Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS MAINCRAFT !

maniakhks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem kiedy gram w minecraft na słabych ustawieniach graficznych fps mam tylko 20-30 chcial bym miec 100 sprzet mam w miare dobry

Procesor : intel core i3-2350m cpu 2.30GHz

Pamiec ram : 8GB

Karta graficzna :

1-Nvidia Ge Force GT 630M (na tej gram)

2-Intel HD Graphics 3000

Prosze o jak najszybsza pomoc ;)

Przepraszam za zle napisana nazwe tematu powinno byc "minecraft" ;D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Launcher premium - ma więcej fps jak posiadasz premium

Game Booster 3/Razer Game Booster - znacznie przyśpiesza grę

OptiFine ultra (najlepiej) - optymalizuje grę, przez co zwiększa się liczba fpsów

LWJGL - wymiana starych biblioteczek gry na nowe, co zwiększa liczbę fpsów, dodatkowo możesz pisać polskie znaki :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Karta graficzna nie najlepsza, Więc na cudy nie możesz liczyć ;) Procek też nie najlepszy ale powinieneś dać radę z niego coś wycisnąć nie ściągaj jakiś Game Boosterów itp. Można wszystko zrobić ręcznie i lepiej ;) tak jak kolega wyżej radzę pobrać Optifine, Oraz na czas grania powyłączać zbędne procesy typu Skype,Chrome itp. Wnioskuje też po procesorze oraz karcie że masz laptopa. Sprawdź czy podzespoły się nie przegrzewają oraz czy laptop ma odpowiednią wentylacje ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Ale nie wiem jak to jest kolega ma slabszego lapka ode mnie i ma 100-120 fps bez zadnych programow itd ;] a na takim sprzecie jak ja mam to powinno byc te 100 fps dodam jescze ze kolega gra na wysokich ustawieniach ;/

laptop sie nie przegrzewa mam temp 30 , laptop ma 3 miesiace wiec tez nie jest zakurzony ;D A co do tych programow to co tam mam ustawic ? ;]

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie koniecznie musi być lepszy jego laptop.

Może się tak tylko wydawać.

Przypomniało mi się jeszcze, że możesz dodać RAM do Minecrafta, bo masz aż 8.

Jak możesz, to podaj parametry kumpla.

343731479829004887779.png

Opublikowano

a w jaki sposob mam dodac ten ram do minecrafta ? co do parametrow lapka kolegi nie mam jak teraz podac postaram sie pozniej ;)

teraz pobralem optifine ustawilem wszystko na slabe ustawienia (z poradnika) i jeszcze gorzej z fpsami teraz mam 10-15 ;/ a game booster dodaje tylko 2-4 fps ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak, To wina 32Bit ponieważ nie obsługuję więcej niż 1.5GB Ram ;) Masz system 32 czy 64 Bit?

Opublikowano

Jak masz minecraft'a pirata to on nie obsługuję javy 64bit, pobierz inny launcher np. Geoninga znajdziesz go na forum ;)

Opublikowano

Pobierz jave 64 bit i launcher z obsługą 64 bit ;) Wtedy przydziel 4GB.

Opublikowano

z kad tego launchera pobiore ? i czy ten launcher to jest instalka do minecrafta ? bede musial usunac tego co teraz mam ? sorry za takie zamieszanie ale z tym launcherem jestem zielony ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Aktualizacja bibliotek , Aktualziacja karty graf . , Zwiekszenie ramu , Optifine

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

ZgredzioPL zrobilem prawie wszystko tylko nie aktualizowalem bibliotek nie wiem jak ;D

nie wiem co mi sie stalo ale ten launcher odpala mi sie za pomoca notatnika .. i nie wiem czym powinien sie otwierac ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...