Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nabór do szkoły ponadgimnazjalnej - Potwierdzenie dla kandydata

McLeoks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Składałem papiery do szkoły ponad gimnazjalnej i jak złożyłem podanie Pani w sekretariacie podbiła mi

1. Potwierdzenie przyjęcia zgłoszenie

W piątek pojechałem wraz z kopiami świadectwa, zdjęciami itp.

Pani z sekretariatu wzieła ode mnie wszystko :) Podpisała rubrykę 2 i 3. Z tego co wiem znajomi jak składali teraz kopie świadectwa to nie dawali oryginałów, zdjęć i innych papierów. Tylko kopie. Ode mnie wzięła wszystko :)

Moje pytanie brzmi. Czy w takim razie mam 100% pewność, ze zostanę przyjęty ? Czy jednak mogą mnie nie przyjąć ?

simply.4557.gif

Opublikowano

Witajcie.

Składałem papiery do szkoły ponad gimnazjalnej i jak złożyłem podanie Pani w sekretariacie podbiła mi

Pani z sekretariatu wzieła ode mnie wszystko :) Podpisała rubrykę 2 i 3. Z tego co wiem znajomi jak składali teraz kopie świadectwa to nie dawali oryginałów, zdjęć i innych papierów. Tylko kopie. Ode mnie wzięła wszystko :)

Moje pytanie brzmi. Czy w takim razie mam 100% pewność, ze zostanę przyjęty ? Czy jednak mogą mnie nie przyjąć ?

Nie masz pewnosci, jak mogla od cb wziac oryginaly? I po co zdjecia dawales jak nie wiadomo czy sie dostaniesz. potem nie bedziesz mial jak swiadectwa zaniesc do innej szkoly bo go nie bedziesz mial..,
Opublikowano

Oryginalne świadectwo daje się dopiero przy potwierdzeniu, tzn. jak wywieszą Cię na listę, to zanosisz do nich oryginał :)

Opublikowano

Jak wzięli oryginał i się dostaniesz. To musisz jeszcze dać kartę zdrowa i szczepień+ zdjęcia(chyba 3). I wtedy jeszcze powiedz, że już dawałeś oryginał, żeby nie było wątpliwości.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Oryginały się daje potem (choć u mnie też niektórzy oddawali). Nie jest to potwierdzenie przyjęcia, bo szkoła "pierwsza" w radzie odrzucenia ciebie, ma obowiązek przekazać papiery szkole "drugiej". Ja mam tak, że papiery->kopie->oryginały, 3 zdjęcia i pieniądz na identyfikator. Badania zdrowotne są różnie, bo ja będę miał w szkole po przyjęciu, a kumpel musi przynieść przed.

@EDIT: Nie zauważyłem, że można zamknąć.

7m9a.png

Opublikowano

Witajcie.

Rok temu było tak, że w czerwcu dajesz KOPIĘ świadectwa + wyników egzaminów a w lipcu jak dostaniesz informacje, że jesteś przyjęty do szkoły to dajesz ORYGINAŁ.

Ja mam nawet kwit z zeszłego roku i na nim wyraźnie pisze:

1. Potwierdzenie zgłoszenia nr ...

2. Potwierdzenie przyjęcia kopii świadectwa i kopii zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego.

3. Potwierdzenie dostarczenia oryginału świadectwa i oryginału zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego.

I pod każdym jest data, podpis osoby przyjmującej oraz pieczęć podłużna szkoły.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

jeszcze nie wiadomo czy się dostaniesz ponieważ dopiero co dałeś papiery. btw zdjęcia i te inne sprawy daje się po tym, jak masz 100% pewności, że się dostałes :P

69sf.png

Opublikowano

Oryginały papierów zanosi się w lipcu, kiedy wywieszą listę zakwalifikowanych.

Dostarczenie oryginałów równoważy z wyrażeniem woli podjęcia nauki w określonej szkole.

Nie miała prawa wziąć od Ciebie oryginałów, możliwe że może nie wiem, nie zauważyła że to kopia? o.O

Te stare baby w sekretariatach niekiedy są ślepe, głuche i nieme na wszystko. Lepiej chociaż zadzwoń i spytaj czy tak powinno być.

Sama jestem świadkiem podobnych sytuacji bo jak pojechałam z koleżanką nie do tej szkoły co trzeba to sekretarka dopiero się skapła jak wypełniła nam papiery. ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...