Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa PC Blitzcrank

Mitek93ns

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie spróbuję pozyskać jakiś sponsorów na części w zamian za reklamę. Na obcojęzycznych strona przy tak dużych projektach jest to popularne i opłacalne dla obydwu stron. Ciekawe jak to będzie u nas w Polsce ;)

Jeśli nie uda się pozyskać sponsorów na sprzęt będę dokładał tam co jakiś czas z własnej kieszeni.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dzień 3: "Stopy."

Data: 03.09.2013r.

Czas pracy +/-: 2.0h

Opis: Plan na dziś to wykonać "stopy" mojego Blitzcranka. Praca wydaje się łatwa lecz gdy materiał nie jest idealny i trzeba go samemu poprawiać i kształtować wszystkie staje się trudniejszym. Potem będzie jeszcze ciężej gdyż trzeba będzie wykonać biodra a to wygląda mi na ch***nie trudną robotę.

xskv.jpg

Z tego materiału zrobimy stopy.

wt9n.jpg

Znaczenie miejsc nacięć oraz mocowanie.

b651.jpg

Wyginanie blachy pod kątem 90 stopni.

pqff.jpg

A tu już zagięta stopa :P

o1t8.jpg

Tutaj rysuję sobie linie pomocnicze by odwzorować jak najdokładniej nacięcia, rowki itd. które oryginalnie są w tym robocie.

ihjd.jpg

Tniemy a następnie szlifujemy.

okf5.jpg

I stopy prawie gotowe. ( Dla tych lubiących się czepiać ;) - Te nacięcia celowo są nie równe tak jak jest w oryginalnym robocie).

2spu.jpg

Nawiercam otwory w które następnie wkręce śruby (tak takie szczegóły też są ważne).

wugm.jpg

;) Wiadomo kto robił :P

ibbp.jpg

Efekt prawie końcowy (nie zrobiłem zdjęcia po "zardzawieniu" tych stóp oraz zaspawaniu tego ubytku na prawej stopie :P).

Na razie tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...