Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Mam zrobioną konfigurację, lecz chciałbym inny procesor. Czy pasuje?

krzysiek000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry.

Mam zrobioną konfigurację http://www.morele.net/inventory/info/kRA41m/ lecz chciałem zmienić procesor na i5 2500k albo jakiegoś innego dobrego i5 z literką K niedrogiego i więcej ramu niż 8gb. Polecili mi ludzie, żeby zmienił procka jeżeli ma być tylko do gier, ale chciałem także niedługo po kupnie renderować materiały z gier, więc 16gb jak nic do renderu, mam nadzieję że procek da radę, tylko czy karta graficzna jest dobra i pasuje do zestawu? Prosiłbym o pomoc, przy wyborze i ewentualne poprawki tylko żeby MAX koszta wyniosły około tam 3200zł (chociaż jakby było poniżej to bym się cieszył)

Opublikowano

Poradzili mi ludzie, żeby napisać do kanału FMJEGamesV2 na fejsie i takie coś mi skleili. Nie byłem właśnie pewien czy dobry zestaw, ale się wahałem właśnie przy procku i karcie graficznej. Z góry dzięki za poprawki, pomoc i wgl :) Właśnie nie znam się na OC, ale myślałem że gdyby tak podkręcić procek to będzie fajnie, ale jeżeli ten, który Ty podałeś jest bardzo dobry i wystarczający to ok. Tylko czy w cenie tej karty graficznej nie znajdzie się lepszej?

Opublikowano

Procek mam nadzieję starczy, lecz właśnie. Grafika rozumiem dobra tak? I nie będzie problemów z dużą płynnością przy Full HD i wysokich detalach? I chciałem trochę więcej ramu, gdzieś z 16gb. Płyta główna rozumiem dobra? No i dysk 1tb czy chociaż 750gb to byłoby lepiej.

Opublikowano

Dobra, czyli wszystko zrobione. Dysku już nie zmienia, mam jeszcze usb 3.0 500gb przenośny więc się nie martwie. Mam nadzieję, że będę sobie śmigać w BF3 na Ultra w 60fps na Full HD :D Tylko jak z chłodzeniem tego wszystkie, nie trzeba jakiegoś dokupić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...