Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] W pełni automatyczna farma dyń i melonow!

19dbwa10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedstawię wam dziś jak w paru prostych krokach zrobić w pełni automatyczną farmę dyń i melonów! Pytacie po co? A mianowicie po to aby ułatwić wam grę! W zwykłym niezmodowanym minecrafcie jest to o tyle złe że co 5 minut musicie latać je zbierać, lecz jeśli macie mod buildcraft (czy jakoś tak... Tam gdzie są te rurki do przenoszenia) Możecie mieć ciągle pełno jedzenia i dyń.

A więc zaczynamy.

Krok 1.

Budujemy coś takiego jak na obrazku. To nasz główny mechanizm. Dzięki niemu co 5 minut nasze sadzonki będą automatycznie niszczone.

b06a43a2ffe44.png

Krok 2.

Budujemy prostą farmę na pistony. (Ja zrobiłem na 4 ale może być dużo większa).

80263ed326d80.png

7779aa54a610d.png

92ece86fbc337.png

Krok 3. Podłączamy wszystko redstone'm i.... GOTOWE! Już wszystko działa.

786bf55318f7a.png

Macie za dużo cobla, dirta lub jakiegoś innego materiau? Załaduj nimi dispenser i uruchm maszyne stając na płytce naciskowej. Wszystko gotowe.

Teraz pozostaje się wam cieszyć nieskończoną iością jedzenia.

[EDIT]

Popełniłem małego fail'a. Aby wszystko dobrze działało między mechanizmem a farmą trzeba dodatkowo zastosować negace.

PS1. Oczywiście możecie ją zrobić pod ziemią.

PS2. Jeżeli bedziecie chcieli jakieś usprawnienia do niej to piszcie. Wszystko da się zrobić.

PS3. Pełny dispenser starcza na 2880 minut, czyli 48 godzin czyli dwie doby możemy grać w mc, a to będzie nadal działać!

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Dziękuję bardzo za pozytywne komentarze. Przypominam że na waszą prośbę będę dodawał usprawnienia. Wystarczy napisać!

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

Opublikowano

Hmm nadal nie jest automatyczna bo do ciebie nie dociera Melon.

Jak chcesz mogę zrobić aby melon docierał w skazane przez ciebie miejsce wodą, lecz wtedy jest ona wieksza, i to dużo.

Tu macie Video Odpowiedz http://www.youtube.c...h?v=GVFE75O7x74

Widzisz różnicę między automatyczną a półautomatyczną? W tej Twojej trzeba naciskać dźwignie, a w mojej nic nie robisz i masz.

Przeczytaj tut a dopiero reklamuj Swoje badziewne filmiki (BTW takich poradników już było w ch*j i jeszcze trochę.

Moje TuT'y

Archiwmenty:

mca.png

100 postów

150 postów

200 postów

300 postów

400 postów

500 postów

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...