Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jestem uzalezniony?

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Ostatnio sporo gram na komputerze i w zwiazku z tym chcialbym sie spytac, czy jestem uzalezniony. Zazwyczaj gram od okolo godziny 18, lub jak jest ladna pogoda to od godziny 21. Do tego czasu zajmuje sie czyms innym, czesto jestem z kolegami na orliku. Lecz gram bardzo dlugo, bo do 2-3. Czasami w jakis dzien nie gram w ogole i zawsze mam jakies zajecie, nie nudze sie, ani nie cierpie z powodu braku komputera. Czy wedlug was jestem uzalezniony od komputera? Ile wy dziennie spedzacie przy komputerze?

Opublikowano

Dziennie spędzam około 5-6 godzin, ale to nie jest uzależnienie. Uzależnienie jest wtedy kiedy to komputer steruje tobą a nie ty nim i nie możesz wyjść z ''transu''. Myślę, że w tym wieku to normalne. Dzienne zapotrzebowanie to właśnie powinno być coś koło tego, tak czy siak myślę, że 80% tego forum siedzi więcej na komputerze. Uzależnienie to jest jak nie możesz odejść kiedy chcesz, a ty najwyraźniej nie masz z tym problemu. :)

1372353983-U956368.png

Opublikowano

nie nie jest to uzależnienie gdyż jesteś świadomy że siedzisz na kompie i robisz to dla przyjemności a nie bo 'tajemnicza siła ci rozkazuje'

1367580920-U384748.png
Opublikowano

Gdybyś był uzależniony to:

-NIe chodził bys na orlik bo nie miał byś na to czasu

-nie interesowało by cię to czy jest ładna czy brzydga pogoda, miał byś przecież komputer

-nie miał byś zadnych innych zajęć oprócz tych związanych z kompem.

-każda godzina sedzona bez kompa była by zmarnowaną godziną.

A z twojego opisu wynika coś troszkę innego więc uzależniony raczej nie jesteś. Nie wiem ile masz lat (ale chyba jeszcze 18 nie ukonczyłeś:P) ale w dzisiejszych czasach u nastolatków w twoim wieku zupełnie normalne jest spędzanie kilku godzin dziennie przed kompem.

Opublikowano

Nie jesteś. Bo umiesz się powstrzymać i jak jest 2-3 to kładziesz się spać. Jak Ci matka każe to kompa wyłączasz bez problemu? Jeśli tak to nie jesteś uzależniony, a jeśli nie to jesteś.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, nie ciągnie Cię do komputera, umiesz bez niego przeżyć. Nie jesteś uzależniony -_-

skpUo.png

Opublikowano

Nie, nie jesteś.

Jak wszyscy pisali osoba uzależniona nie potrafi zrezygnować naprzykład dwóch godzin grania na kompie w zamian za spotkanie z kumplami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...