Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Panel gracza na serwer Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pan.png
Jest to panel gracza służący do obsługi profilu/konta gracza na serwerze Minecraft. Jest zintegrowany ze sklepem SMS – możemy kupować dowolne itemy, funkcje, konta VIP - popularnie znany jako SMS-Shop. Testowany od wersji Bukkita 1.2.5 do 1.5.2. Design jest neutralny, odpowiada każdemu tematowi, jasny, przejrzysty, łagodny dla oka.

Panel sprawdza się na każdym typie serwera np.:survival, freebuild, survival games czy factions.

Jak działa panel? Gracz rejestruje się na serwerze poprzez plugin AuthMe komendą /register. W tym momencie zostaje dodane jego konto także do panelu, od tej pory rejestrowane są o nim wszelkie dane. Na serwerze działa kilka pluginów, które przechowują informacje o graczu w bazie MySQL. Panel z kolei wydaje polecenia naszemu serwerowi np.: kiedy kupujemy konto VIP lub zlecamy zabójstwo.

Panel obecnie działa z takimi pluginami jak:

• AuthMe
• FigAdmin
• iConomy
• Jobs
• Stats&Achieviements
• DynMap
• McMMO

Przekonaj się jak rozbudowany jest mój skrypt, aby przetestować panel skorzystaj z konta testowego:

Demo panelu: Klik!!!
Login: TheJezusus
Hasło: test

komunikacja.png

fun.png

Oto wykaz funkcji jakie posiada panel, dodam tylko, że to tylko te ważniejsze:

• Logowanie danymi z serwera
• Panel kupna usług
• Kupno usług za pomocą Vouchera
• Obsługa zniżek na usługi
• Panel admina (dodawanie nowych usług, tworzenie voucherów, logi sprzedaży)
• Wydawanie komend na serwerze za pomocą panelu
• Panel informacji o graczu
• Czas gry
• Status online/offline na serwerze
• Wydobyte surowce
• Statystyki gracza
• Przegląd wszystkich graczy oraz ich statystyki
• Banlista (kto, za co, kiedy, przez kogo)
• Statystyki serwera
• Statystyki RPG
• Unikalny generator sygnatur gracza
• Wykorzystywanie dynamicznej mapy
• Zarządzanie kontem serwera
• Zmiana zawodu
• Zlecanie zabójstw
• I wiele więcej

wyglad.png

Masz pomysł, pytanie? Pisz na PW. Zachęcam do oceny.

Opublikowano

Bardzo dobry minecraftowy panel,myślę że przyda się na kilku rozbudowanych serwerach z nowymi pomysłami,ale małej grupie osób to się przyda (chociaż jest ich bardzo mało,80% serwerów to survival+frakcje czasami z jakimiś dodatkami)

Opublikowano

Świetne, zawsze chciałem taką banlistę i ranking, czy coś w tej podobnie.

A podasz jakiś link do downloadu, czy coś? Czy to tak tylko dla Ciebie

na pokazanie? Bo tak czy siak, to wyszło znakomicie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Bardzo dobry minecraftowy panel,myślę że przyda się na kilku rozbudowanych serwerach z nowymi pomysłami,ale małej grupie osób to się przyda (chociaż jest ich bardzo mało,80% serwerów to survival+frakcje czasami z jakimiś dodatkami)

Sądzę, że i tak znajdzie zastosowanie, jeśli nie potrzeba któregoś pluginu, wystarczy go nie dodawać, a zbędną stronę np: z banlistą, usunać z jednego pliku i po kłopocie.

Świetne, zawsze chciałem taką banlistę i ranking, czy coś w tej podobnie.

A podasz jakiś link do downloadu, czy coś? Czy to tak tylko dla Ciebie

na pokazanie? Bo tak czy siak, to wyszło znakomicie.

Extra. Podoba mi sie. Bedziesz mial zaniar udostepnic?

Dzięki za wsparcie, tak udostępniam go odpłatnie. Panel tworzyłem z myślą o swoim serwerze, lecz wspólnik odeszedł, a panel rozwijałem dalej w miarę swoich możliwości. Tutaj na forum poddaję go tylko ocenie samych graczy.

Genialna robota. Planowałem zrobić coś takiego, ale nie mam wystarczających umiejętności i talentu do grafiki. Planowałeś dodać konto administracyjne? Możesz użyć połączenia RCon do wysyłania komend.

Link do klasy php RCon:

http://mordijc.webatu.com/Files/rcon.php

Normalnie, w panelu istnieje konto do szybkiego zarządania nim. Panel właśnie korzysta z połączenie poprzez RCON.

Opublikowano

Poszukałem i znalazłem, skrypt wymaga GS4 - testowałem z moim serwerem i niestety nie działa. Nawet testowałem kilka skryptów, poszukam jakiejś alternatywy - może ktoś zna serwer, który udostepnia port query w celu testu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...