Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w mieście...

Ninja2631

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o pomoc. Postanowiłem powrócić do gry po przerwie i napotkałem dziwny problem. Dziwny dla mnie bo nigdy nie miałem z tym problemów. Mianowicie gdy wchodzę do większego miasta użycie procesora wzrasta do 50%+ i nie mogę się ruszyć bo mam około 0.1 klatki na sekundę. Próbowałem zmniejszyć wszelakie ustawienia w maple i nic to nie dawało, wszystko na low. Zmiana priorytetu na czasu rzeczywistego/ niski też nic nie dała... A o to moje parametry sprzętowe :

Genuine Intel® CPU T2130 @ 1.86GHz

1.9 GHz

ATI Radeon Graphics Processor (0x7210) 256mb

2gb ram

Dodam jeszcze że minimalne wymagania maple są dużo mniejsze, więc w czym tkwi problem?!

Opublikowano

Wina internetu wedle mnie

PS. Na jakim serverze grasz może razem zagramy?

Nie posiadam sygnaturki jeśli byłby ktoś taki dobry i potrafił ją zrobić jestem w stanie coś mu zaoferować :)

Opublikowano

Próbowałeś zrobić reinstall gry?

Zaktualizowałeś sterowniki DirectX?

Polecam zastosowanie Raze Game Booster'a.

Wyłączy nie potrzebne procesy i aplikacje, przez co twój komputer będzie miał więcej dostępnej pamięci i zmniejszysz ty lagi itp..

Opublikowano

Reinstall nie pomógł, aktualizacja też. Szczególnie że próbowałem na innym kompie i jest to samo... Razer Game Booster nic nie pomógł, wszystkie procesy ktore nie są mi potrzebne i tak sam wyłączam. Mam jedną postać w jednym z większych miast i nie mogę się nią praktycznie ruszyć, Maple zajmuje ponad 50% CPU i nie mogę się ruszyć na krok, ani nawet wyłączyć gry, dopiero przez wyłączenie procesu gry. Ale dziwi mnie że teraz tak się stało, bo mam na koncie 70 merca i nic się nie działo. Bo przecież nie da się ciągle unikać dużych miast... Proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...