Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wirtualna maszyna a gra

Splinter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mój problem jest taki, że ostatnio postanowiłem sobie zorganizować wirtualna maszyne, aby sprawdzić czy możliwe będzie na niej ustawienie gry w trybie afku, odrazu mówie chodzi o grę. Ale przy ładowaniu zaskoczył mnie oto taki error:

zd2f.png
Uploaded with ImageShack.us
Mam pytanie czym to jest spowodowane?
Instalacja DirectX SDK nie rozwiazała problemu, ogólnie chciałbym żeby ktoś znajacy sie na wirtualnych maszynach lub poprostu takich błedach odpowiedział, wynagrodze ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Podczas instalacji sterowników obrazu "Devices > Install Guest Additions" w pewnym momencie była do zaznaczenia opcja Direct3D jednak da się ja zaznaczyć tylko i wyłącznie w trybie awaryjnym systemu na VirtualBox lecz często wyskakuje komunikat że dla tek karty graficznej opcja nie jest wspierana, w takim wypadku nic nie zrobisz.

Dla pewności na wirtualnej maszynie w Uruchom wpisz "DxDiag" i daj zakładke Ekran i tam będziesz miał "Przyspieszenie Direct: Wyłączone", w tym wypadku już nic nie zrobisz i żaden program nie zainstaluj Direct3D bo sterownik graficzny VirtualBox'a blokuje program, może on sie zainstalować lecz nic nie zmieni.

Miałem ten sam problem i chyba pościągałem i poinstalowałem wszystkie możliwe programy lecz błąd nie ustąpił i nie ustąpi.

Może w jakiejś nowszej wersji VirtualBox Direct3D będzie już wspierany.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Zainstalowałem sterowniki z tych "Guest Additions", no i lekko się zmieniło, "Przyśpieszenie Direct: Włączone" teraz mi się pojawiło, ale po uruchomieniu gry nie mogę w ogóle wybrać rozdziałki, a przy pulpicie mam tylko 2, i nie wiem co by w tej chwili można zrobić..

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...