Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koleś mi grozi. Może mi coś zrobić?

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak że na forum cd action był temat że jest wyprzedaż Serious Sam wszystkie części za 17 zł i zerknąłem na komentarze do tematu to jakiś koleś napisał że może kupić komuś te gry. No to ja piszę do niego czy by mi nie kupił tak dla jaj a tu patrze na drugi dzień wysłał mi wszystkie keye. No to zrealizowałem je na steam i o dziwno wszystkie były dobre :) A wczoraj on wysłał mi taką wiadomość:

"(Moje imię), lat 17, zamieszkały w (miasto niedaleko którego mieszkam). Na co dzień gra w Shanka 2, Call of Duty: Black ops, Team Fortress 2.

Chciałem pomóc graczowi i okazać wsparcie. Ty mnie oszukałeś i wyciągnąłeś pieniądze, zabierając jeszcze kody na gry. To się zalicza do wykroczenia i Policja powinna się zainteresować.
Masz 7 dni na oddanie mi 17 złotych za gry. Jeśli do następnego piątku nie zobaczę tej kwoty na swoim koncie bankowym, sprawę zgłoszę na Policję. Masz czas do piątku, godziny 15:00, 5 lipca tego roku. Po tym dniu odpowiednie służby zajmą się tą sprawą, a w następstwie twoi rodzice dowiedzą się o wszystkim. Będziesz miał brud w "papierach", negatywną przeszłość, a przez to trudności w znalezieniu pracy (a odżywki i siłownia kosztują, więc wymarzonej masy sobie nie wyrobisz).
Coś takiego zrobiłeś nie tylko mnie, ale zapewne też innym osobom. Jesteś cwaniakiem i wyłudzaczem okradającym innych ludzi, tak więc takim wielokrotnym przestępstwem tym bardziej zainteresuje się Policja."

I tak się zastanawiam czy on może mi coś zrobić? Moje imię znalazł z tego że wpisał mój nick na forum w google. Olać to?

Opublikowano

Sprawa wygląda tak że na forum cd action był temat że jest wyprzedaż Serious Sam wszystkie części za 17 zł i zerknąłem na komentarze do tematu to jakiś koleś napisał że może kupić komuś te gry. No to ja piszę do niego czy by mi nie kupił tak dla jaj a tu patrze na drugi dzień wysłał mi wszystkie keye. No to zrealizowałem je na steam i o dziwno wszystkie były dobre :) A wczoraj on wysłał mi taką wiadomość:

"(Moje imię), lat 17, zamieszkały w (miasto niedaleko którego mieszkam). Na co dzień gra w Shanka 2, Call of Duty: Black ops, Team Fortress 2.

Chciałem pomóc graczowi i okazać wsparcie. Ty mnie oszukałeś i wyciągnąłeś pieniądze, zabierając jeszcze kody na gry. To się zalicza do wykroczenia i Policja powinna się zainteresować.

Masz 7 dni na oddanie mi 17 złotych za gry. Jeśli do następnego piątku nie zobaczę tej kwoty na swoim koncie bankowym, sprawę zgłoszę na Policję. Masz czas do piątku, godziny 15:00, 5 lipca tego roku. Po tym dniu odpowiednie służby zajmą się tą sprawą, a w następstwie twoi rodzice dowiedzą się o wszystkim. Będziesz miał brud w "papierach", negatywną przeszłość, a przez to trudności w znalezieniu pracy (a odżywki i siłownia kosztują, więc wymarzonej masy sobie nie wyrobisz).

Coś takiego zrobiłeś nie tylko mnie, ale zapewne też innym osobom. Jesteś cwaniakiem i wyłudzaczem okradającym innych ludzi, tak więc takim wielokrotnym przestępstwem tym bardziej zainteresuje się Policja."

I tak się zastanawiam czy on może mi coś zrobić? Moje imię znalazł z tego że wpisał mój nick na forum w google. Olać to?

Kradzież jest +250 zł, ty mu wisisz 17 więc co najwyżej policja może Cię ukarać ostrzeżeniem, a tak po za tym to beka bo typ powinien pierwsze Ci napisać żebyś mu kasę dał, a nie na odwrót, ewidentnie jego wina, więc niech spierdala na drzewo. Znając życie to i tak po wyłudzeniu kasy od Ciebie to jeszcze będzie cwaniak pisał do supportu steam żeby mu konto oddali i ty zostajesz bez kasy i bez gry.

Opublikowano

W Polsce policja reaguje dopiero po kradzieżach od 250 zł.

Poza tym sam Ci podał klucze, więc nic Ci nie zrobią.

Opublikowano

Prędzej ty go oskarż za groźbę. Koleś samowolnie ci oddał keye więc musi mieć pretensje do siebie. Przecież sam powiedział że odda komuś te keye , ty się zgłosiłeś i dostałeś . Nie dość że ci grozi to dodatkowo ciebie oszukał , a nie ty go. Sprawa i tak raczej nie poszłaby na policję. Odpisz mu że to jego głupota a nie twoje zapytanie.

Opublikowano

Tak

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Czlowieku uciekaj z kraju :X

hahaha :D

Tak myślałem że mi może naskoczyć ale wolałem się upewnić. Dzięki wszystkim,

Opublikowano

Okradać kogoś na kwotę 17zł

Picard-Facepalm.jpg

Jeśli jesteś osobą wierzącą to powinieneś oddać te pieniądze. Kradzież to kradzież.

Opublikowano

Za 17 zl gowno Ci zrobi moze Cie w dupe pocalowac. Tylko tyle ze go wyjebales tak sie nie robi jak sie kogos nie zna.

Beka. Czyli jak się kogoś zna to można go wyjebac? -.-... Za 17zł nic nie zrobią.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Kup spluwę i go zastrzel.

:mellow:

Tak jak już wiele osób powiedziało za 17zł nic ci nie zrobią,co najwyżej dadzą upomnienie.Kradzieże takie "poważne" są od ok. 250+ z tego co się orientuję,poza tym to jego wina ,że "od tak" dał ci kody.

Możesz na wszelki wypadek dać SS ,że napisał ,iż odda za darmo - o ile tak napisał. :)

Opublikowano

Nic Ci nie mogą zrobić :)

To tak samo jak pobieraczek pisze że do zapłaty a nie zapłacisz i też nic nie zrobią :0

Sam pisał że może dać także bez obaw :0

Opublikowano

Nic ci nie zrobi sam napisał on ,że komuś za sponsoruję te kody.Śmieszny jest.Dla mnie to wygląda na szantaż po prostu.Chyba sam nawet mógłbyś go podać hahaaha , no ale kto podaję za takie gówna.

Opublikowano

Sam ci dał klucze. Jego problem, nie twój.

Odpisz mu: "Sam mi je kolego wysłałeś, teraz narzekasz. Idiots everywhere"

graphic.png

Opublikowano

Z honoru powinieneś mu oddać te 17zł i tyle.

Ale jakoś wątpię w twój honor więc nie, nic ci nie może zrobić.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Dał Ci klucze do gry, to już mogłeś mu PaySafeCard za 20 zł dać, skoro już to zrobił, to mogleś ich WSZYSTKICH nie realizować. Czyste skurwysyństwo.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

W Polsce policja reaguje dopiero po kradzieżach od 250 zł.

Poza tym sam Ci podał klucze, więc nic Ci nie zrobią.

A kiedy wprowadzają to że od 400 . Bo na Wosie nam coś tam mówili .
Za 17 zł ... Pffyy nic ci nie mogą zrobić .

175001456602037225492.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...