Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Grywalność.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co do Newerwinter Online względem grywalności.

Jak oceniacie obecnie grę? Pytam się pod tym aspektem, że planuje od dłuższego czasu przesiadkę z WoWa, na coś innego... Ale niestety większość tytułów przeszła bez echa, i nie wiem jak z Newerwinterem.

Opublikowano

Grywalność jest jak najbardziej w porządku. Wszędzie można spotkać innych graczy, czy to w dużych lokacjach typu miasta gdzie roi się od graczy, że aż czasem komputer zmula to w mniejszych lokacjach na których wykonujemy misje też idzie ich spotkać. Dodatkowo jeśli zaczynasz grę to graj na serwerze 'Dragon' gdyż tam najwięcej polaczków. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Questy - Duża ilość, bardzo zróżnicowane, nie ma tak jak w większości MMO, że każdy quest to "Zabij 10 robali" tylko każdy jest różny.
Crafting - Bardzo rozbudowany, możemy wiele rzeczy ulepszyć za pomocą surowców, które zbieramy w przypadkowych miejscach.

Opublikowano

Bardzo bardzo duża wysokość powiem ci sporo ludzi jest wszędzie na różnych lokacjach a w mieście to hoho grafika jest bardzo ładna nie "ponura" co do questów to moim zdaniem są bardzo fajne przy każdej prawie misji zakończenie jest walka z bossem.

@Down

Ale coś w ten deseń :D

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Bardzo bardzo duża wysokość powiem ci sporo ludzi jest wszędzie na różnych lokacjach a w mieście to hoho grafika jest bardzo ładna nie "ponura" co do questów to moim zdaniem są bardzo fajne przy każdej prawie misji zakończenie jest walka z bossem.

Zastanawia mnie jak można określić grafike 'ponurą' skoro to słowo to już raczej zależy od lokacji a nie od poziomu grafiki..

Opublikowano

Teraz pytania ode mnie , nie bd zakładał nowego tematu .

Kiedy ta gra powstała ?

Czy są nagrody za linki do rejestracji ?

Być może pojawie się w tej grze . Skoro kolega wyżej pisze , że na serwerze dragon dużo polaczków to i ja się tam wybieram . Kocham grać z polaczkami <3 Niech nasz kraj opanuje wszystkie gry :D

Opublikowano

Światowa premiera gry wychodzi na 20 czerwca, jednak przed tą datą trwały również zamknięte beta testy.
Czyli generalnie rzecz biorąc gra jest świeżutka.

Co do reflinków to nie ma jeszcze tego systemu, być może kiedyś zawita. ;)

Opublikowano

Teraz pytania ode mnie , nie bd zakładał nowego tematu .

Kiedy ta gra powstała ?

Czy są nagrody za linki do rejestracji ?

Być może pojawie się w tej grze . Skoro kolega wyżej pisze , że na serwerze dragon dużo polaczków to i ja się tam wybieram . Kocham grać z polaczkami <3 Niech nasz kraj opanuje wszystkie gry :D

Nagród za rejestrację nie ma natomiast, kilka dni temu serwis gry-online zrobił konkurs w ,którym za rejestrację u nich dostawało się opaskę dla postaci. Tu masz więcej info

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=78173

Opublikowano

A są w tej grze klasy podobne do maga albo huntera z WoWa? I jak wygląda sprawa skilli w grze? W sensie że kupujemy u trenerów itp.

Opublikowano

Mag jest, Hunter to chyba raczej Złodziej, który posługuje się sztyletami tak? bo nie za bardzo kojarzę z WoW'a, ale jeśli to osoba, która posługuje się sztyletami to tak, jest ta postać. Co do kwestii skillów to za zdobyty lvl dostajemy pkt. umiejętności, który wydajemy na odblokowane bądź polepszenie poziomu danej umiejętności. ;)

Opublikowano

A są w tej grze klasy podobne do maga albo huntera z WoWa? I jak wygląda sprawa skilli w grze? W sensie że kupujemy u trenerów itp.

Nie ma takiej klasy jak hunter w wow. Mag jak najbardziej jest. Umiejętności nie kupujemy u trenera. co lvl dostajemy 1 pkt, który wydajemy na nową lub ulepszenie starej mocy.

Gra dobra, ale jak to f2p zerowy end game, wbicie max lvl 60 zajmuję nie więcej niż tydzień i po tym czacie oprócz farmienia nie ma kompletnie nic. Dlatego ta gra jest dobra na 2 tyg nic po za tym.

Opublikowano

Mam pytanie co do Newerwinter Online względem grywalności.

Jak oceniacie obecnie grę? Pytam się pod tym aspektem, że planuje od dłuższego czasu przesiadkę z WoWa, na coś innego... Ale niestety większość tytułów przeszła bez echa, i nie wiem jak z Newerwinterem.

Jeszcze mogę Ci trochę zniesmaczyć grę , gdyż jest item shop i na arenach latają typki co za 50 zł kupują eq i na strzała lecisz na max lvl;)

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Sam już nie wiem... Szukam jakiejś alternatywy dla WoWa od dłuższego czasu, i Neverwinter wydawał się ciekawy. O ile item shop to nie problem, to mam wątpliwości co do PvE.

Opublikowano

Jeszcze mogę Ci trochę zniesmaczyć grę , gdyż jest item shop i na arenach latają typki co za 50 zł kupują eq i na strzała lecisz na max lvl;)

Co ty człowieku za głupoty gadasz? IS nie daje kompletnej przewagi nad innym graczem, są tam tylko kosmetyczne rzeczy typu. mounty ,ale nie wpływające na rozgrywkę tak ,aby grać się nie dało.

@ Deso

Najlepiej jak sam zagrasz i na własnej skórze się przekonasz do gry.

Opublikowano

Sam już nie wiem... Szukam jakiejś alternatywy dla WoWa od dłuższego czasu, i Neverwinter wydawał się ciekawy. O ile item shop to nie problem, to mam wątpliwości co do PvE.

Ta gra leży pod względem PVE. Jak już mówiłem nic nowego jeżeli chodzi o f2p. Nie liczę Rift i Aion bo te gry były kiedyś p2p.

Opublikowano

Ja się włączę do dyskusji dot. ceaftu. W tej grze jest tylko namiastka. Nie umywa się to do tego znanego z WoWa czy innych gier. - Tak jak z przywództwem. Zostawiam na 4h i już poziom...

Opublikowano

Jest Czarodziej. Punkty umiejętności dostajemy za darmo po wbiciu poziomu wystarczy tylko wydać punkt na skill na który chcemy.

Opublikowano

Open beta od 20 czerwca średnio mi się wydaje gra po kilkadziesiąt tyś w jednej chwili na danym serwerze .

Wszędzie kogoś spotkasz o pt nie trudno i atmosferka jest bardzo przyjemna do tego już nie długo wszystkie dialogi będą po polsku :) .

emo2kopials4.png

"Masz prawo wyboru miejsca, w którym będziesz robił, co Ci każą."

Opublikowano

Czyli z skillami jest jak w np... Runes Of Magic? Że co poziom dostaję ileś tam punktów, które przeznaczam na kupno nowych skilli lub ulepszenie starych? Powiem szczerze, że ten system jest lepszy, niż w WoWie.

A jeśli mowa o klasach hunter itp. Miałem na myśli kogoś, kto walczy na dystans i używa zwierząt do walki, jak hunt z WoWa. :)

Opublikowano

Czyli z skillami jest jak w np... Runes Of Magic? Że co poziom dostaję ileś tam punktów, które przeznaczam na kupno nowych skilli lub ulepszenie starych? Powiem szczerze, że ten system jest lepszy, niż w WoWie.

A jeśli mowa o klasach hunter itp. Miałem na myśli kogoś, kto walczy na dystans i używa zwierząt do walki, jak hunt z WoWa. :)

Raczej jak w Diablo? :P Dostajesz skill pointa i wybierasz ,w co go dodasz. Co prawda nie masz typowego łowcy, ale masz mozliwość przygarnięcia towarzysza, który może dla cb tankować na przykład.

Opublikowano

Klasy takiej jak np. archer nie ma narazie i mamy nadzieję ,że niedługo to się zmieni bo jest zapowiedziana nowa klasa ;) Peta lub Towarzysza możesz mieć na każdej klasie wystarczy kupić.

Opublikowano

PvP - tutaj jest jakiś żart. Masa botów, którzy tylko wbijają na mapę i nic nie robią. Za to także dostaje się punkty honoru. Brak balansu klas, TR i CW znacząco odstają od reszty. Nuda, nuda, nuda.

PvE - jest boss, przywołuje addy. Jakiś trudniejszy boss? On przywołuje jeszcze więcej addów. Tak to wygląda.

Ogólnie wszystkie itemki, nawet te najlepsze, można kupić za AD od innych graczy. AD można kupić za ZENy (i nie tylko), a ZENy oczywiście za $$.

Swego czasu był exploit w domu akcyjnym. Ludzie porobili sobie setki mld AD i sprzedawali za ZENy. Zarobili masę $$ i skończyli grę. Administracja zrobiła rollback, ale niewiele to dało.

Gra opiera się przede wszystkim na Item shopie. Kto kupuje, ten ma lekką przewagę nad innymi.

Pograłem trochę i wróciłem do WoWa. Inni gracze, z tego co widziałem, też tak zrobili.

Opublikowano

Skile i system do samo co na Tera tylko inne mapy itp .

Ale dajmy na to że w Tere nie grałeś to tak :

- co lvl dostajesz 1 p. do przydzielenia

- maksymalnie możesz używać 3 skili na raz co dla mnie jest głupota jak do wyboru jest około 9 jak nie 12

- do tego tak zwane punkty osiągnięć , ale tego co lvl nie dostajesz przynajmniej na początku .

Ogólnie rzecz biorąc gra zaczyna mnie nudzić i wrócę do metina

emo2kopials4.png

"Masz prawo wyboru miejsca, w którym będziesz robił, co Ci każą."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...