Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie let's play z metin2.sg/privy

BasketBody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewną prośbę a zarazem pytanie dotyczące nagrywania własnych let's play"ów". Chciałbym zacząć nagrywanie własnych odcinków z metina2.sg/pl lub z pryatnych serwerów. Moja prośba to link do jakiegoś darmowego ale dobrego programu do obróbki filmików najlepiej z poradnikiem do niego. I jesli moglibyscie napisac jakies uwagi o których nalezy pamietac nagrywajac filmy. Mam 15lat więc głos taki średni. Za pomocne odpowiedzi daje like :)

1377531174-U173186.png

Wyniki 2marzec 2014r :)

Opublikowano

Darmowy program do obróbki to masz jedynie (chyba) jeden - Windows Movie Maker.

Łatwy w obsłudze, idealny na start.

Potem masz jeszcze dosyć dobry - Camtasia, który za darmo jest jedynie na 30 dni, potem możesz kupić i ewentualnie piracić (czego nie polecam).

Najlepszy, według mnie to Sony Vegas. Już trudniejszy w obsłudze ale efekt bardzo przyjemny - to samo co z Camtasią, 30 dni tylko.

Jeśli chcesz jakieś uwagi to bądź kreatywny i zabawny.

Opublikowano

Kup Sony Vegas lub Camtasie, albo pirat - co jest zue.

A wskazówek nie da się dać, chociaż... na pewno dużo mów do widzów, to jest potrzebne.

lk480_av1.png

Opublikowano

pobierz sobie najlepsze do tego programy, czyli camtasia i svegas w trialu na 30dni, jak Ci się z nimi dobrze będzie obrabiało filmy to możesz kupić pełną wersje lub po prostu pobrać pirata :P

do nagrywania zdecydowanie fraps

69sf.png

Opublikowano

Dobra kolego tu masz rady odemnie poniżej :

Jakiego programu używać do nagrywania?? Fraps , bo jest najlepszy i niezawodny

Czym Renderować ?? Sony Vegas Pro 11/12 :)

Opublikowano

Cóż nagrywam frapsem :) a do renderowania jeszcze nie mam ale sciagne. WhoPL nie kupie teraz zadnego programu ;p w tym windows movie maker juz trochu umiem. Teraz sypne like komu trzeba ale czekam na dalsze uwagi i sugestie :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Do obróbki najpierw Camtasia potem Vegas

Do nagrywania polecam Action bo filmiki z Frapsa zajmują bardzo duuuuuuuuuuuuuuuużo miejsca ;)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Action i problemy? Niby jakie? Używam go od około 3 miesięc i wszystko ładnie nagrywa :) Jak się nie umie to tak jest.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie nagrywajac filmiki wycinac rozne wpadki nie chodzi mi tutaj o to ze ktos do pokoju wszedl tylko o wpadki w grze. I tu rodzi sie kolejne pytanie opowiadając o grze miec poczucie humoru czyli robic rozne glupie i smieszne rzeczy w grze czy raczej zachowac powage sytuacji?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Najlepiej żebyś 'nie rżał' jak koń.:D
Ale ludzie lubią dużo wulgaryzmów .. Jak np u Niekrytego, czy jakiś tam...
Powiem Ci, że na Metinie sie bardzo nie wybijesz, bo ludzie którzy nie grali w tą gre będą Cię hejtować, no ale warto spróbować... Pamiętaj że musisz duużo gadać, wyrobić sobie dykcję żeby Cie ludzie słyszeli - NIE PISAĆ, bo to odrzuca.. Szukaj tematów śmiesznych z odrobiną inteligencji, tak żeby ludzi nie zanudzić, a zaciekawić... Może to Ci jakoś pomoże...

Co do programów, jest wiele, ale to wiele fajnych programów... Darmowych, i tych mniej darmowych. -.-

Polecam Ci Sony Vegas, bo sam w nim pracowałem, i pracuje sie dość przyjemnie, a przecież trzeba tam tylko odrobinę inteligencji i znajomość Angielskiego [Niestety po Polsku nie miałem, może teraz jest- Wątpię.]
Do nagrywania Fraps - Najlepszy... Niektórzy sięgają po ''lepsze'' programy, ale Fraps jest najlepszy, zawsze nim nagrywałem, 0 Lagów, fajna jakość... W HD też ładnie, tylko że dużo zajmują, ale konwertujesz np przez WWM - Windows Movie Maker i jest ok.;)

A.. Nie zapomnij o dobrym mikrofonie - I nie dmuchaj w niego broń boże.

Opublikowano

Mmm up bardzo dziekuje za twoja opinie :) nie zamierzam nagrywac tylko z metin2 gram takze w lola minecrafta i gry single typu farcry nfs różne części, więc nie zamierzam tego nagrywac tylko z metina :D

Już nagrałem pierwszy odcinek teraz tylko konwertuje wrzuce na jutuba na mpc forum i prosze was o ocene :):) myśle ze filmik wrzuce jeszcze dzis do godziny 20 :)

I wystąpił jeszcze jeden problem korzystam z format factory ( do konwertowania plików ) i zrobiłem ten film w windows movie maker i nie moge wstawic na yt bo jest jakis zły format mozecie powiedzieci o co chodzi? Bo teraz gdzies na yt znalazlem poradnik to zapisuje mi sie filmik w jakims innym formacie tylko nwm czy to zadziała xD

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja polecam camtasia do obrobki

Audacity do nagrywania glosu oraz Gold Wave do poprawiania jakosci glosu

FRAPS zdecydowanie najlepszy program do nagrywania

Jezeli chcesz jeszcze abys nagrywal np na pol ekranie to pobierz sizera ktory tez jest przydatny

Opublikowano

Nagrywanie Fraps-Trial
Obrabianie/renderowanie Sony Vegas 11/12 - Trial

Na początku pewnie ci ciężko będzie szło w vegasie ale z czasem ogarniesz;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam pewną prośbę a zarazem pytanie dotyczące nagrywania własnych let's play"ów". Chciałbym zacząć nagrywanie własnych odcinków z metina2.sg/pl lub z pryatnych serwerów. Moja prośba to link do jakiegoś darmowego ale dobrego programu do obróbki filmików najlepiej z poradnikiem do niego. I jesli moglibyscie napisac jakies uwagi o których nalezy pamietac nagrywajac filmy. Mam 15lat więc głos taki średni. Za pomocne odpowiedzi daje like :)

Nie żeby coś , ale wystarczy wpisać na google i masz

https://www.google.pl/#bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&fp=4337948a32f0d6ba&q=camtasia+studio+7+download

Dosyć łatwy program w obsłudze , najwyżej potem możesz zacząć w vegasie 10 obrabiać.

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...