Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] RedBotPro depositer + bankier

Killer1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Dopiero ucze się robić waypointy (depositer itp.) i inetesuje mnie to czy da się ustawić żeby bot wracał do banku wtedy, gdy nie będzie miał capa ? czy obleci wszystkie waypointy do okoła respa i sunie do banku? (jest to troche bez sensu bo zbierze moze 200 gp...)

Proszę niech wypowie się, wytłumaczy to ktoś obcykany w RedBocie.

Daje Lajkii !

Opublikowano

Daj se na expie pierwszy wpt label

Start Hunting

poleć wpt po całym expie

na koncu na sprawdzanie cap daj action i wklej

a za tym actionem label Go Home

int capleave = 300; //jeśli poniżej cap to wraca do dp, jeśli powyżej expi dalej

if ($cap < capleave)
{gotolabel("Go Home");}
else gotolabel("Start Hunting");

bot bedzied expił dojdzie do konca expa i jeśli ma duzo cap wraca się do labela Start Hunting, a jeśli ma mało cap idzie do label Go Home

łatwe do rozkminienia

EDIT: ja tam zaczynałem od robienia prostych wpt mój pierwszy wpt latał i zbierał lota nic więcej, do tej pory go używam xD

a że siedziałem i czytałem każdy poradnik polski, angielski już z łatwością zrobię full afk, takie jak są na oficjalnym forum płatne ;D

Opublikowano

Dzięki Bojda, Lajk :)

Myślałem o takim czymś jak ty mówiłeś, ale nie wiedziałem czy to jest do wykonania ;p

(Na ElfBocie znam sie do perfekcji :D dużo go używałem i się nim bawiłem ,ale z tego co widze, to ten bot jest bardzo podobny (zakładka Cavebot)

Opublikowano

Dzięki Bojda, Lajk :)

Myślałem o takim czymś jak ty mówiłeś, ale nie wiedziałem czy to jest do wykonania ;p

(Na ElfBocie znam sie do perfekcji :D dużo go używałem i się nim bawiłem ,ale z tego co widze, to ten bot jest bardzo podobny (zakładka Cavebot)

Bo to jest chyba najbardziej podobny bot do elfa ;)

jak coś nie wiesz pisz, bo od zera nie chciało by mi się tłumaczyć a że piszesz że coś tam ogarniasz to pomogę ;)

Opublikowano

Ok jeszcze jedno :D

Skrypt (wpis w action) na otwieranie drzwi kluczem, tylko taki bez bugów ;p bo jeśli drzwi będą otwarte żeby ich nie zamykał i żeby bot sie nie wieszał (wiesz o co chodzi ;p)

Opublikowano

znaleziony action na drzwi z kluczem

useitemon(5710, "32335, 32174, 7"); useitemon(5710, ground($posx, $posy, $posz));

***********^*******^*******************^***************
***** ID ITEMA *** WSPÓŁRZĘDNE ******** JESZCZE RAZ ID*******

za drzwiami daj stand i NA TYM SAMYM SQM action

if (islocation() == false) {gotowpt($wptid - 2);}

wtedy powinien użyć klucza o danym id, pójść za drzwi stanąć na danym sqm stand, action i jak nie bd tu stał to cofa się o 2 wpt czyli do actionu z otwieraniem klucza

Opublikowano

Daj se na expie pierwszy wpt label

Start Hunting

poleć wpt po całym expie

na koncu na sprawdzanie cap daj action i wklej

a za tym actionem label Go Home

int capleave = 300; //jeśli poniżej cap to wraca do dp, jeśli powyżej expi dalej

if ($cap < capleave)
{gotolabel("Go Home");}

bot bedzied expił dojdzie do konca expa i jeśli ma duzo cap wraca się do labela Start Hunting, a jeśli ma mało cap idzie do label Go Home

łatwe do rozkminienia

EDIT: ja tam zaczynałem od robienia prostych wpt mój pierwszy wpt latał i zbierał lota nic więcej, do tej pory go używam xD

a że siedziałem i czytałem każdy poradnik polski, angielski już z łatwością zrobię full afk, takie jak są na oficjalnym forum płatne ;D

Kurde, nie działa mi ten skrypt

if ($cap < capleave)

{gotolabel("Go Home");}

Tyle,że cap zmieniam na 20 ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...