Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Formatowanie Windows 8 Pro

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kiedyś na kompie miałem, ale zupgradowałem go oryginalnym Windows 8 Pro Upgrade. Mogę teraz sformatować go tą płytą do 0 i użyć tego klucza? Nie wywoła to problemów?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

a dlaczego nie ?

najpierw zainstaluj dowolny inny windows i na nim sobie formatuj potem upgrade

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Posiadam wersje OEM. A z tego co wiem nie można użyć jej kilka razy. Nie chcę sb zjebać oryginalnej licencji.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

OEM nie chodzi o to że instalujesz jeden raz tylko o to że jest ona przypisana do jednego komputera..... Możesz ją instalować wiele razy ale spotkałem się gdzieś z ograniczeniem do chyba 10razy i trzeba było dzwonić do MS....

Oczywiście na innym kompie też możesz zainstalować z tym że łamiesz umowę.. :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

wersje Upgrade można tylko na jednym kompie na którym jest już licencja z innej wersji windows

wersja OEM nie ma takiego ograniczenia i można ją zainstalować na dowolnym komputerze

instalować można dowolną ilość razy tylko na jednym kompie , zmiana sprzętu może ale i nie musi powodować problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A mogę po prostu włożyć płytę upgrade i od nowa go zainstalować mimo tego, że mam już windowsa 8 pro?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

nie, chyba jasno napisałem że musi być wcześniej starsza wersja Windowsa XP, Vista czy w7 jak masz UPGRADE

na OEM nie musi być nic

p.s. to się zdecyduj czy nasz OEM czy UPGRADE bo to ta sama wersja windows ale inne sposoby instalacji i licencje

zresztą, masz płytkę to po cholerę pytasz jak to kwestia minuty włożyć płytkę i sprawdzić samemu :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam win 7 OEM i Win 8 Pro Upgrade. Więc muszę wracać do 7 i potem na nowo 8? Dobra ogarniam. Sterowniki od nowa bd musiał wgrać? I czy mogę przy tym zwiększyć partycję?

2ivh0ly.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...