Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Cloud Eco na maxcraft.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dedyk - masz całą maszynę, dostęp SSH, brak panelu - lecz nie masz lagów jeśli ładnie skonfigurujesz, i wogóle jest swobodniej :)
Hostingi serwerów - ograniczone sloty, mało miejsca na dysku, ograniczone mysql, za to ładny panel (i drożej)

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Proszę, czytaj uważniej. Pytam się czym się różni "Serwer Cloud" od dedyka. Wiem co to hosting serwerów. W tym "Cloud" jest dostęp do SSH, ilosc slotów dowolna, dowolna ilosc baz danych.

Opublikowano

Cermin989:

Serwer dedykowany - Maszyna jest twoja(wynajmujesz) jest ona cała dostępna tylko dla ciebie.

Serwer Cloud - Serwer VPS czyli dzielisz maszynę z innymi użytkownikami, dostajesz "kawałek" tej maszyny czyli dzielisz ją z innymi.

Serwer dedykowany wygrywa ponieważ nie dzielisz jej z innymi

Opublikowano

1. Nie, nie warto.. Mam wiele powodów :) Gdyż sam mam serwer (niestety) na tej "maszynie".

Jest to niby "VPS" ale nie masz pełnego dostępu do niego. Procesor jest taki zaje**sty, że jak na serwerze jest ok. 40 graczy i próbuję coś zrobić WorldEditem to 40 tys. klocków i już jest crash serwera. RAMu może nie brakuje, ale głównie jak za tą cenę to jakość jest ch***wa :) Nie polecam, radziłbym ci na twoim miejscu znaleźć lepszy hosting..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...