ale.. Obrażenia i przebicie w 7.5 nie spełnia moich oczekiwań.

Opublikowano

A gąsienice zbadałeś ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

@Up może mieć rację. Masz zbyt mały udźwig żeby zamontować kolejny moduł.

Będziesz legendą, człowieku! There are soldiers and then, there are snipers...

Opublikowano

Najważniejsze dla mnie było dzialo, była to pierwszyzna. Póxniej kupiłem silnik, ale. Zbadam gąsienice i w razie czego się jeszcze odezwę.

//Nie zamykajcie tematu.

Opublikowano

Mhm, faktycznie, musiałem zakupić gąsienice.

Na wszelki wypadek przypomnę o używaniu pocisków odłamkowo-burzących! (HE)

Co dają te pociski odłamkowo-burzące? Penetracja w nich nie jest za dobra, ale też o nich sporo słyszałem.

Opublikowano

Pociski odłamkowo burzące najczęściej zadają DMG w takich działach, nawet gdy trafią w ziemie zdajesz wrogowi minimalne DMG.
Z powodu że jest to działo dużego kalibru niekiedy pocisk penetrujący nie może się zdać na dużo, albowiem pancerz może być zbyt gruby, a pocisk zbyt szeroki i znacznie traci on na sile.

Opublikowano

...AP'ki na moje czesciej "dinguja" Ja osobiscie HE uzywam na KV-2 i sporadycznie na SU-100, zalezy co mam w zasiegu i raczej do ok. 50m. odleglosci :)

Na wozie, mam zawsze 60-70% AP i reszte HE.

test

Opublikowano

Różnica pomiędzy HE a AP jest taka, że HE :
-Ma mniejszą penetrację
-Jak nie spenetruje i tak zada DMG
-Jak spenetruje zada więcej niż AP

-Nie bierze pod uwagę kątów (bierze, ale znacznie mniej)

shoob.png

Opublikowano

No to ogólnie dzięki.

A jeszcze mam takie pytanie, ostatnio od kąd kupiłem premium dość długo mnie łączy, a mam 50mb/s, wiecie może czemu tak się dzieje? :(

Opublikowano

"Ostatnio", to sa wakacje ;), moze dlatego ? Sam nie wiem ale czasami pomaga "wyjscie i wejscie"

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...