Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 zestawy

FTFCmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zestaw nr 1 bardziej dla osób, które lubią robić OC. 670 będzie wydajniejsza od 7950 i lepiej w grach się sprawuje ( tutaj wyskoczą na mnie z kręceniem i sterownikami, ale wiem swoje i polecam ). Gtx posiada też różne technologie np Physx , dzięki którym wybuchy i inne efekty specjalne będą ładniej wyglądać. Sam musisz zdecydować czy zamierzasz kręcić sprzęt czy nie, jeżeli tak to nr 1, jak nie to nr 2. Z drugiej strony ostatnio gtx poszedł w górę i za tą cenę już średnio opłaca się go brać.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Zestaw nr 1 bardziej dla osób, które lubią robić OC. 670 będzie wydajniejsza od 7950 i lepiej w grach się sprawuje ( tutaj wyskoczą na mnie z kręceniem i sterownikami, ale wiem swoje i polecam ). Gtx posiada też różne technologie np Physx , dzięki którym wybuchy i inne efekty specjalne będą ładniej wyglądać. Sam musisz zdecydować czy zamierzasz kręcić sprzęt czy nie, jeżeli tak to nr 1, jak nie to nr 2. Z drugiej strony ostatnio gtx poszedł w górę i za tą cenę już średnio opłaca się go brać.

Większy przyrost mocy na kręconego mhz i sterowniki poprawiające wydajność, więc bardziej opłacalnym wyborem będzie 7950.

W czym wygrywa GTX ? SLI, CUDA, PhysX.

Opublikowano

Nawet nie wiadomo czy kręcił będzie, a 670 będzie wydajniejsza i w tym lepsza jest. Co prawda i o czym już pisałem, to wysoka cena i to jedyny minus tej karty. Już nie wspominam, że 670 też podkręci.

EDIT.

Odrazu uprzedzę następny twój komentarz, też uważam, że te parę fps w grach nie warte dokładania tyle pieniędzy na 670. Gdyby był tańszy to tak, ale cena już podchodzi pod 7970.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Nawet nie wiadomo czy kręcił będzie, a 670 będzie wydajniejsza i w tym lepsza jest. Co prawda i o czym już pisałem, to wysoka cena i to jedyny minus tej karty. Już nie wspominam, że 670 też podkręci.

Ale biorąc 670 płaci 100zł więcej, bierze najtańsze MOBO, słabszego proca.

A tak, to masz 3470 @3,8ghz+ (ale chłodzenie by się przydało).

Na stocku wygrywa 670, ale biorąc pod uwagę cena/wydajność/wydajność po podkręceniu i zwiększoną wydajność w nowych Catalystach IMO lepiej wziąć Radka i dopłacić do procesora.

Opublikowano

Te zestawy wyglądają, jak by ktoś z tego forum je składał o.O . Dostałeś najlepsze, co możesz w tej cenie dostać.

Tak składali je użytkownicy MPC forum :P Ale podali dwa fajne a ja głupi nie wiem który brać :P

Opublikowano

Pierwszy o wiele lepszy - lepszy ram, procesor, karta graficzna ;) W dodatku dobrze ją wykręcisz >> będzie jeszcze wydajniejsza.

@edit

No, ten ram w praktyce to bez różnicy :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tak składali je użytkownicy MPC forum :P Ale podali dwa fajne a ja głupi nie wiem który brać :P

Najbardziej opłacalny cena/wydajnosć jest ten pierwszy.

Napisałem już, dlaczego.

AMD wydając kolejne Catalsty pokazuje, że warto wziąć Radeona ;).

Opublikowano

Pierwszy o wiele lepszy - lepszy ram, procesor, karta graficzna ;) W dodatku dobrze ją wykręcisz >> będzie jeszcze wydajniejsza.

Lepszy ram ? Ciekawe..

Lepsza karta ? Lepiej wykręci, tańsza przez co można ja uznać za bardziej opłacalną, ale nie lepszą.

Co do procesora to się zgodzę jest wydajniejszy, ale kolosalnej różnicy nie ma.

To tylko tak na marginesie napisałem .

24dnacg.png

Opublikowano

Lepszy ram ? Ciekawe..

Lepsza karta ? Lepiej wykręci, tańsza przez co można ja uznać za bardziej opłacalną, ale nie lepszą.

Co do procesora to się zgodzę jest wydajniejszy, ale kolosalnej różnicy nie ma.

To tylko tak na marginesie napisałem .

3,3 vs 3,8. Jakaś różnica jest, a są gry, które lubią procesor i mają dużo miejsc, które go pożerają.

7950 jak dobrze wykręci, zainstaluje odpowiednie Catalsyty, to ma wydajność + GTX670.

Opublikowano

670 też wykręci, ale dobra już nie spamuje.

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...