Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinający się dźwięk.

19dbwa10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Od pewnego czasu na wersji MC 1.2.5 przycina się każdy dźwięk w grze. Jest jakby taki przeciągnięty. Z 1.5.2 (chyba taka jest aktualna) nie ma tego problemu. Gdy jeszcze grałem w MC 1.2.5 na linuxie ten problem również zniknął. Pomyślałem że to wina modów więc wszystko usunąłem (używam Magic Launchera) potem dla pewności jeszcze raz pobrałem 1.2.5, lecz nadal nic. Początkowo myślałem że to przes słaby sprzęt, ale jednak chyba nie ponieważ na singlu wyciąga mi nawet po 50 FPS, co w sumie jest dziwne bo na 1.5.x która teoretycznie powinna być szybsza bo śmiga jako serwer mam duuuużo mniej FPS (na singlu pokaz slajdów, na multi też średnio). Czy ktoś z was wie co może być nie tak (może za dużo pamięci idzie na obliczenia a za mało na bufor dzwięku?), lub czy ktoś mógłby udostępnić mi swoją wersje MC 1.2.5 z którą nha pewno wszystko jest ok?

Pozdrawiam

NickOver

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Mi osobiście dzwiek przycina się na serwerach jak złapie laga, wtedy dzwięk się przeciąga i tak jakby "klatkuje". Na singlu wszystko śmiga dobrze. Jesli na singla wgram jakąś paczke modów pożerającą ram to także się to przytrafia. Ogołnie w moim przypadku przyczyną jest słaby komp i zalagowane serwery. Jeśli instalujesz na nowo MC i nadal jest to samo to zapewne także wina sprzetu.
PS. na singlu wyciągam około 40-50 fps, na serwerach nawet do 110. "Nawet" bo czego spodziewać się po wooden PC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...