Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Napisał na czacie jedno zdanie i grozi mu 8 lat więzienia!

DiExNoW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiecie, że grając w gry MMO możecie trafić do więzienia? TAK, poważnie mówię, ale to nie u Nas w Polsce, więc gdzie? Oczywiście chodzi o Stany Zjednoczone, bo tam jak wiecie wszystko jest możliwe. Wszystko tłumaczy historia Justina Cartera, który w wieku 19 lat myślał, że wolno mu wszystko napisać na ogólnym czacie w League of Legends. Poszło o głupotę, jak zwykle jeden gracz wyzywał drugiego no i Justin nie wytrzymał parcia i w końcu z jego klawiatury popłynęły takie słowa:

„Oh yeah, I’m real messed up in the head, I’m going to go shoot up a school full of kids and eat their still, beating hearts”

Co w wolnym tłumaczeniu na polski znaczy mniej więcej tyle:

„Tak, jestem pokręcony i pójdę do szkoły, zastrzelę paru dzieciaków, a później zjem ich bijące serca”.

Niby nic, ale po ostatnich wydarzeniach w USA, gdzie już doszło do kilku tragedii tego typu ludzie stali się bardzo wyczuleni na każdy przejaw nawet wirtualnego terroryzmu. Zgłoszono tą wypowiedź na policję, później tylko odwiedziny grupy antyterrorystycznej w domu nastolatka i siedzi, a siedzi w areszcie już od marca i czeka na wyrok. Grozi mu niemała kara bo aż 8 lat więzienia za groźbę ataku terrorystycznego.

justin-480x270.jpg

To on na zdjęciu powyżej. Uważajcie więc co wypisujecie na czacie, Ty możesz być następny!

CO myślicie na ten temat?

Pojebane to prawo...

Źródło:

http://desercik.pl/index.php/2013/06/29/napisal-na-czacie-jedno-zdanie-i-grozi-mu-8-lat-wiezienia/

WojakPL - Banned

Opublikowano

Strasznie !! . Nwm czy to fake czy jak , ale to nie jest normalne oczywiście chodzi mi o to wiezienie

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

I dobrze może to będzie jakaś przestroga dla Polaczków co cisną równo. Szkoda że w naszym prawie takiego czegoś nie ma.

Opublikowano

Za takie słownictwo temu cwelowi powinno się dać dożywocie .. kto normalny tak pisze że dzieciakom serca zje? ..

Opublikowano

On tego nie napisał na czacie w LoLu, tylko opublikował taki komentarz na facebooku. Trochę ta stronka co podałeś sobie pozmieniała informacji :D

W sumie to on został już aresztowany 14 lutego, a jeszcze czeka na wyrok.

Chłopak chciał mieć ubaw jak to napisał, a tutaj może dostać 8 lat więzienia. Chociaż ktoś normalny by nie napisał, że pozabija dzieci, a później zje ich serca.

Tutaj link do dokładniejszych informacji (po Angielsku):

http://globalnews.ca/news/679742/u-s-teen-jailed-for-terrorist-threats-after-comments-he-made-on-facebook/

@down

No, ale wiesz.. Nie każdy mógł uwierzyć ;

279981407253602336505.png
Opublikowano

@UP

Tylko on do tego tekstu dodał "xd" "lol" i "jk" (jk oznacza joke). To było w jakimś tam kontekście =.=

'Murica, tyle powiem. Jakby takie coś u nas wprowadzić to co drugi polski gracz lola siedziałby dożywocie... co mam polaków w teamie to zawsze jest coś o żydach, gazie, murzynach, bawełnie i jakieś nazistowskie gadki o hitlerze...

Opublikowano

'Muricaaaaa fuck yeah! Żałosne według mnie ._. Szkoda typka troszkę,a tego co to zgłosił to już chyba bym skasował w sekundę.

Opublikowano

Za takie słownictwo temu cwelowi powinno się dać dożywocie .. kto normalny tak pisze że dzieciakom serca zje? ..

Nie wiesz jak było. Jakby każdy za pisanie głupich tekstów na chacie miał iść do pierdla a w twoim przypadku na dożywocie nie było by z kim grać. Ile razy Cie poniosło jak kłóciłeś się z idiotą i napisałeś coś co wycięte z kontekstu brzmi głupio? Uważam, że wiezienie to jakaś porażka.. 30 dni na konto i po problemie

Opublikowano

No, za niedługo wbije się pentakilla i to będzie terroryzm.... Żal mi tego synka, ale on musi być jakiś nie tego skoro w wieku 19 lat takie teksty wali. Albo chciał się pochwalić nieco większą znajomością angielskiego niż inni dwunastoletni gracze... Nie mógł po prostu napisać: ,,No, you are messed up, not me, u noob'' tak jak cała reszta pisze? :D

Opublikowano

Idiotyczne prawo. Ogółem w Ameryce można dostać kare za byle co (była raz sytuacja, że w restauracji podano kawę, a klientka stwierdziła że nie jest na opakowaniu napisane że ta kawa jest gorąca i się tym oparzyła - wygrała rozprawe sądową i dostała dużo hajsu odszkodowania). Szkoda tego chłopaka, aczkolwiek my żyjemy w Polsce i możemy czuć się dosyć bezpiecznie bo dla Amerykan jesteśmy dziczą i nikt nie zrobi tu wbity by nas aresztować.

Opublikowano

widac zbytnio go ponioslo ale to dziwne ze az 8 lat za takie cos powinno byc z 2 lat-a najwiecej a nie 8lat jakies dziwne prawo tam maja. Widac ze koles byl lekko nisprawny psychicznie ze takie cos napisal i pewnie siedzial min 8h dziennie przed PC i troche dynika mu odstrzelila

Opublikowano

Hmmm... Ciekawe.

8 lat więzienia za takie coś? W stanach wszystko jest możliwe :)

Po tym jak to przeczytałem to muszę się trochę ogarnąć z tym wyzywaniem w grze -.-

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

Szczerze to nigdy nie wiesz kto jest po 2 stronie internetu, jeżeli napisze że zabije ci matkę a potem sklei kropelką i rozerwie na kawałki, możliwe że chce być śmieszny a możliwe że to zrobi bo coś mu siedzi na psychice, ale jednak do więzienia za samo napisanie? jak dla mnie dosyć to skomplikowane.

1375198444-U163133.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...