Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tibijskie legendy?

izari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacis jeszcze jakies legendy oprocz excalibuga? Wlasnie to przeczytalem, i mnie baardzo zaciejawilo :D

Masz cos? Dawaj!

Btw. To tibia ma fabule? o.O

Musze w koncu zagrac !

Opublikowano

Ciekawa jest Magic Longsword'a

Wykuty przez starożytnych cyklopów-kowali którzy byli zniewoleni przez boga Bloga aby tworzyły broń dla jego armii. Jednak ta broń nie była przeznaczona dla jego armii, cyklopy wykuły ją w sekrecie, aby zabić Bloga. Ponieśli klęskę jednak ranny Blog z tą niesamowitą bronią, której prawdziwe imię powinno brzmieć 'Zabójca Bogów'. W swojej furii wyciągnął on broń ze swojej rany i wyrzucił daleko... Więc spadła na ziemie Tibii i była stracona nawet dla bogów. Powiedziane jest, że jest to druga najpotężniejsza broń wszech czasów. Jest także powiedziane, że krew Bloga, która zraniła broń nałożyła klątwę na ostrze i nie przyniesie to nic dobrego dla jego posiadacza i twórców.

Najlepsza broń biała jaką może dzierżyć jakikolwiek gracz (55 ataku i 40 obrony udowadnia, że jest lepszy od Demonwing Axe i Dark Trinity Mace). Najpotężniejszy miecz w Tibii. Dostały go prawdopodobnie dwie osoby, za zorganizowanie pierwszego konwentu Tibii, potem w wyniku oszustwa największego handlarza Tibii został w jego rękach. Wypożycza on go za dużo pieniędzy niektórym osobom. Owym, legendarnym człowiekiem jest Alex, który wypożycza go za 50k tylko swoim, zaufanym kolegom. Warunkiem dostąpienia tego zaszczytu jest posiadanie Amulet of Loss, by miecz nie trafił w nieodpowiednie ręce. Kiedyś był o wiele potężniejszy, ale później został znacznie osłabiony. Można go zobaczyć w skarbcu Morguthisa.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Znam juz mls, excalibug i 469. Zaciekawil mnie ten quest. Zeby zwykla gra, a wlasciwie quest byl tak rozbudowany, ze trzeba dniami rozkodowywac jakies kody?

Spaxor, dzieki :)

Czekam na wiecej :D

Opublikowano

Nie chce robić żadnej reklamy innego forum - mam nadzieje że moderator nie da mi za to warna.

(jeżeli treść zostanie usunięta napisz na pw)

>>>TU<< masz wszystkie legendy i ciekawostki jakie tylko są w tibi

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Nie ma za co.

Mam nadzieje ,że żaden z modów nie uzna tego za reklame.

Czytaj też posty pod topicami , tam często jest więcej niż w samym temacie

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Nie ma za co.

Mam nadzieje ,że żaden z modów nie uzna tego za reklame.

Czytaj też posty pod topicami , tam często jest więcej niż w samym temacie

Spoko :D nie martw sie , to nie wiezienie jak macie jakies ciekawe to zapodajcie tylko prosze nastepnym razem zebys dawal linki w code wychodzące po za mpc;)

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

W jakim sensie w code?

Np tak:

Hotarti to fajny gość

//kubiq

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...