Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.6.2][150 slotów][Wakacyjna Przygoda][Non-Premium][Dedyk 32GB RAM]Nesteria zaprasza do siebie![Wyjątkowy Survival + Factions]

Nesteria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Witam Was moi mili! Chciałbym Wam przedstawić serwer Nesteria.PL!

Coś więcej o serwerze:

Serwer dedykowany 32 GB RAM,

Procesor Intel Xeon E5 - 1245v2 8 wątkowy 4 rdzeniowy (3.8 GHz na jednym zegarze),

150 slotów,

Jesteśmy serwerem, którego charakteryzuje postać Endermana - można to wywnioskować po jego wizerunkach na spawnie. 11 lipca będą nasze 1 urodziny. Naszym patronem jest PolandCraft. Korzystamy z autorskiego ItemShopu - Full automatyka. Cały PolandCraft istnieje już 2 lata. Nasi gracze są zadowoleni z naszych serwerów. Nesterie cechuje również wysoki poziom administracji oraz brak lagów!

Wszystkie pluginy są odpowiednio skonfigurowane, by rozgrywka była na najwyższej jakości. Oczywiście, by stworzyć gildie trzeba mieć odpowiednią ilość itemów - pełne informacje znajdziecie na spawnie.

Głównym właścicielem jest Michu189PL (Ja), natomiast moim zastępcą a zarazem współwłaścicielem MindBlocker.

Czego wymagamy od graczy?

W miare ogarniętej kultury osobistej oraz szacunku do graczy i administracji.

Główne Informacje:

IP: Nesteria.PL

Światy Nether oraz End są włączone

Częste eventy

PvP włączone

Typ serwera: Survival + Frakcje

Strona internetowa: Nesteria.PL

Długość działania: 11 lipca są pierwsze urodziny naszej kochanej Nesterii :)

Autorski ItemShop

Whitelist'a: Wyłączona

Wersja serwera: 1.6.2

Coś od autora:

Osobiście liczę na miłe opinie odnośnie serwera oraz zapraszam do wspólnej gry. Liczymy na przeżycie dobrej przygody wraz ze wszystkimi graczami oraz wspaniałych wrażeń. Liczymy na wasze przyjście!

Dodatkowe wieści:

Otwarty został również serwer PvP, na którym można próbować swoich możliwości i podszkolić się w walce wręcz lub na odległość. Dostaje się darmowe itemy, którymi się walczy.

IP serwera: PvP.Nesteria.PL

Pozdrawiamy, ekipa Nesteria.PL

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siema ktoś się zarejestrował na moim nicku na tym serwerze a ja na nim mam premium jest możliwość skasowania hasła ? nick Sumanok

@refresh

Dzisiaj są 1 urodziny serwera, serdecznie zapraszamy! Będzie dużo eventów! Nasz program obejmie godziny 14-16.

zpot.png

Opublikowano

Jak wejdziesz na stronę www.polandcraft.eu, masz panel gracza, w którym odzyskasz swój nick, zmienisz hasło poprzez weryfikację premium minecraft.

Opublikowano

Mam parę pytań jako że praktycznie nie napisałeś nic o rozgrywce na serwerze:

- w powyższym poście napisałeś, że jest wgrany otherdrop - jaki jest drop rate i czego ?

- Plugin factions (mam nadzieję, że nie zaliczasz się jako kolejny serwer który "wgranie pluginu" traktuje jako zmianę z serwera surv na surv+factions): Czy factions jest odpowiednio skonfigurowane czyli czy tnt/creeper rozwala claimy frakcji czy może pierwszy lepszy gracz może rozwalić cały zamek ? Jeżeli nie, to czy jest włączona opcja rozwalania kratek przez wrogą frakcję ?

- Czy każdy gracz ma dostęp do podstawowych komend takich jak /sethome

- czy są zabezpieczenia typu LWC ?

- Czy można kraść i griefować ?

Opublikowano

Jak wejdziesz na stronę www.polandcraft.eu, masz panel gracza, w którym odzyskasz swój nick, zmienisz hasło poprzez weryfikację premium minecraft.

OO super dzieki ;D

zpot.png

Opublikowano

1. Nie ma pluginu otherdrops.
2. Plugin factions został odpowiednio skonfigurowany, creepery i TNT mogą rozwalać claimy. Nie można niszczyć cudzych claimów prócz TNT/Creepery. Można wentualnie przejąć danego claima.
3. Każdy gracz ma dostęp do podstawowych komend takich jak /sethome, /home, /spawn etc.

4. Nie ma żadnych zabezpieczeń LWC.

5. Można kraść i griefować. Tereny gildii nie pozwalają jednak na to, lecz można przejąć teren gildii (zależy od ilości poweru, claimów etc.)

Opublikowano

1.

2. Plugin factions został odpowiednio skonfigurowany, creepery i TNT mogą rozwalać claimy. Nie można niszczyć cudzych claimów prócz TNT/Creepery. Można wentualnie przejąć danego claima.

Jednym słowem przychodzi pierwszy lepszy zgred na serwer znajduje frakcje i ją rozwala z tnt ew podprowadzi creepera. Zakładanie frakcji się nie opłaca bo tylko zdradza lokację frakcji a nie daje żadnych korzyści. Plugin factions został wgrany tylko żeby był plugin a nie żeby spełniał swoje funkcje. To jest poprostu czysty serwer survival a nie serwer survival/frakcje. Polecam poprawić tytuł reklamy żeby nie wprowadzać graczy w błąd

Opublikowano

Przepraszam za mój błąd. Rozwalanie zamków itd. możliwe tylko poprzez TNT. Inaczej budowla była by dosłownie nie do pokonania.

//Edit

Plugin został wgrany dla wojen, ponieważ nadaje on smaczek dla graczy, którzy lubią grać zespołowo, oraz napisałem do niego swój własny plugin, który pobiera wymaganą ilość przedmiotów, by stworzyć gildię (chcę się pozbyć graczy, którzy wchodzą na serwer, robią gildie i już nigdy nie wracają). Został on również dobrze skonfigurowany.

Opublikowano

jeżeli już koniecznie chcesz wprowadzać by dało się rozwalać na terenie frakcji to polecam skorzystać z możliwości pluginu factions (możesz pozwolić członkowi wrogiej frakcji na rozwalanie kratek w czasie wojny i dać np kare, że za każdy rozwalony/postawiony klocek na terenie wrogiej frakcji odbierane jest troche życia. Możesz ustawić tak, że jeżeli żaden gracz z wrogiej frakcji nie jest dostępny na serwerze to, że automatycznie nie da się rozwalać terenu frakcji itd) Rozwiązań jest wiele w samym pluginie. Przy czym jeżeli umożliwisz graczom dowolne rozwalanie terenu frakcji to to już jest poprostu serwer survival.

Opublikowano

Serwer musi być na wersję 1.6.2...?
Więcej osób jeszcze gra na 1.5.2, w tym ja. :D

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Opublikowano

No cóż, jednak my zawsze chcemy być "na czasie". Jeśli chcesz u nas grać, ściągnij launcher na 1.6.2 - takie launchery nawet non-premium znajdziesz na MPC Forum lub w google - wystarczy poszukać.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...