Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BlueScreen pomoc po raz drugi!

czesiulek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem tamten z resetowaniem kompa już usunołem ale teraz mam gorszy problem .. poniewaz pojawia mi śie BlueScreen jak odpalam metina loguje sie i bluescreen wie ktoś jak to usunąc? tylko z metinem tak mam !

Reklama.png

Opublikowano

Zarax wątpie nie będe sie bawił z biosem bo nie umiem i prędzej rozwale komputer .. :/

Spróbuj odinstalować i zainstalować metina od nowa.

Próbowałem

Reklama.png

Opublikowano

Sprobuj odpalic gre jako administrator :) A jak nie dziala, to moze cos z karta graficzna jest nie tak?

OreThemCat

69997536661263266949.png

NIE KLIKAJ W LINK POWYŻEJ BO DOSTANIESZ ZAWAŁU

Opublikowano

Zarax wątpie nie będe sie bawił z biosem bo nie umiem i prędzej rozwale komputer .. :/

Próbowałem

Ale to zwykła aktualizacja ;)

Wielu userom to pomogło na blue screen.

Biosa da się zaktualizować od strony systemu, więc nic nie nagrzebiesz.

Opublikowano
W przypadku narzedzia MSI sytuacja wygląda lekko inaczej. Należy wejść do BIOS-u a następnie wybrac pozycję M-Flash. W pozycji M-Flash function as wybieramy "BIOS Update". Następnie wybieramy nasz nośnik i plik z nowym BIOS-em. Później zatwierdzamy, aktualizacja nastepuje automatycznie i komputer się restartuje

Program MSI- Flash.

Btw. to wina karty graficznej, sterowników, rejestrów, powyczyszczaj, zaktualizuj wszystko.

Opublikowano

Wątpie , żeby to była wina karty lub sterów jakim programem te rejestry wyczyścic?

Co do Biosu, trzeba jakiś program pobrać? Bo naprawde nie jestem dobry z informatyki i nic nie zrozumialem co napisałes teraz jakoś tak bardziej łatwiej sie da to wyłumaczyc xD

Reklama.png

Opublikowano

ccleaner nawet.

to mozę być też wina zasilacza, tego że masz kompa zajebanego plikami i ciężko mu znajdować odpowiedni plik, ram.

Opublikowano

Hmm okej popróboje coś i dam znać

Jak cos to dawajcie jakieś propozycje dotyczace tego problemu dalej

oczyscilem komputer ze smieci , usunołem rejestry itp tak jak mówiles i dalej mam bluescreena jak sie zaloguje do metina .. ;/

jedyne to aktualizacja biosa ale nie wiem jak sie do tego zabrac kompletnie !

ref

Reklama.png

Opublikowano

Aktualizacja bios'a . Dużo osób nawet ja to miałem. Aktualizuj i wszystko działa :)

43369300000377166331.png

''Mimo, że do celu jeszcze daleko, szczęśliwy jestem, że jak na razie dotąd doszedłem..'' ♥

Alien2(Reaktywacja) -> Erratum

Opublikowano

przeczyść pamięć podręczną komputera oraz rejestr. dodatkowo uruchamiaj jako admin ze zgodnością 98

69sf.png

Opublikowano

@UP Nie dziala po za tym czyscilem rejestr i uruchamiałem jako administrator :)

A może mi ktoś dac jakis link , żeby to łatwo i szybko zrobic ta aktualizacje biosu ? Tak zebym naprawde nic nie rozwalił. Albo wytlumaczyc

Czekam na dalsze propozycje

REFFFF

Reklama.png

Opublikowano

Omg...
Wiesz co? Dokup sobie z 512mb ramu - Bo chyba masz za mało, tak samo miałem kiedyś - Bodajże w 2004/5 roku z jakąś grą - Nie pamiętam, i... Przerzuciłem ram'y z innego kompa, ponieważ 'BlueScreen' powiadamia Cię o zbyt małej pamięci wirtualnej, czyli ... Ramy... Nie wiem czy to na 1000% to, ale spróbuj z RAM-ami to nie są wielkie koszty.

ccleaner nawet.

to mozę być też wina zasilacza, tego że masz kompa zajebanego plikami i ciężko mu znajdować odpowiedni plik, ram.

CCleaner to szajs, nigdy ludziom nie polecaj tego ... Gówna .. Czyściłem nim komputer tylko raz... Szczerze? Żałuje. ;)
Tak samo jak te Odkurzacze itp...

@ Topic.. A jeśli nie RAM'y to Bios, ale wątpie... Ja nic nigdy nie aktualizowałem i wszystko śmigało, tylko te ramy mi wadziły...

@Edit, wypisz mi tutaj najlepiej parametry swojego komputera.. - Najlepiej sprawdź programem : Everest, możesz go pobrać z netu za darmo.

Opublikowano

Omg...

Wiesz co? Dokup sobie z 512mb ramu - Bo chyba masz za mało, tak samo miałem kiedyś - Bodajże w 2004/5 roku z jakąś grą - Nie pamiętam, i... Przerzuciłem ram'y z innego kompa, ponieważ 'BlueScreen' powiadamia Cię o zbyt małej pamięci wirtualnej, czyli ... Ramy... Nie wiem czy to na 1000% to, ale spróbuj z RAM-ami to nie są wielkie koszty.

CCleaner to szajs, nigdy ludziom nie polecaj tego ... Gówna .. Czyściłem nim komputer tylko raz... Szczerze? Żałuje. ;)

Tak samo jak te Odkurzacze itp...

@ Topic.. A jeśli nie RAM'y to Bios, ale wątpie... Ja nic nigdy nie aktualizowałem i wszystko śmigało, tylko te ramy mi wadziły...

@Edit, wypisz mi tutaj najlepiej parametry swojego komputera.. - Najlepiej sprawdź programem : Everest, możesz go pobrać z netu za darmo.

Gówno? Ręcznie usuwaj błędne wpisy w rejestrze - pozdrawiam. To nie jest gówno to jest dobra rzeczy, poprawia stabilność systemu.

Opublikowano

Gówno? Ręcznie usuwaj błędne wpisy w rejestrze - pozdrawiam. To nie jest gówno to jest dobra rzeczy, poprawia stabilność systemu.

Jaką Ty widzisz stabilność w usuwaniu Rejestrów jakimś programem który usuwa coś o czym nie masz zielonego pojęcia?

Czy w ogóle wiesz co on usuwa? -.-

Usunąłem tym czymś RAZ... I nigdy więcej tych ''przyśpieszaczy'' - Pożal się boże nie ruszę... Przykład.

Przed czyszczeniem rejestru pasek ''Windows'' Ładował mi się jakoś 4/5 razy i się system uruchamiał... Po pseudo wyczyszczeniu rejestrów ładował się jakoś 10-12, więc chyba coś jest nie tak?

Pewnej pięknej niedzieli byłem u rodziców, też mnie poprosili o ''przyśpieszenie'' - Dałem programowi drugą szanse, niestety sie zawiodłem bo sytuacja się powtórzyła.:) Albo ja mam .. 'ZJEBANE' komputery, albo ten Program ma coś w sobie takiego.. =)

Opublikowano

Kanhey mam 1 gb ramu 1024 mb więc to chyba nie w tym problem :(

Zdecydowałem sie nie aktualizować bios'a bo zepsuje cos na 100 % także , dajcie jeszcze jakies propozycje?

ref

Reklama.png

Opublikowano

Mi pomogło zaaktualizowanie sterowników do karty graficzne geforce i odrazu śmigało lepiej :)

PS. a w BF3 zwiekszyło mi to FPS z 120 na 149 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...