Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS MAINCRAFT !

maniakhks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu chodzi o Kartę Graficzną :/ Bo ja mam GTX TITAN i po 2k fps :]

Bajki to sobie możesz wmawiać ;) Śmiać mi się chcę gdy widzę takie dziecinne wypowiedzi. Karta graficzna nie ma prawie w ogóle znaczenia dla minecraft'a, Ponieważ to są pixele ;_; Co prawda zalezy to tez od ustawionej odleglosci rendowania,Ale ważne jest też CPU oraz Ram, Którego w swoim laptopie masz dużo, Tak samo CPU też dobre. Powyłączaj zbędne procesy , Usuń śmieci (Defregmantacja dysku, Oczyszczanie rejestru itp.) Powinno pomóc.

Opublikowano

Prosto i Logicznie Masz Mało FPS Dlatego Że Nie Wykorzystujesz Maksymalnej Mocy Procesora, Jak Nie Wierzysz Sam Zobacz (Gdy Odpalisz Minecraft'a Włącz Menadżer Zadań lub W Gadżetach Win7 Masz ''Miernik CPU'' Przeciągnij Go Na Pulpit I Zobaczysz że Wykorzystuje tylko od 15% do 30 % procesora (CPU(Central Processing Unit))).
Nie Zależy To Także Od Karty Graficznej Bo Renderowanie Graficzne Też Jest Na CPU A Nie Przez Procesor Graficzny (GPU).
Ram Też Nie Ma Nic Do FPS Tylko Do Saving Chunks Jak Masz Mało To Nie Będzie Się Mapa Dopisywać I Tym Podobne.
Ważne Też Jest Jak Kolega Wyżej Wspomniał Architektura Przeliczeniowa Systemu 32Bit lub 64Bit, Gdy Masz Więcej Niż 4 GB Ram Zalecana Jest 64Bitowa Wersja Systemu Dla Optymalnej Pracy Komputera.
Optifine I Tym Podobne ''Mody'' Służą Do Optymalizacji Typu Zmniejszenie Detali Lub Całkowite Wyłączenie Jakiś Elementów Ale W Sumie Przydatne To Jest Tylko Na Komputerach O Słabych Pod Zespołach.
Gdy Masz Jeszcze Pełno Jakiś Uruchomionych Procesów Przydatny Jest ''Game Buster'' Który Zamyka Je Na Czas Gry.

A Na Laptopie W Opcjach Zasilania poustawiaj na Jak Największą Wydajność.

Tut o Ustawieniach Procesora By Wycisnąć Max Dodam Niebawem.

Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...