Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] LoD otwarty cały czas

ArcheR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie LoD już od zbyt długiego czasu odbywa się codziennie. Kiedyś było to rzadkie wydarzenie, a teraz jest po prostu normalnością.

Skutkiem codziennego LoD jest np. plaga graczy z dużym poziomem oraz niską reputacją i małą wiedzą o grze.

Nie muszą zamykać LoD, jednak uważam, że powinni chociażby zrobić jakąś przerwę (zamknąć na jakiś czas).

Opublikowano

Moim zdaniem to dobrze że jest LoD otwarty popatrz na angielskie nostale tam jest LoD co 2h ... My przynajmniej mamy co jeden dzień i napewno ktoś nie wbije z 70 lvla w tydzień tak jak tam

nostaleh.png
Opublikowano

Moim zdaniem to dobrze że jest LoD otwarty popatrz na angielskie nostale tam jest LoD co 2h ... My przynajmniej mamy co jeden dzień i napewno ktoś nie wbije z 70 lvla w tydzień tak jak tam

Chodzi mi o przerwę z LoD na wszystkich europejskich serwerach.

Nie chodzi mi też o całkowite zamknięcie LoD tylko jakąś przerwę xD.

Opublikowano

Głupie, kiedyś na LoD się czekało, a teraz wystarczy wbić raz na dzień o 15:00, umówić się z fam i iść o 16:00 wbić sobie lvl.

Plusem jest to, że trzeba posiadać 55 lvl :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Na Uk(Angielskim) masz lod co 2 godz. zalozmy zgrywacie sie we 3 , i pykacie az od 0:00 do 0:00 . z 55 lvl na 80+ gwarantowane , jak masz same ancki :)

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Moim zdaniem dobrze, że chociaż jest otwarty przez jedną godzinę dziennie - inne kraje mają go otwartego praktycznie ciągle.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Kiedy gracze tak szybko wbijają poziomy to później mają problemy z eq, ponieważ po co mają inwestować w wyposażenie skoro i tak za kilka dni będą mogli założyć nowe. I tak w kółko. A potem nie potrafią poradzić sobie z misjami lub po prostu są "w tyle" z misjami, co bardzo przeszkadza, zwłaszcza na wyższych poziomach.

Opublikowano

Kiedyś było lepiej ale teraz niech nie zamykają ;) bo chce wbić szybko 90lvl i mieć spokój.. a dużo osób już ma takie lvl-e :>

Ci z słabą reputacją i bez EQ szybko im się ten lvl znudzi.

a LOD raczej nie zamkną... wiadomo czemu.

Ancki,Dopalacze itd itd ;).

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej byłoby dać LoD od 70+, a nie 55+ ;) 4 lata temu, za czasów moich początków, gdy nie było jeszcze pojazdów i największy lvl to był 83... było inaczej biłeś poziom, a o istnieniu LoD dowiadywałeś się gdy masz 60+ lvl ;D

Opublikowano

W roku 2009 w NosTale PL, LoD odbywał się codziennie 2 razy dziennie. Nikt z tego powodu nie płakał, a każdy miał wysokie rangi. Dopiero potem ograniczyli do jednego razu, a potem ta przerwa. Tu bardziej chodziło o marketing, bo otwierali tylko w święta i inne dni , czyli jak dzieci dostawały kasę na ancki :) Według mnie codzienny lod jest normalny, to, że ktoś sobie wbija 70 lvl w tydzień czy w dwa mnie nie obchodzi, wiele osób na lvlu kończy a w grze są zacofani, nie mówiąc nic o pvp :rolleyes:

Opublikowano

Notka do autora:
Nikt ci nie każe iść na lod. Jak chcesz to bijesz lvl, jak nie chcesz to robisz eq... Na siłę nabijasz posty dyskusjami ?

Moim zdaniem lod jest dobrze ustawiony. Na uk jest co 2h , więc aż tak źle nie jest. Fajnie by było gdyby od 1 lvla sie dało wbić, bo noski by sie zdobywało i było by równo chociaż w kwestii nosmalu, ale nie bo dużo kasy by stracili -.-

Ja tam się ciesze, że mamy lod. Fajnie by było mieć 1 dzień w tygodniu, gdzie lod jest otwarty cały czas i cały czas można wejść, nawet po rogu.

Opublikowano

Btw. jest jakaś fam która pomogłaby wbić profke właśnie na LoDzie? Nie posiadam jeszcze odpowiedniego lvla, profka wynosi 39 a nie mam zamiaru siedzieć od rana do wieczora na grochach...

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Notka do autora:

Nikt ci nie każe iść na lod. Jak chcesz to bijesz lvl, jak nie chcesz to robisz eq... Na siłę nabijasz posty dyskusjami ?

Moim zdaniem lod jest dobrze ustawiony. Na uk jest co 2h , więc aż tak źle nie jest. Fajnie by było gdyby od 1 lvla sie dało wbić, bo noski by sie zdobywało i było by równo chociaż w kwestii nosmalu, ale nie bo dużo kasy by stracili -.-

Ja tam się ciesze, że mamy lod. Fajnie by było mieć 1 dzień w tygodniu, gdzie lod jest otwarty cały czas i cały czas można wejść, nawet po rogu.

Tak od 1 lvl można wejść i 24h LoD... można wtedy wbić 80+ lvl... xD i będzie latał 80 lvl z zielonym listkiem i eq na 15 lvl ;D Jeśli wpadliby na taki pomysł to pewnie daliby max 2h np. w sobotę co tydzień :P

Opublikowano

Ja osobiscie sie ciesze ze mamy lod

Sam musze wbic 70lvl na krysztalke i pozniej zainwestowac w krok jako iz mam 66lvl to chce dobic jedynie 75 i to mi wystarczy zdecydowanie jak an ta chwile bede mogl isc na Draco zalozyc krok! Gdybysmy mieli loD tak jak na Uk to nostale nie mialo by sensu a od 1lvl masakra 15lvl w zwiadowcy *,*

JEB*C MINESKY.PL !!! PJONA!

2rwqg40.jpg

Opublikowano

Tak od 1 lvl można wejść i 24h LoD... można wtedy wbić 80+ lvl... xD i będzie latał 80 lvl z zielonym listkiem i eq na 15 lvl ;D Jeśli wpadliby na taki pomysł to pewnie daliby max 2h np. w sobotę co tydzień :P

Mówiłem, kto chce ten robi eq. Nikt ci nie każe siedzieć 24h/7 na lod...

Po za tym mówiłem. Jeden dzień w ten sposób i np na miesiąc. I dopiero WTEDY robić ten 1 dzień od 55. :P Ale 2h w sobote to dobry pomysł.

Opublikowano

moim zdaniem jest dobrze, że jest ten lod chociaż, że korzystam z niego raz na tydzień.

Skoro na innych globalach jest co jakiś czas to dla czego my nie możemy mieć tej przyjemności jak wbijanie lvli oraz poziomów profesji?

Chociaż, że przez lod sporo fam się rozpada ale cóż, jak jest nie zgrana fam to tak po prostu jest;/

a reputacja podobno swiadczy o "poziomie" gry danego uzytkownika, moim zdaniem tak nie jest poniewaz poziom reputacji to jest tylko dodatek, jak ktos chce miec duza to ma a jak nie to nie.Tyle z mojej strony

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

Hmm.. Jak dla mnie lod psuje grę, ot tak. Duże lvl'e 10 letnie dzieci z 80+, tak być nie powinno. Ale lod'u teraz nie zamkną z tego powodu iż, zaczęło by się płakanie w stylu ,,Oni mieli lod,a my musimy ich gonić z lvlem expiąc na bazylach". Lod'u nie zamkną i juz =P.

Moim zdaniem co do lod'u- pokrzywdzono starszych graczy. Osobiście, pracuje dorywczo i poprostu nie mam czasu na LoD o godzinie 16. Boże to jakaś paranoja, żeby w połowie dnia, jak ludzie pracują robić takie wydarzenie...

Ale to tylko moje zdanie =D

Opublikowano

@up

Tak cie boli że ktoś ma wyższy lvl od ciebie? Ja osobiście znam kilkoro dzieci w przedziale wiekowym 10-13 lat, którzy mają 90 lvle, eq o jakim możesz sobie pomarzyć i sp minimum +10 i nigdy nie wysyłali smsa na gre.

Więc nie pokazuj wszędzie, że tak cie w dupe gryzie ten lod. Jak chcesz idź na lod, nie chcesz rób eq. Albo przestań grać i raz na jakiś czas wyjdź na dwór.

@topic

Najlepiej gdyby lod był 2 razy dziennie. O 16 i o 18. Bo niektórzy nie mogą o 16, niektórzy nie mogą o 18 .

Opublikowano

@up

Tak cie boli że ktoś ma wyższy lvl od ciebie? Ja osobiście znam kilkoro dzieci w przedziale wiekowym 10-13 lat, którzy mają 90 lvle, eq o jakim możesz sobie pomarzyć i sp minimum +10 i nigdy nie wysyłali smsa na gre.

Więc nie pokazuj wszędzie, że tak cie w dupe gryzie ten lod. Jak chcesz idź na lod, nie chcesz rób eq. Albo przestań grać i raz na jakiś czas wyjdź na dwór.

@topic

Najlepiej gdyby lod był 2 razy dziennie. O 16 i o 18. Bo niektórzy nie mogą o 16, niektórzy nie mogą o 18 .

Zmienili godziny LoD, ponieważ w tych godzinach praca/ szkoła (pewnie chcieli trochę ograniczyć wbijanie lvli).

Poza tym, lv nie odzwierciedla wieku. Czasem mniejsze lv są bardziej ogarnięte niż większe poziomy.

Opublikowano

@up

@topic

Kto by tutaj mógł ,,wyjśc na dwór" to ja nie powiem =D To ty przesiedziałeś na tym forum większośc swojego marnego żywota - nie ja ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...