Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]->(RPG/PVP)(START;1.07)(Pod patronatem Avernus) -> Dolacz do gry, zdominuj swiat, stań sie nowym Cesarzem!

Atleif

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZZZZZB9he0.png

Pięć lat minęło od czasu pierwszej przelanej krwi. Dokładnie wtedy, mały odział górali zaatakował strażnicę, w której stacjonowały wojska królewskie. Buntownicy w jeden dzień pokonali bastion, a ciała strażników zawiesili na drzewie. To był ich symbol - Drzewo Wisielcze. Od tego czasu walki wybuchały w całym kraju, zawsze tak samo. Małe grupki, źle wyposażonej piechoty, złożonej głównie z wieśniaków, atakowały i paliły wioski podległe cesarzowi. Walka była nierówna, władca nigdy nie wiedział, gdzie nastąpi kolejne napaść. Z roku na rok, sytuacja się zaostrzała. Brakowało zboża, handlarze bali się podróżować. Coraz większe rzesze przystępowały do rebelii, która obiecywała lepsze jutro. I tak w końcu, pięć lat później wszyscy co do jednego buntownika, przypuścili szturm na stolicę. Żołnierze, widząc tak wielką rzeszę ludności, poddali się bez walki. Jednak rządni krwi chłopi potraktowali ich bezlitośnie, a kolejne drzewa zaczęły uginać się pod ciężarem wisielców. Osobista gwardia cesarza, ze wszystkich sił, starała się go uratować, ale w kartach przeznaczenia zapisane było inaczej. Mimo, że znaczna część rebeliantów zginęła pod mieczami straży pałacowej, w końcu i oni pękli zostawiając za sobą kopce usypane z ludzkich ciał, na które zresztą zatknięto ich głowy. Władca uciekł jak tchórz.

Tak nastał nowy dzień, wraz z nim cesarstwo runęło w otchłań. Nowa Republika, budziła nadzieję w wyniszczonym społeczeństwie. Szybko jednak okazało się, że jednak poprzedni ustrój nie był zły, a cesarz dobrze wypełniał swoje rządy. Teraz, z nowym dniem, światem rządzili przestępcy, złoczyńcy oraz hultaje...

To od ciebie zależy jak dalej będzie wyglądać twoje życie, możesz pozwalać poniewierać sobą, służąc jakimś nadętym obdartusom albo podnieść głowę i iść po trupach do władzy. Tutaj nie ma prawa, tutaj nie ma nawet moralność. Ludzie jak zwierzęta mordują wszystko, co się rusza, z tych samych pobudek, co twoje! Stań do walki! Zbuduj własny lepszy świat!

[+]-[+]-[+]-[+]

Belisar to serwer stworzony na podstawie kilkuletniego doświadczenia w
prowadzeniu serwerów Minecrafta. Jgo założenia są proste, mechanika
nieskomplikowana a zestaw optymalnie dobranych, atrakcyjnych pluginów
sprawia, że każdy wielbiciel rozgrywki PvP będzie zadowolony.

Serwer nastawiony jest na bezkompromisową walkę - przy pomocy
klasycznych metod walki oraz zastosowaniu ogromnego zestawu zaklęć.
Tylko od Ciebie zależy czy wolisz odkładać Denary na potężny magiczny
miecz i zbroję godną bohatera, czy też wolisz zaopatrzyć się w znaczną
ilość zwojów z zaklęciami. Możesz zabijać przeciwników ciosem miecza,
palić ich ognistymi kulami albo zasypać gradem błyskawic! Atrakcyjności
rozgrywce dodaje możliwość zakładania gildii/organizacji, zapewniających
ochronę dobytku, kontrolę terenu oraz chętnych do pomocy w walce z
nieprzyjaciółmi.

Do dyspozycji graczy oddane zostają dwa światy - Zielony, obfity w wodę i
roślinność Arcanus, oraz mroczny, pełen niebezpieczeństw Myrran. Czary,
których jest około 100, pogrupowane zostały w kilka odrębnych szkół
(magia ogólna, magia chaosu, magia przemian, magia nekromancka, magia
teurgiczna, magia palladyńska, magia druidyczna). Aby nie stracić w
walce zgromadzonych punktów XP możesz magazynować je w kamieniach
duszy... To tylko kilka z atrakcji, jakie przygotowane zostały dla
graczy.

Projekt tworzony jest pod patronatem serwera Avernus,

tworzy go ta sama osoba - co gwarantuje perfekcyjność i niesamowitą jakość gry.

*Uwaga, reklama jest tymczasowa, wszelkie zawarte w niej informacje mogą zostać zmienione.
Atleif, tj. ja, jest tylko twórcą reklamy, nie pełni żadnej specjalnej funkcji na serwerze.
Opublikowano

2qbubmh.png

Port w Meridii - tutaj rozpoczniecie swoją przygodę! Tutaj także znajdziecie sklep doskonale zaopatrzony w pergaminy czterech szkół magii (ogólna, przemian, chaosu, teurgiczna), bank skupujący metale i klejnoty oraz klimatyczną karczmę, gdzie nawiążecie nowe znajomości.

be67ip.png

Świat Arcanus skrywa wiele tajemnic. Starożytne sekrety z czasów starego Cesarstwa pomogą Ci w zdobyciu wymarzonej potęgi!

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Nadal trwa rekrutacja na specjalne rangi.

Wiadomość z ostatniej chwili: Po śmierci, gracz przez dziesięć minut egzystuje pod postacią ducha - widać go pod postacią dymu, nie może pisać na czacie ani otwierać skrzyń, walczyć. Jedynie chodzi po świecie i straszy.

W nazwie tematu nie ma nazwy serwera. Może jakiś moderator by to naprawił?

Opublikowano

Otwarcie planowane jest na 1 lipca na godzinę 18:00. Właściwy adres IP zostanie podany nieco wcześniej na stronie głównej patronackiego serwera Avernus.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Z reguły serwery pvp to ciągła rywalizacja ze sobą, ale znając Pona, to będzie o wiele więcej i Ci co nie lubią walki samej w sobie, też będą mogli grać pełną parą.

Powiem wam, że po dzisiejszych testach funkcjonalności stwierdzam: Belisar będzie czymś naprawdę super!

Dzisiaj już otwarcie o godzinie 18:00. Mimo że nie wszystkie budowle są jeszcze ukończone, Administrator jako osoba rzetelna i odpowiedzialna, nie przedłuża i wywiązuje się z terminów.

Opublikowano

Rekrutacja na jakie dokładnie rangi?

i w przybliżeniu ile serwer będzie miał pluginów?

Bo zagrałbym, ale jeżeli liczba wyniesie więcej niż 40 będę miał problemy z grą (słaby lapek)

Opublikowano

"POTRZEBUJEMY SPECJALISTÓW:

1. Budowniczych - tworzenie punktów handlowych, osad i spawnu jest ważną

cześcią przytowania serwera. Poszukiwani są utalentowani architekcji,

którzy będą potrafili budować *zgodnie z wytycznymi* oraz stylem

serwera.

2. Moderatorów - profesjonalna obsługa serwera, bezkompromisowość i

trzymanie się zasad to podstawa uznania graczy. Potrzeba osób obeznanych

z pluginami a przy tym potrafiącymi utrzymać porządek pośród ludzi w

różnym wieku.

3. Webmasterów - Serwer bez strony www nie ma szans dotrzeć do

odbiorców. Ładna, przejrzysta strone jest niezbędna aby zdobywać

kolejnych graczy. Poszukiwani są webmasterzy, gotowi przygotować stronę

serwera i opiekować się nią.

4. Marketingowców - Dobra reklama to podstawa sukcesu. Konieczna jest

promocja serwera na forach internetowych i Youtube. Potrzeba ludzi,

którzy chcieliby się zająć zamieszaniem wpisów oraz publikowaniem

filmów."

Opublikowano

mCWIuMCJhJ

KcLuYrVXQL

i4GkMQXcHV

BzBFZZhSQk

hFPeaNcF5g

Logując się pierwszy raz na serwerze, wpiszcie jeden z tych kodów. Dostaniecie 250 denarów. Piszcie pod tym postem czy jakiś zużyliście.

Komenda /redeeme (kod)

Opublikowano

Cześć Unre! Nie mam nic do gejów ale wolę kobiety. Tak tak, pogłoski o Tobie krążą już na serwerze. Odważ się ujawnić w końcu, nie wstydź się. Dzisiaj ludzie powinni uczyć się tolerancji dla inności.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Bardzo spodobała mi się historia, no oprócz tych powtórzeń ale i tak moje uznanie dla jej twórcy.
Co do serwera hmm... zagram i zobaczę czy będzie tak cudowny jak to zostało napisane.

ok. 10 min później

Cóż, nie jestem wielkim znawcą ale FakeSlots wyczuwam na kilomtery hehe, tak naprawdę to jest ich ile 20 ??
Nie rozumiem jaki był cel tego kłamstwa, idźmy dalej hmm.. Spawn strasznie ubogi.

W sumie więcej nie zauważyłem. Po prostu jak widzę kłamstwo to wychodzę od razu :D

http://e-fotek.pl/images/11804449965818297141.png
http://e-fotek.pl/images/09107280320153254076.png 

Czekam na wytłumaczenie Admina.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Dziś jeszcze i jutro będą lagi - wina wadliwego hostingu. 2 lipca wieczorem serwer zostanie przeniesiony na solidny sprzęt i ten problem przestanie istnieć.

Bardzo spodobała mi się historia, no oprócz tych powtórzeń ale i tak moje uznanie dla jej twórcy.
Co do serwera hmm... zagram i zobaczę czy będzie tak cudowny jak to zostało napisane.

ok. 10 min później

Cóż, nie jestem wielkim znawcą ale FakeSlots wyczuwam na kilomtery hehe, tak naprawdę to jest ich ile 20 ??
Nie rozumiem jaki był cel tego kłamstwa, idźmy dalej hmm.. Spawn strasznie ubogi.

W sumie więcej nie zauważyłem. Po prostu jak widzę kłamstwo to wychodzę od razu :D

http://e-fotek.pl/images/11804449965818297141.png
http://e-fotek.pl/images/09107280320153254076.png 

Czekam na wytłumaczenie Admina.

Wytlumaczenie czego? "Ubogosc" spawnu to kwestia gustu. To nie jest freebuild - wiec nie bedzie budowli wielkich na 200 kratek, z glowstonem i welna.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o FakeSlots no chyba nie powiesz, że go tego nie używacie skoro jest to wgrane.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Wiesz, to jest projekt. Moim zdaniem to bezsensu wydawać na samym początku ogromnej ilości pieniędzy, no bo szkoda. A ktokolwiek wszedł by na serwer z mniejszą niż 50 liczbą slotów? - Pewnie tak, ale mniej.

*To jest moje osobiste zdanie, bo ja na serwerze tylko prostym graczem jestem. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...