Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Farm bot Belias

xAmigo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano! Jako iż ostatni pojawiło się parę tematów odnośnie botów, postanowiłem zrobić poradnik jak stworzyć ww. program. Jednakże na razie udało mi się go zrobić jedynie pod bohatera Belias'a, więc jeśli go nie posiadacie tut wam się nie przyda. Bot działa na zasadzie automatycznego używania pasywki i dołączania do gier - zawsze przegrywa. Z takiej przegranej dostajemy ok. 300expa (za wygraną jest 400) i 150złota.

Filmik prezentujący działanie bota

http://www.youtube.com/watch?v=z7EDniljlzo&feature=youtu.be

Do stworzenia bota wystarczy nam MacroGamer który pobieramy z tond

http://www.speedyshare.com/TFNAR/MacroGamer.rar

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/9e877bec694f99a692085aa9dd38b2a86ed1b0e757e3417259b4aa7d3b040e1e/analysis/1372251558/

oraz Duel of Champions ^.-

Osobiście polecam parę razy zapoznać się z instrukcja i po próbować ponieważ im szybciej tym lepiej ;)

Wypakowujemy MacroGamer i podążamy za instrukcja w formie screenów (jeśli coś było by nie czytelne proszę pisać)

Oczywiście po przyciśnięciu screena otworzy się on powiekszony :P

Instrukcja:

52e330fbfebb.png

cadc2383e402.png

cd1c468de02c.png

Kropkami oznaczone są miejsca w które mamy przyciskać

503208f0a120.png

185080f93a29.png

6db159096160.png

542dbc77a18f.png

f07c8cfe07f9.png

00acb0babb21.png

8ed6b582af14.png

0b510bd97173.png

e516f0f52926.png

e3ec60bf142e.png

Gotowce! Na tę chwilę posiadam dwa gotowce lecz postaram się dodać następne (piszcie jakie rozdzielczości są wam potrzebne)

Instrukcja! Po pobraniu pliczek wrzucacie do folderu MacroGamer i włączamy program. Wybieramy File>Load Profile... i wybieramy profil który pobraliśmy :)

1920x1080

http://www.speedyshare.com/kw2q3/profile1920x1080.mgp

1680x1050

http://www.speedyshare.com/VGyvw/profile1680x1050.mgp

Opublikowano

Jedna gra trwa od dwóch do max pięciu minut (giniemy najczęściej gdy przeciwnik ma między 16 a 14hp). Zyskujemy z niej ok 300expa i 150golda lecz bot został stworzony głównie w oparciu o zbieranie expa i za lvl mamy gold. Przypomnę że za wygrana grę mamy zaledwie 400expa więc bot jest bardzo użyteczny gdy nie ma nas w domu/śpimy lub nawet sprzątamy :)

Opublikowano

Dokładnie Ci tego nie podam ponieważ na noc go nie zostawiałem jeszcze :P Najlepiej sobie samemu oblicz biorąc pod uwagę że jedna gra to średnio 3min a dostajemy ok. 280expa i 125golda :)

Opublikowano

Są jacyś inny bohaterowie na których to może działać?

HIGH

I SAID HIGH

HIGH VOLTAGE ROCK'N'ROLL

Opublikowano

Zastanawiam się czy nie da się zrobić czegoś podobnego pod Kierana, ale jako iż nie posiadam w tej chwili tego bohatera nie mogę sprawdzić :(

Opublikowano

Gotowca mogę wstawić tylko pod rozdzielczość 1920-1080, jeśli ktoś chce pisać poniżej

Opublikowano

Podeśle ktoś na pw config pod 1600-900, bo nie mogę ogarnąć. Z góry dzięki :)

Opublikowano

@Top
Testowałeś to? Zakładka "turnieje" pokrywa się z potwierdzieniem wykonania ruchu przez bohatera co uniemożliwia działanie bota na dłuższą metę.

Opublikowano

@up rozwiązałem wasz problem. Wejdźcie do folderu MacroGamer i znajdźcie plik profile.mgp a następnie usuńcie go. Teraz włączcie MacroGamer i wchodzicie File>Load Profile... i wybieracie profile.mgp, powinien tam być od razu skrypt "Walcome" - usuwacie go i nagrywacie swój. Po każdym wejściu do MacroGamera musicie klikać File>Load Profile... i wybieracie profile.mgp

Uwaga! w screenie 6 zaszła zmiana dzięki pomocy użytkownika DastiaN :)

Opublikowano

1. Od kiedyna walkach z SI dostaje sie doświadczenie i złoto?(jestem nowy mało wiem)

2. ogólnie cos mi sie wydaje, że to nie ma prawa działać wystarczy, że tura(SI czy przeciwnika) będzie trwac o 2 sekundy dłużej i skrypt już stanie ... potem spróbuje wykonac nasteną czynność i pewnie ruszy ale trzeba by to wszystko podublować ...?

3. Jak możesz nagraj np ze 3/4 rundy tym botem chciał bym zobaczyć jak to działa(nie mam tego bohatera i sam tego nie sprawdzę)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Up bot jest tylko nagrywany na si bo jest szybciej, bot ma autopowtarzanie więc nawet jeśli coś źle pójdzie to takie kółko trwa ok. 10sec. Filmik już się wrzuca :)

Aha zapomniałem dodać że bot jest tak zaprojektowany że nawet jesli gracz te 2sec za długo się zastanawia (co zawsze się dzieje) to żadne opcje sie nie będą kolidowały i nie wystąpi ani jeden błąd :)

A tak przy okazji kto ma nick Pfantasim95 bo właśnie używa mojego bota i walczy z moim botem xD

Opublikowano

W końcu ktoś zrobił chyba pierwszego bota do tej gry. Naprawdę gratulacje. Myślę, że wielu użytkownikom pomogłoby, jakbyś udostępnił gotowego bota w wersjach pod każdą rozdzielczość, ponieważ myślę, że niestety nie każdy poradzi sobie z stworzeniem tego bota pod swoją rozdzielczość ekranu.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

@up jak będę miał wolną chwilę postaram się zrobić uniwersalną wersję pod każdą rozdzielczość.

Jeśli ktoś posiada Kierana proszę o napisanie do mnie na pw ponieważ chce sprawdzić jedną rzecz (może będzie kolejny bot ^^)

Na samym dole tematu dodałem jak na razie dwa gotowce :P

Opublikowano

Na chwilę obecną tego nie zrobię bo po pierwsze servery DoC'a są offline, a po drugie znalazłem coś ciekawego w jego configach hyhy

Jeśli znajdę chwile postaram się dodać taką rozdzielczość tylko o ile się nie mylę to 1360x768 :P

Opublikowano

Jeżeli uda ci się zrobić bota pod każdą rozdzielczość to wtedy temat zostanie podpięty, gdyż wydaję się być naprawdę przydatny. Warto również by było dodać, jeżeli będziesz jeszcze rozwijał bota, notatki co znajduję się i co zostało zmienione w poszczególnych wersjach.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Chyba wiem już jak rozwiązać problem rozdzielczości i jeśli się uda to będzie zajebiście :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...