Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS Minecraft na dobrym sprzęcie...

TheMrKrzychu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam taki sprzęt:

Procesor: AMD Phenom II X4 965 Processor 3.40 GHz

RAM: 4 GB

System: Windows 7 HP 64 Bit

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 6780 Super OC

Zasilacz, wiem, ze nie trzeba a i tak powiem: 1050 watt, karta zre 350 watt i trzeba mocny...

Na tym sprzecie mam zaledwie 60 Fps w Minecraft, gdzie zwykle mialem 150, nie mowcie mi, ze mam se kompa przeskanowac, przeczyscic CCleanerem Itp, juz to robilem... Moim zdaniem na tym sprzecie spokojnie 150 Fps powinno pociagnac...

Opublikowano

To samo, patrzylem nawet w prawym rogu, ze on nawet tyle pamieci nie potrzebuje....

MineCraft zapisywany jest na dysku C, a więc może defragmentacja pomoże :) No ale oczywiście pewien nie jestem.

A może to przez jakieś twoje mody?Np. Shader'y etc.

Opublikowano

MineCraft zapisywany jest na dysku C, a więc może defragmentacja pomoże :) No ale oczywiście pewien nie jestem.

A może to przez jakieś twoje mody?Np. Shader'y etc.

Nieee, minecraft czysty, sprobuje defragment...

Opublikowano

Masz windows'a xp 64 bit? On jest mocno zbugowany, Sprzęt ci się na nim marnuje... 60fps? 200 Ze spokojem.. Moim zdaniem to wina xp'a,Jeśli nie chcesz instalować innego systemu to: Oczyszczenie rejestru,Wyłączenie zbędnych procesów na czas grania, ew. Ustawic priorytet "Wysoki" javie. ;)

Opublikowano

Niestety XP w wersji 64b ma nadal problemy z ramem (1-2gb). Zainstaluj Windows7/Vistę.

Opublikowano

Tak jak wspomniał @2xup zainstaluj opti fine, to Ci doda trochę fpsów, a przy okazji będziesz mógł wyłączyć niepotrzebne rzeczy z gry. ;)

Opublikowano

WYstarczy że zainstalujesz optifine + zaktualizujesz biblioteki lwgj.

ZObaczysz jak ci fpsy skoczą.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

Proponuje najnowszą jave 64bit, będziesz mógł przydzielić więcej ramu, wgraj też optifine. Mi podszkoczyło 0 30 fpsów.

diamond_item.png  

Opublikowano

Wszystkie posty up to zwykłe pierd... i nie znanie się na sprzęcie.

1) Wejdź w videosettings i zobacz co masz wybrane w polu FPS czy jakoś tak. Jeśli v-sync zmień na MaxFPS / Stable

1a) Jeśli w tym polu nie ma wybranego v-sync przejdź do punktu 2 (^^)

2) Jeśli masz radeona stawiam że sterowniki to CCC ( Catalyst Control Center ) jeśli nowsze będziesz musiał poszukać

3) Wejdź w panel zakładka ustawienia grafiki (podstawowa po włączeniu programu)

4) Wybierz 3D, następnie wszystkie ustawienia

5) W polu "Czekaj na odświeżanie pionowe" wybierz "Wyłączone, jeśli nie włączy aplikacja".

6) Ciesz się 60fps+ ^^

Jeśli to nie zadziała to widać się nie znam, ale innej możliwości nie ma.

@offtop

Jaka marka zasilacza?

@down x2 x3

Ludzie dałem jedyny działający sposób na rozwiązanie problemu przecież pisał, że używał GameBoostera, cclenaera, optifine itp.

@jasny

Ten limit nazywa się synchronizacja pionowa, a ja podałem sposób jak to wyłączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...