Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 z & Bug fix klient c++ ( GRANNY ) run-time type tag of 0x8000000f

Wetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, podam wam jeden z modeli który powoduje c++ np na W8. Przy teleportach etc. Syser nie wiele pokazuje, ale zrobiłem krótki skrypt który sprawdza wszystkie niedogodności i wpisuje plik (modele) etc do txt.

Sysser wskazuję:

0629 01:32:21268 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.

Mój skrypt wskazał model .gr2. Dokładnie jest to: sign.gr2 *Znajduje się on w MPCforum\b\obj

Lokalizacja w m2:

<File archivedPath="d:/ymir work/MPCforum/b/obj/sign.gr2" type="2"><![CDATA[output\ymir work\MPCforum\b\obj\sign.gr2]]></File>

Możecie go zamienić(usunąć) co tylko chcecie. Ale nie dogrywać diffa do granny2.dll

Diff tylko wyłączy log a problem dalej będzie gryzł klienta. Nie jest to jakiś duży problem c++ *Nie występuje on tylko z tej przyczyny. Ale to jedna z wielu przyczyn źle zbudowanego klienta. Jeżeli macie problemy z c++ wrzucajcie w topic : root/locale/uiscript + syserr.

Mój skrypcik to zbada :0

Niby mały a groźny xD

Beztytuup_nnpnppa.png

Pozdrawiam.

Opublikowano

Eeeeee... jest wiele plików spieprzonych przez Metin2 i mają tag 0x8000000f np. wejście do wieży demonów. Można to sobie naprawić np:

bgHjKgM.jpg
(Przykład na tej strzałeczce o której wspomniałeś)

PS: To najmniejszy z powodów występowania tego błędu. Jest on na 99.9% serwerów. :P

Opublikowano

Przecież gdy wywala C++ to w syserr jest błąd z wczytywaniem tekstury fryzury a nie model z miasta.

Jeden zielony smok powoduje też ten błąd ale ten model który pokazałeś jest niestety tylko u Ciebie wadliwy moim zdaniem.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Przecież gdy wywala C++ to w syserr jest błąd z wczytywaniem tekstury fryzury a nie model z miasta.

Jeden zielony smok powoduje też ten błąd ale ten model który pokazałeś jest niestety tylko u Ciebie wadliwy moim zdaniem.

Ten model jest u każdego, nawet na global. Jeśli chodzi o fryzury, to jeśli ktoś nie potrafi ich poprawnie dodać to ma problem. To nie jest przyczyna błędu C++ tylko efekt nieznajomości zasad podczas tworzenia clienta.

Opublikowano

Nie wymądrzaj się :) Przeczytałeś cały topic? No to ucisz się.

Opublikowano

Nie wymądrzaj się :) Przeczytałeś cały topic? No to ucisz się.

O czym Ty w ogóle mówisz?

Wywołałem u siebie błąd C++ i miałem za każdym razem błąd wczytywania tekstury fryzury. Dobrze wiem o czym mówię.

Opublikowano

Wywołałem u siebie błąd C++ i miałem za każdym razem błąd wczytywania tekstury fryzury. Dobrze wiem o czym mówię.

Tak zer. SIę i tyle. Zobaczymy ile osób będzie miało problem z c++ na twoim kliencie. Wtedy się będę z ciebie śmiał jaki to ty nie mądry jesteś (pro elo clientmajster)

Wyjdź z tematu (czy chcesz raport)

Opublikowano

Tak zer. SIę i tyle. Zobaczymy ile osób będzie miało problem z c++ na twoim kliencie. Wtedy się będę z ciebie śmiał jaki to ty nie mądry jesteś (pro elo clientmajster)

Wyjdź z tematu (czy chcesz raport)

Wystarczy, że ja się śmieję z zabezpieczenia clienta Sathiru.

@Topic: Ludzie mogą jeszcze sprawdzić modele wierzchowców (przy przywołaniu client się wyłączy).

Opublikowano

@Topic: Ludzie mogą jeszcze sprawdzić modele wierzchowców (przy przywołaniu client się wyłączy).

Co ma klient sathir? ja go nawet nie tknąłem po tym jak team miał być zaufany. Ja miałem go zabezpieczać ale hooltras zdecydował że będzie stary team idioto.

Myślisz że ja go zabezpieczałem hahahah Boshe co za neos.

Opublikowano

Chłopie, poczytaj najpierw czym tak na prawdę jest błąd C++... Piszesz takie głupoty, że aż oczy krwawią od czytania tego. Przy błędzie C++ masz błąd wczytywania tekstury do fryza, bo nie potrafisz ich dodać i ten błąd zawsze ci wywali w syserr niezależnie od tego czy wyskoczy C++ error... Nie ośmieszaj się dalej, ewentualnie możesz iść wygłosić swoje teorie użytkownikowi rosemary - on będzie pod wrażeniem twojej wiedzy :D. Przywołałem u siebie 25 mountów (wybacz, mam tylko tyle) i żaden błąd nie wyskoczył, co powiesz na to? Głupota ludzi nie zna granic...

Co do tematu, potwierdzam, diff do granny.dll tylko ukrywa błędy tego typu w syserr. Jeśli ktoś lubi iluzję, to niech sobie wgra tego difa i cieszy się jak małe dziecko, że ma najlepszy w świecie Client, bo nie wywala błędów w nim...

Ink - Masz jakieś inne znane problemy? :D bo ja już nic nie jestem w stanie wymyślić.

Client PL z 2010 ma masę błędów. Swojego clienta wyprowadzałem na prostą ponad rok i nadal wiele bym w nim zmienił, bo za dużo jest syfu moim zdaniem. W kolejnych wersjach client (2011, 2012...) jest tylko coraz więcej syfu, dlatego lepiej samemu dodawać wszystko do clienta z 2010 roku, którego wcześniej się odpowiednio przygotuje.

Opublikowano

Chłopie, poczytaj najpierw czym tak na prawdę jest błąd C++... Piszesz takie głupoty, że aż oczy krwawią od czytania tego. Przy błędzie C++ masz błąd wczytywania tekstury do fryza, bo nie potrafisz ich dodać i ten błąd zawsze ci wywali w syserr niezależnie od tego czy wyskoczy C++ error... Nie ośmieszaj się dalej, ewentualnie możesz iść wygłosić swoje teorie użytkownikowi rosemary - on będzie pod wrażeniem twojej wiedzy :D. Przywołałem u siebie 25 mountów (wybacz, mam tylko tyle) i żaden błąd nie wyskoczył, co powiesz na to? Głupota ludzi nie zna granic...

Co do tematu, potwierdzam, diff do granny.dll tylko ukrywa błędy tego typu w syserr. Jeśli ktoś lubi iluzję, to niech sobie wgra tego difa i cieszy się jak małe dziecko, że ma najlepszy w świecie Client, bo nie wywala błędów w nim...

Święta racja, wymądrza się a wie 1 wielkie g. Tyle.

Jak do tej pory nie znalazłem innych problemów, tylko to.

A wiesz, jak on dodaje wszystko (kopiuj wklej to się nie dziw) Jeszcze śmie pierd... Że ja zabezpieczyłem klienta sathir.eu Śmieszny jest. @

Ink - Masz jakieś inne znane problemy?:D bo ja już nic nie jestem w stanie wymyślić. Jeszcze walczę z ??? Przy kupnie Itemów (Jednocześnie)

Udało mi się to usunąć [już nie loga] ale klient się zawiesza i teraz próbuję to naprawić :)

Myślę że nie będzie to problemem.

Opublikowano

@Wetin

Tia.. Tak mnie w jajo zrobiłeś ...

Teraz się czegoś dowiedziałem :(

@topic

Jak ten Twój skrypt działa? Bada te pliki w poszukiwaniu tagu 0x8000000f ?

Błąd ze znakami ???? był tez na starej bince bo sam go naprawiłem :P

PS.

Wina tych błędów leży po PRZEPAKOWYWANIU clienta, uświadomił mi to Tarazo :))

Czysty tzn. świeży bez modyfikacji klient PL'a nie wywalał takich błędów :) (Przynajmniej u mnie)

Opublikowano

Człowieku zaczynasz mnie wkurwiać tym Twoim wymądrzaniem.

Po chuj gadasz o nas? Przecież ten client nie jest nawet zabezpieczony.

@Top

Lepsze niż ten zjebany design Aincrada z Diablo III. :|

64349649036432363794.png

Opublikowano

@Wetin

Tia.. Tak mnie w jajo zrobiłeś ...

Teraz się czegoś dowiedziałem :(

@topic

Jak ten Twój skrypt działa? Bada te pliki w poszukiwaniu tagu 0x8000000f ?

Błąd ze znakami ???? był tez na starej bince bo sam go naprawiłem :P

PS.

Wina tych błędów leży po PRZEPAKOWYWANIU clienta, uświadomił mi to Tarazo :))

Czysty tzn. świeży bez modyfikacji klient PL'a nie wywalał takich błędów :) (Przynajmniej u mnie)

Czego się tam dowiedziałeś xD (yebie mnie to)

Zazwyczaj na większości klientów to wywala, nawet na pl 2k13 mi wyskakiwało jak grałem.

Opublikowano

Mi na oficjalnym kliencie PL'a nigdy nie wyskoczył taki błąd :). Jedynie jak ktoś kupił przedmiot w tym samym czasie to błąd z pytajnikami.

Pierdolenie.

Dobra tępa strzało, napisałem że każdemu wyskakuje idioto?

Pierdolenie hym? masz jakieś omamy seksualne? Czy może problemy w domu z prywatnością hym?

Opublikowano

To nie tylko od tego zależy i w sumie nie wiem czy w ogóle od tego ;) Chyba, że wyjaśnisz to, iż na tym samym cliencie błąd wyskakuje na win vista/7/8, a na XP tego problemu nie ma.

^^

Opublikowano

To nie tylko od tego zależy i w sumie nie wiem czy w ogóle od tego ;) Chyba, że wyjaśnisz to, iż na tym samym cliencie błąd wyskakuje na win vista/7/8, a na XP tego problemu nie ma.

Możliwe, ale nie mam nawet jak tego wyjaśnić. Nigdy nie miałem problemów z c++ Więc nie mam nawet na czym sprawdzić tego problemu.

Jedyny klient to imetin, ale kiedy to było i nie na tym pc. Wtedy jeszcze mnie to nie interesowało.

Dałem topic, bo kilka osób pisało (Syserr sypie błędy grany) Inni dawali diffy na wyłączenie komunikatu. Ja chciałem pokazać od czego to się bierze.

Jedynie znajomy mi powiedział że jak miał ten problem c++ (To otl wykazało właśnie minimalne wskazanie tego komunikatu) Dlatego to dałem.

Opublikowano

Możliwe, ale nie mam nawet jak tego wyjaśnić. Nigdy nie miałem problemów z c++ Więc nie mam nawet na czym sprawdzić tego problemu.

Jedyny klient to imetin, ale kiedy to było i nie na tym pc. Wtedy jeszcze mnie to nie interesowało.

Dałem topic, bo kilka osób pisało (Syserr sypie błędy grany) Inni dawali diffy na wyłączenie komunikatu. Ja chciałem pokazać od czego to się bierze.

Jedynie znajomy mi powiedział że jak miał ten problem c++ (To otl wykazało właśnie minimalne wskazanie tego komunikatu) Dlatego to dałem.

Z rok lub 2 temu ktoś udostępnił plik granny2.dll obsługujący modele do 0x80000015. Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić te granny.

^^

Opublikowano

Z rok lub 2 temu ktoś udostępnił plik granny2.dll obsługujący modele do 0x80000015. Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić te granny.

Te granny nie obsługuje tylko nie wyrzuca logów do syserr :P. Powodów występowania C++ jest masa, zanim sam to zrozumiałem minęło kilka ładnych tygodni, co doświadczyli gracze serwera Rivendel. <3

Opublikowano

Czego się tam dowiedziałeś xD (yebie mnie to)

Zazwyczaj na większości klientów to wywala, nawet na pl 2k13 mi wyskakiwało jak grałem.

Już nieważne wetinku ^^

Wyjaśnione, żeby nie było dochodzenia :F

@topic

Tak jak pisałem, trzeba się trochę z tym pobawić:)

• 6 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dokładnie bo usunąłem te pliki wraz z wpisami i dalej mam.

0515 15:31:13031 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010).  Automatic conversion will be attempted.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...