Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pgtm.png

Witam. Myślę że sporo ludzi szuka jak zainstalować sławną modyfikacje o nazwie Mo'Creatures.

Więc postanowiłem rozwiązać ten problem, ponieważ nie jest to ciężkie dla mnie, lecz dla innych z niewiedzą jak instalować mody jest.

Sądzę że nie muszę wstawiać screenów z powodu tego iż w podanym linku do autora znajdziemy sporo screenów przedstawiających daną modyfikacje.

Link do autora oraz wszystkiego co będzie nam potrzebne: http://bit.ly/mocreaturesbysketpl

1. Po wejściu na stronę, schodzimy lekko na dół gdzie ukazują się nam potrzebne pliki

o0rh.png

2. Pobieramy:

Mo'Creatures

Forge Client

GUI Api

CustomMobSpawner

3.Gdy pobierzemy podane pliki musimy wejść w %appdata% gdzie będziemy kontynuować instalacje, na windows7 a windows XP jest inaczej:

Windows 7: Wchodzimy Start i wpisujemy %appdata% po czym klikamy enter.

Windows XP: Wchodzimy w Start i wpisujemy "Uruchom" po czym wpisujemy %appdata% i naciskamy enter.

4.Wchodzimy w .minecraft > bin oraz otwieramy minecraft.jar za pomocą WinRAR.

5. Usuwamy folder META-INF.

6.Otwieramy Winrar'em Forge Client'a, oraz całą zawartość przerzucamy do minecraft.jar (już nie usuwamy META-INF, jeżeli mod nie zadziała to usuńcie).

7.Teraz Otwieramy GUI Api za pomocą WinRAR'a i tak samo przerzucamy całą zawartość do minecraft.jar (jeżeli będzie coś nie tak to, to samo co powyżej)

8.Przechodzimy do .minecraft i tworzymy folder o nazwie "mods".

9.Przenosimy do niego Mo'Creatures oraz CustomMobSpawner bez wypakowywania.

10. Cieszymy się pomyślnie zainstalowanym modem ^^.

Jeżeli nie macie ochoty męczyć się z czytaniem, osobiście polecam film, który nagrałem na potrzebę poradniku:

https://www.youtube.com/watch?v=AZh7IhiumZ8

Jeżeli popełniłem gdzieś błąd ortograficzny to bardzo przepraszam.

25gs07c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...