Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

przemez_29

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Za kilka dni kupuje komputer i mam pytanie ile miałbym mniejwięcej fps na takim komputerze:

Procesor: INTEL Core i5 3470 4 x 3,2GHz

Pamięć RAM : 16GB (DDR3)

Dysk: 2 TB SATA (7200 obr./min)

Grafika: nVidia GeForce GTX660 2048MB

Opublikowano

Mam bardzo podobny zestaw ;) Też intel'a i5 3470, Myślę że na twoim ze spokojem 200-250 na far+16, Co to ma za znaczenie ile fps? :3 Skoro i tak od 60 nie widać róźnicy ;) Jak dodasz 4gb do minecraft'a powinno nawet 300 Dać radę ;) Pamiętaj żeby na bieżąco czyścić komputer (Rejestr,Defregmentacja dysku) Ponieważ inaczej może spaść wydajność ;)

Opublikowano

Nie jest dokładnie tak jak mówisz. Ja mam dokładnie taki sam zestaw i jest różnie. Wszystko zależy od tego czy gra na serwerach czy na singlu czy z modami czy bez. Goły minecraft na singlu wyciska mi na tym nawet 800-900fps ale na serwerach jest już różnie. Jeśli skyblock i źle stworzony spawn na zwykłym świecie i wysoko to spada nawet do 50-60fps. Ale jedno powiedzieć można, że jeśli masz internet ze stabilnym łączem min 10MB to pograsz płynnie, należy również pamiętać że 10MB i 10MB to nie zawsze to samo wiem z doświadczenia. Pingi itp ale to już inna bajka nie na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...