Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Talon - wciąż mocny?

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o Talonie? Wciąż jest dobrym pickiem na mida?

Przeciw czemu jest dobry a co go kontruje? Warto go kupić?

Wg. mnie trzeba się baaaaardzo nafeedować żeby zadawać jakiś DMG, choćby ADC, teraz nie ma już obrażeń wcale, jest jednym z najsłabszych assasinów.

Opublikowano

Witam,

dla mnie Talon jest wciąż mocnym pickiem. Zadaje duży dmg, lecz trzeba też trochę się nauczyć grać. Co do kontr - lux i kassadin padają, wiadomo - silence ope xD. Co do twojego ostatniego zdania, nie zgadzam się. Talon jest dobrym assasynem, po prostu wymaga trochę skilla.

Opublikowano

moim skromnym zdaniem talon jest OP na teemoka talon jesz dobrym assasynem ma niewidke z ulta czasowy DMG oraz podójny DMG z Q więc jest the best :)

lo6i.jpg

Masz problem? Wrób to co Happy i zeżryj jakąś rybkę :v

Opublikowano

Talon był dobry i nadal jest dobry.

Wcale, że nie trzeba jak Ty to napisałeś "baaaaaaardzo nafeedować", żeby zadać jakiś DMG.

Na 3 lvlu wystarczy skoczyć na przeciwnika, a już ma poniżej pół hp.

Do tego dochodzi AOE slow, AOE silence, doskok, AOE ulti, znakomity escape.

279981407253602336505.png
Opublikowano

No właśnie, i teraz jest moda na Zeda, który robi totalny rozpierdol, ale Talon jest imo bardziej efektowny, więc zastanawiam się nad nim.

Jednak wydaje mi się, że i harass jest gorszy, i DMG który robi w combie.

Opublikowano

@up Zed? Teraz to mnie rozweseliłeś kolego. Zed w porównaniu do Talona to gówno, żeby wprowadzić całe combo nie wystarcza mu nawet energii. Typowy champ dla Bronze V - IV.

Opublikowano

Zed dostał za dużo nerfhammerów, zniszczyły go. Co do autora niedawno był taki temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/977035-dyskusjatalon-a-dzisiejsza-meta/?hl=+dyskusja%20+talon

Wystarczy użyj opcji szukaj. A co do szymico też uważaj i używaj opcji szukaj.

@topic

Jeden z lepszych AD Casterów ale to nie dzisiejsza meta, nawet ADC typu Ez składają już tony armoru, hp itd. więc trudno kogoś zdjąć na combo w erze tanków. Niektórzy pewnie wspomną o APC itd. ale teraz normalny kto widzi Zed'a, Talon'a, Khazix'a na midzie to od razu rushuje zhonye i ma w dupie jego combo, a sam go niszczy w sekundę. Nie dzisiejsza meta = nie.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Talon wciąż jest super pickiem na mida.

Picknałem dziś Talona i skonczyłem 19/3 bodajże + Penta + baron steal :3

Wystarczy podlapac troszke w early, focus ma latwy i sciaga carry na 1 combo albo nawet combo bez ulta.

najbardziej podobala mi sie pogon za mna kiedy to gonili mnie we 3 ja bylem na low hapsie i spamowalem w nich ciagle z W, w koncu wkurwilem sie i wbilem na ulcie, oni mieli all 100% = triple ;>

POLECAM GORĄCO

Opublikowano

Talon wciąż jest super pickiem na mida.

Picknałem dziś Talona i skonczyłem 19/3 bodajże + Penta + baron steal :3

Wystarczy podlapac troszke w early, focus ma latwy i sciaga carry na 1 combo albo nawet combo bez ulta.

najbardziej podobala mi sie pogon za mna kiedy to gonili mnie we 3 ja bylem na low hapsie i spamowalem w nich ciagle z W, w koncu wkurwilem sie i wbilem na ulcie, oni mieli all 100% = triple ;>

POLECAM GORĄCO

Obijałeś ich z W, a jak wleciałeś w nich mieli już 100% hp? Takie bajki opowiadaj na swoim 20 levlu. Talon może i jest super ale na warzywa. Myślący ludzie pickną na niego coś co ma dużo CC'ków + jedna osoba kupi pink ward'a. Talon ma pozamiatane.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Talon jest dobry ale max do srebra. Potem już ludzie biorą ccki, pinki i talon ssie. Ściągnie tego adcka ale padnie też jak ściera.

Gram nim czasem w srebrze i powiem, że na Lux mi się najgorzej gra, jak już ta ściera złapie w snera to też trudno.

Talon bardzo dobry pick ale tak jak mówiłem do srebra

Opublikowano

@up Zed? Teraz to mnie rozweseliłeś kolego. Zed w porównaniu do Talona to gówno, żeby wprowadzić całe combo nie wystarcza mu nawet energii. Typowy champ dla Bronze V - IV.

Jak zobaczyłem tą odpowiedź to po prostu musze dodać komentarz. Talon dobry xD? Zed gówno ? Na jakim ELO siedzisz człowieku ? Talon w s3 odpadł, nie jest nigdzie pickowany,banowany. On nie ma kompletnie szans wyciągnąć tyle DMG ile Zed( Nie pierdolcie mi to o jakis nerfhammerach, zwiększyli CD na E o 1 sec, co nie jest az tak mocnym nerfem dla ludzi ktorzy ogarniaja zeda). talon przegrywa we wszystkich porównaniach z zedem. Jedynym jego plusem jest ten śmieszny aoe ult który zada, powiedzmy 400. Jeszcze jedna sprawa "żeby wprowadzić całe combo nie wystarcza mu nawet energii" ,na to wystarczy kilka słów : jesteś chujowym zedem.

Amen

Opublikowano

@up talon slaby jak nim nie umiesz grac to się nie dziw i 400 dmg z ulta hahaha śmiech na sali . ostatnio talonem w early 4/4 pofarmiłem trochę i skończyłem na 15/6. talon jest op ma fajny system escape ładny dmg oraz fajny pick na kassadina. ładnie zbiera farme po 9 lvl , W i cala farma twoja :)

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

NIKOGO Z TĄD NIECZYTAŁEM

@topic. Talon, och talon, moj champ przewodnik, first champ w mojej karierze, mam zamiar tuta napsiac ;p wiec patrz xD. jest mega opłacalny, nie zrobią na niego nerfa gdyz trzeba umiec grac by cokolwiek nim zrobic. ale jest bardzo opłacalny. kontruje go ryze. jak go dostaniesz mozesz juz napsiac : sorry team for feed ryze, he is the best conter for me :(. to tyle ode mnie.

Opublikowano

Zed jest zbyt ponerfiony.

Co do talona to jest nadal mocny, mega pick na kassadina i morgane.Niszczy też zeda na midzie(nawet przed nerfem)

Opublikowano

@up talon slaby jak nim nie umiesz grac to się nie dziw i 400 dmg z ulta hahaha śmiech na sali . ostatnio talonem w early 4/4 pofarmiłem trochę i skończyłem na 15/6. talon jest op ma fajny system escape ładny dmg oraz fajny pick na kassadina. ładnie zbiera farme po 9 lvl , W i cala farma twoja :)

Ehh, w jakiej ty dywizji jestes? Przynajmniej u mnie (platyna) talon ssie, jego pick jest równoznaczny z wygraną dla przeciwnego teamu, ponieważ w s3 nie jest w stanie wyciągnąc tyle dmg(era tanków jak ktos tam wczesniej pisal). Tu nie chodzi o umiejętności. Moim zdaniem jest to postać up, a nie op. Oczywiście jest to tylko moje zdanie, ale jeżeli ktoś pisze że talon jest OP to po prostu mnie to wku*wia

Opublikowano

Talon nie jest już tak mocny. Na topie nie daje sobie rady, na midzie - ap carry rushuje zhonię i talon nie ściągnie go na combo. Na jungle jest zbyt papierowy.

Era ad casterów na mida dobiegła końca. Teraz nawet kassadin lata z 3,5k hp i 120 armora, a talon wyciągnie z bursta max 1,8k. Zed też jest gównem na mida. Jak napisałem - klepsydra kontruje każdego ad castera, tym bardziej ulti zeda, które jak na razie zadaje dosyć pokaźne dmg.

Talon obecnie ssie.

graphic.png

Opublikowano

Jebłem xD

@top

Świetnie się sprawdza w dzisiejszej mecie na midzie bo miażdży większość midderów, między innymi takiego kassadina który powszechnie uważany jest za OP championa. Jeżeli myślisz nad tym co będzie lepsze na mida to myślę że Talon, lepszy w team fight no i ma silence. Porównując sytuację gdy trzeba zbackdoorować enemy adc i apc Talonowi wychodzi to lepiej niż Zedowi gdyż ma lepsze escape z dodatkowym dmg.

Opublikowano

Talon - OP od samego początku, problem ludzi jest taki że grają metą streamerów - kochałem talona, kocham talona. i bedę go kochać bez względu na wszystko :*

powiedzcie mi czy fakt że jak wejdzie z E i w 0,5seq zje absolutnie każdego AP carry a od 6 lvlu każdego AD carry, wystarczą nim 2 - 3 ganki które tą postacią są naprawdę banalne i postać jest ustawiona do końca gry. kiedyś naprawdę mało ludzi grało tą postacią i hejtowało za pickowanie jej na mida, widizcie jak to się zmieniło, ja byłem z nim od początku i zostanę do samego końca :)

co do Zeda się nie wypowiadam ponieważ nie grałem tą postacią zbyt wiele.

16k7y4p.png

Opublikowano

Wszyscy już wszystko powiedzieli ale mogę jeszcze dodać, że każdy z nich ma po trochu racje lecz...

kilka prostych słów :

JESTEŚ CHUJOWY ? TO I TALONEM NA KASSE PRZEGRASZ.

amen

Opublikowano

Obijałeś ich z W, a jak wleciałeś w nich mieli już 100% hp? Takie bajki opowiadaj na swoim 20 levlu. Talon może i jest super ale na warzywa. Myślący ludzie pickną na niego coś co ma dużo CC'ków + jedna osoba kupi pink ward'a. Talon ma pozamiatane.

Mieli 100% no i ich spokowałem chyba no nie?

Haha 20 Lvlu smieszny jestes typie.

Opublikowano

Talon - OP od samego początku, problem ludzi jest taki że grają metą streamerów - kochałem talona, kocham talona. i bedę go kochać bez względu na wszystko :*

powiedzcie mi czy fakt że jak wejdzie z E i w 0,5seq zje absolutnie każdego AP carry a od 6 lvlu każdego AD carry, wystarczą nim 2 - 3 ganki które tą postacią są naprawdę banalne i postać jest ustawiona do końca gry. kiedyś naprawdę mało ludzi grało tą postacią i hejtowało za pickowanie jej na mida, widizcie jak to się zmieniło, ja byłem z nim od początku i zostanę do samego końca :)

co do Zeda się nie wypowiadam ponieważ nie grałem tą postacią zbyt wiele.

nie zje bo ma prawie zerowy dmg, wpierw trza obić kogoś z W do połowy hp mniej więcej aby wskoczyć z E Q W..... W porównaniu z zedem,khazixem czy wukongiem którzy mogą wlatywać na full hp w midera i zabijać go na jedno combo jest to po prostu porażka straszliwa. Talon wymaga reworka bo aktualnie jest słaby, słabe base dmg, słabe przeliczniki, załosny zasięg harrasu. Kontrowany przez vision warda i oracle'a. Ogarnięty gracz kupi oracle'a postawi na środku linii i Talon może iść afk. W dodatku na nim konieczne jest kupowanie wszystkich itemów pod DMG bo inaczej w late nic nie robi, przez co nie mamy żadnego survi i jesteśmy papierem, smutna ale aktualna prawda o talonie, postać fajna na normalne z racji silence'a który go ratuje dzięki czemu jest dobry w miarę na nisko zasięgowe AP postacie, vs jakaś Lux itp jest totalnie gnojony ;/ jak przez większość miderów zresztą bo tylko głupek da się harrasować z jego śmiesznego W i każdy kto uważa inaczej nie ma pojęcia o tej grze, dziękuje za uwagę.

Jeśli enemy mid nie daje się obijać z W i nie mamy 2-3 killi na linii do 10 min to możemy iść afk bo jesteśmu USELESS tak aktualnie wygląda sprawa Talona. Bierz Zeda, nadal rozwala dowolnie wybraną postać na combo niezależnie czy ad carry czy ap carry czy tank.

Opublikowano

Talon był dobry i nadal jest dobry.

Wcale, że nie trzeba jak Ty to napisałeś "baaaaaaardzo nafeedować", żeby zadać jakiś DMG.

Na 3 lvlu wystarczy skoczyć na przeciwnika, a już ma poniżej pół hp.

aoe silence?chyba żartujesz :) od kiedy talona doskok jest aoe?

a co do tematu,talon jest świetnym pickiem na prawie wszystkich ap.

nie wiem dlaczego sądzisz,że potrzebuje być baaaaaaaardzo nafeedowany żeby coś zrobić,wystarczy black cleaver(czarny tasak),żeby obniżyć armor i już przeciwnego apc/adc mamy na combo; ) co do counterów talon ma ciężko np. na lee sina z powodu braku niewidzialności ;)

baner.png

Opublikowano

Zrobiłeś mi dzień swoją głupotą :)

Talon średni ja tam nigdy nie mam z nim problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...