Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi / POMOCY ! :)

GEKxPOMPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam lapka HP 6735s, 700mb ram, karta graficzna ATI Radeon HD3200, Procek 2GHz AMD Sempron SI-42.

I mój problem polega na tym że mam lagi w metin2 nawet jak expie na psach/m1/lub gdzieś indziej z większym spotem czy w mieście. Mam pytanie czy jest jakiś program który jakoś nwm zmniejsza wymagania metka czy pomaga uzyskać większą wydajność kompa ? Odrazu mówię używałem GameBooster i lipa tak samo z nim jak i bez niego. Na kompie nie mam nić poza kilkoma metkami, cs, jakims assasinem.

@ edit: Lagi wyglądają tak że jak np. wchodze do m1 to lag na kilka sec zanim sie wczyta coś i znów na kilka sec, czasem jak jest dużo osób to obraz się zwiesza i słychać chodzenie i wszystko ale jest jakby pokaz zdjęc dopiero po trzymaniu W/S postać jest w innym miejscu i sie odlagowuje. Może jest coś na zwiększenie fps ;/ Jak chciałem nagrywać frapsem to lagi kosmiczne były ;/ pomocy ! :)

Prubowałem już :

Czyszczenie kompa,

GameBooster,

Defragmentacja dysku C,

I zmniejszanie rozdziałki i ustawień w configu metin2.

Mam zamiar kupić nowego kompa składanego ale narazie brakuje hajsu i kolejne pytanie czy opłaca kupować się ram ? Mam mało bo 700mb + i nwm czy to coś da przy tym procku/karcie. Ale podobno przez mało ramu są lagi w metin2.

I ostatnie pytanie bo się nie znam na tych rzeczach za bardzo ... Mój ram to DDR 2 czy mogę go wymienić na DDR 3 ? czy trzeba jakieś inne częsci dokupowac zeby komp wytrzymał ? Czy lepiej dozbieraj i kupić nowego kompa ?

DirectX 10.0,

Płyta głowna ( chyba to xD) : Hewlett Packard model : 30E4.

sterownik do karty graf mam chyba najnowszy bo pobierałem ten który wskazał mi DriverMax, może jakieś stery do procka ? czy płyty głownej ? Nwm nie znam się tak że prosze o wytłumaczenie :) LECĄ LAJKI !!! DUZO !! LIMIT

JAK KTOŚ SIĘ ZNA TO PROSZE PISAĆ!!! BARDZO WAŻNE LAGI MAM W METINACH OD DAWNA DOSYĆ. PROSZE O POMOC ! DZIEKI :)

Opublikowano

No własnie też tak myślę ze to przez ram bo karta nie jest znowóż z firmy BaoBao o której nikt nie słyszał tylko ATI. Ok a jest możliwość wsadzenia ramu DDR3 bez wymieniania jakiś innych częsci ? Bo mam DDR2 i nw czy to zależy od zasilacza czy co :| Jak tak to niech ktoś da linka do jakiegoś sklepu online/allegro z DDR3 4/6 GB ile to by kosztowało :O

Opublikowano

ijr9iy.jpg

Masz za mało ram.

Jeżeli komp spełnia wymagania minimalne to nie znaczy, że gra musi chodzić sprawnie.

Miej te 1GB, jak w zalecanych to nie powinieneś mieć lagów.

Opublikowano

Po pierwsze,mylisz lagi z zacinaniem.Lag wygląda inaczej,czyli tak: Ty możesz chodzić,machać mieczem,lecz tak jakby zabrakło połączenia z internetem,nikt inny się nie rusza,nie możesz otworzyć sklepiku,nie zadajesz nikomu DMG,użyty skill się nie włącza.

U Ciebie,to wina sprzętu.

Opublikowano

Słaby sprzęt jest głównym szkodnikiem w twoim problemie.

Spróbuj też wyłączyć synchronizacje pionową w ustawieniach karty graficznej.

Opublikowano

Wyłączałem/Włączałem ... Szwagier wróci to przepne ram z jego kompa do mojego i zobacze czy będzie lepiej.

Aha i nadal nwm czy jak mam aktualnie DDR2 to czy mogę mieć DDR3 ? Czy musze zmienić coś ? I prosiłbym o linka jak ktoś ma do ramu dobrego 4/6 GB bo chce cene znać .

Aha i oczywiście każdy dostaje like :]

Opublikowano

Wyłączałem/Włączałem ... Szwagier wróci to przepne ram z jego kompa do mojego i zobacze czy będzie lepiej.

Aha i nadal nwm czy jak mam aktualnie DDR2 to czy mogę mieć DDR3 ? Czy musze zmienić coś ? I prosiłbym o linka jak ktoś ma do ramu dobrego 4/6 GB bo chce cene znać .

Aha i oczywiście każdy dostaje like :]

Zależy od płyty głównej ;)

Na twojej akurat nie da rady DDR3, musisz mieć DD2 jak tamte.

8GB(2x4)ram kosztuje około 140zł, więc z 70-100zł jak zapłacisz za te ramy to żaden majątek :)

Opublikowano

to nie wina wirusów czy zanieczyszczony komputer, tylko masz za mało ramu. minimum to 500mb, Ty masz 700 z czego komputer zabiera na siebie swoje 300.

dokup ramu i będzie ok

69sf.png

Opublikowano

Ok dzieki wielkie, szkoda tylko że DDR2 podchodzi :< Dokupię z 4GB bo szkoda kasy na nowa płytę do tego lapka jak bd składał.

I jeszcze jedno jaką polecacie karte graficzna ? Taka do 300/400 zł wiem że dobrej strasznie nie dostane ale jakaś pod gry żeby w CS 100fps bez problemów i wgl. lagów nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...