Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wykrywa CPU, restartuje godzine.

Xaume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od dłuższego czasu mam kilka problemów z moim komputerem, nie wiem od czego to jest, ale przejdźmy do sedna.

Gdy odłączę zasilacz od prądu resetuje mi godzinę, daje mi 2003 rok, przy włączaniu komputera, mam do wybrania, konfigurację(nie jestem pewny) albo ustawienie domyślnych. (data time not set) - Głuptasek ze mnie, tego nie było.

Drugi problem, utworzył się on po wymienieniu procesora, z Intel Core 2 Dual na Intel Core 2 Quad Q8200 za każdym razem, co włączę komputer wyskakuje mi, że nie może rozpoznać CPU i trzeba nacisnąć F1(Taki szczegół), podczas gdy CPU-Z wszystko mi wynajduje, na starym procku wszystko było okej, prócz tego pierwszego problemu.

Problem tkwi w starej letniej płycie głównej? Może w biosie. Sam nie wiem, nie jestem informatykiem. Myślę, ze problem jest opisany nawet zrozumiale, najwyżej proszę pytać.

Aa... Jak wygląda ekran: Czarno na białym logo American Megatrends.

Płyta główna: Asus P5PKL-VM

Procesor: intel Core 2 Quad Q8200

Opublikowano

Jeśli chodzi o zmiane godziny to problem tkwi w bateryjce na płycie głównej.

Trzeba ją najzwyczajniej wymienic :)

Wyjmij ją, idź do jakiegoś elektronicznego i pokaż na wzór to ci taką sprzedadzą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...