Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] OTS

kisi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio ze znajomym chcieliśmy zrobić jakiś nowy serwer. Myśleliśmy też nad Tibią i tutaj moje pytanie. Pod jaka wersję tibi byście poradzili zrobić OTS, Jaką mapę(RL czy jakąś pobrać i ew. przerobić lub własna), przybliżone raty i inne wasze sugestie. Prosił bym również o polecenie jakiegoś dobrego silnika. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ostatnio ze znajomym chcieliśmy zrobić jakiś nowy serwer. Myśleliśmy też nad Tibią i tutaj moje pytanie. Pod jaka wersję tibi byście poradzili zrobić OTS, Jaką mapę(RL czy jakąś pobrać i ew. przerobić lub własna), przybliżone raty i inne wasze sugestie. Prosił bym również o polecenie jakiegoś dobrego silnika. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

to tak :

najlepiej pod tibie 8.1 bo jest takich malo i wiekszosc jest lipna...(duzo osob chce grac na tibia 8.1 a niemoga fajnego otsa znalesc)

najlepiej wlasna mape... ale mozna tez pobrac jakas i przerobic :D

ja robie x99999 mysle ze jak bys zrobil 300-550 to by duzo osob gralo :D*

silnik najlepiej sciagnac z chomikuj(w wiekszosci jest restarter w paczce)

* przyblizone raty - to chodzi tobie o exp no nie ?

@down

ja robie ots na silniku XML

podobno sa niestabilne ... ale chce zrobic ots na silniku XML :D

Silnika TFS nigdy nie mialem wiec nw jaka jest roznica :D

Opublikowano

tak raty chodzi mi o exp mlvl itp. A silni to TFS czy jakiś inny.

@UP

Aha ja z kumplem preferuje żeby konta i inne tego typu rzeczy mieć w bazie danych MySQL gdyż możemy wtedy fajnie współpracować ze stroną i robić dodatkowe ciekawe pluginy na tronie :).

Ale jak kto woli a TFS chodziło mi o TheForgottenServer czy jakoś tak, już dokładnie nie pamiętam bo styczność z OTS miałem dość dawno temu i nie jestem że tak powiem na "czasie".

Opublikowano

Ja polecam działać na TFS'ie pod Tibie 8.6 z custom mapą i low rate, zrobić swoje questy żeby nie było to real i myślę ze dużo graczy nie będzie ale średnio 50-100 online non stop powinno być.Taki serwer RPG

Opublikowano

Ja polecam działać na TFS'ie pod Tibie 8.6 z custom mapą i low rate, zrobić swoje questy żeby nie było to real i myślę ze dużo graczy nie będzie ale średnio 50-100 online non stop powinno być.Taki serwer RPG

A jak była by to RL mapa ew trochę przerobiona questy nowe potwory expowiska może jeszcze itemki?

Opublikowano

Wydaje mi się że na real ots nikt nie pogra bo hexana i ten drugi ots dominują nie ma zbytnio sensu stawiać rl, najlepiej customa. Oczywiście to jest tylko moje zdanie, zrobisz jak uważasz za słuszne.

Opublikowano

Jak byście poszukiwali hostsera to zagadajcie na gg :4677354

Groncio jakiś vps czy coś będziemy pewno załatwiali ew do testów to albo na kompie naszym albo na vps który mamy do testowego serwera innej gry:).

A jeszcze takie pytanko małe. Ciężko jest przekompilować silnik z win na linuxa ?.

I dzięki za wszystkie udzielone odpowiedzi.

@EDIT.

Najgorzej z mapą, jaką wybrać i trochę przerobić bo wydaje mi się ze zrobienie nowej własnej mapy to jest bardzo bardzo dużo czasu i jeszcze musi wyjść jakaś dobra.

Prosił bym jeszcze o nazwę/y jakiejś mapy jak znacie jakieś fajne. I jeżeli coś będzie wiadomo więcej na temat OTS to dam wam znać.

Opublikowano

Posiadam dedyka 48 gb ram 12 procesorow logicznych ... A co do komplikacji to w 5 min mogę wam zrobic na mojego dedyka.

We are legion, We do not forgive, We do not forget,Expect us!

6gboAN8.png?1

Opublikowano

To już musiał bym się z nim dogadać co i jak w sprawie hosta będziemy robić. A tak wgl to co byś chciał w zamian jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...